O companie de IT îşi extinde afacerile la Iaşi (FOTO)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 05.03.2021

O companie de IT îşi extinde afacerile la Iaşi (FOTO)

GALERIE
Fortech-0196Fortech-0188Fortech-0098Fortech-085
 • Fortech-0196
 • Fortech-0188
 • Fortech-0098
 • Fortech-085
- +

Fortech a închiriat 520 mp la Moldova Business Center şi intenţionează să angajeze în următorii ani aproximativ 100 de persoane din domeniul IT.

 

La numai jumătate de an de la sosirea în estul ţării, prin deschiderea unui birou operaţional în cadrul Palas, compania transilvană de software Fortech şi-a deschis deja al doilea punct de lucru din Iaşi. Noul birou are o suprafaţă de 520 mp şi este amplasat într-un spaţiu nou, recent finalizat, în clădirea de birouri cu dotări de clasă A Moldova Business Center, deţinută de omul de afaceri bucureştean Gheorghe Iaciu. Pe de altă parte, biroul operaţional deschis în luna mai în cadrul Palas are o suprafaţă de 300 mp, la care se adaugă o terasă. Potrivit reprezentanţilor companiei, Fortech urmează să angajeze în Iaşi, în următorii ani, 100 de softişti, acţiunea fiind o continuare a procesului de extindere începută în primăvară, cu deschiderea birourilor din Oradea şi Iaşi, alături de cele patru sedii din Cluj Napoca, din care unul de 5.000 mp în regie proprie.

În prezent, echipa tehnică din Iaşi a crescut organic, numărând 35 de specialişti, în cele două birouri, care acoperă toate limbajele de programare majore (Java, NET, C++, Mobile) şi Dev.Ops. şi Automation QA. “Suntem mândri de echipa formată în Iaşi în decursul ultimelor luni şi suntem nerăbdători să continuăm să dezvoltăm soft de bună calitate. Suntem la început, dar acest lucru se traduce în oportunităţi profesionale relevante pentru programatori cu experienţă, oferindu-le posibilitatea de a contura direcţiile de dezvoltare şi evoluţia echipei locale. Totodată, fiind parte dintr-o companie mare, beneficiem de stabilitate, maturitate profesională, procese testate, dar şi flexibilitate la nivelul proiectelor în timp ce reuşim să păstrăm o cultură de lucru relaxată şi foarte prietenoasă”, a explicat Ioana Sfârlea, manager operaţional în cadrul Fortech.


Potrivit datelor publicate de Ministerul de Finanţe aferente anului trecut, compania clujeană a avut o cifră de afaceri de 81,6 milioane lei şi un profit net 13,7 milioane lei cu 468 de angajaţi, dar până în prezent a reuşit deja să îşi mărească efectivul de salariaţi până la 600 de persoane. Înfiinţată în 2003, Fortech are capital românesc 100%, acţionarul majoritar fiind Călin Văduva, cu o participaţiune de 65%, în timp ce restul acţiunilor sunt împărţite între Ana şi Dorel Banabic. În prezent, Fortech oferă servicii specifice zonei de IT (arhitectură, dezvoltare software, testare, consultanţă) exclusiv pentru clienţi din occident, cu precădere din domeniul automotive, sănătate, IoT (internetul lucrurilor) sau eCommerce. “Extinderea în noile centre ne-a oferit posibilitatea de a pilota un nou model de colaborare în echipe distribuite, care este benefic şi replicat ulterior cu succes în relaţiile de lucru cu clienţii noştri. Echipa din Iaşi este una extrem de talentată, cu o serie de competenţe ce se aliniază specificului proiectelor noastre şi ne oferă posibilitatea de a extinde oferta noastră de dezvoltare către segmentele de clienţi pe care le adresăm”, a declarat Călin Văduva, CEO Fortech.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Ajutorul” rusesc

Radu POPESCU

„Ajutorul” rusesc

Mai întâi se discreditează orice ajutor venit din partea României şi a Uniunii Europene, chiar dacă este vorba despre un vaccin omologat în Uniunea Europeană şi care este administrat gratuit populaţiei, pentru ca, ulterior, problema apărută să fie „rezolvată” prin importul a 1.000.000 de doze Sputnik din Rusia, vaccin care apoi va fi administrat, doar contra cost şi printr-o reţea comercială privilegiată, tuturor celor care vor să nu se îmbolnăvească de COVID.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

De la un martie la altul

Alexandru CĂLINESCU

De la un martie la altul

După un an la capătul căruia am văzut că, graţie inteligenţei umane, răul îşi are totuşi leac, e cazul să dăm prioritate lucidităţii, să ne dezbărăm de spaimele iraţionale şi să reîncepem, treptat, să trăim. Normal.

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

George PLEȘU

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

E timpul ca generaţia noastră să ofere o actualizare a identităţii oraşului prin construirea unei noi clădiri care să devină un reper (landmark) pentru comunitate, un punct de atracţie pentru vizitatori şi o ancoră pe harta regiunii, un atu în competiţia cu alte oraşe de talie similară din această zonă a Europei.

Odiseea, „la feminin”?

Nicolae CREŢU

Odiseea, „la feminin”?

Un titlu de carte, în librărie: Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte (Ed. Trei, 2020), de Marilu Oliva, trad. Beatrice Baciu. La ce să te aştepţi oare? Feminism, revendicativ, cu „retuşuri”, fie mai blânde, fie brutale, aduse epopeei homerice? Sau, şi mai rău, vreo tentativă de „rescriere” cu efect de intruziune „naratorială”, voit sau nu, „justiţiar” desfigurator? 

pulspulspuls

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

Ehehe, cred că nu se poate să nu ştiţi vorba aia a românului, stimaţi telespectatori: găgăuţă, dacă nu-i fudul, parcă nu e găgăuţă destul. Taare dreptate mai are şi românul ăsta necunoscut câteodată, zău aşa... 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.