anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

O companie de renume anunţă că va concedia peste 10.000 de angajaţi

GALERIE
Siemens
 • Siemens
- +

Siemens a raportat un profit peste aşteptări în trimestrul al doilea fiscal, după anunţarea celei mai mari separări de grup a unei divizii, printr-un plan de listare a diviziei de gaze şi electricitate, precum şi desfiinţarea a peste 10.000 de locuri de muncă, transmite Bloomberg.

Profitul ajustat înainte de dobânzi, taxe şi amortizări al diviziei industriale a urcat cu 7%, la 2,41 miliarde de euro, depăşind o estimare medie a analiştilor de 2,23 de miliarde de euro. Directorul general Joe Kaeser, care a anunţat marţi seară planul vânzării de acţiuni până în 2020, renunţă la structura de conglomerat a grupului în favoarea unui companii holding, pentru a accelera procesul decizional.

Profitul a fost susţinut de creşterea constantă a diviziei Healthineers şi a diviziei digitale, care oferă servicii de automatizare a fabricilor. ”Intrăm într-o nouă eră, pentru a deveni o companie mai puternică şi mai concentrată”, a afirmat Kaeser într-un comunicat. Separarea diviziei de gaze şi electricitate va fi cea mai recentă măsură dintr-o serie de măsuri de consolidare, după listarea diviziei medicale şi unire diviziei de energie eoliană cu o ompanie spaniolă. Siemens a încercat o fuziune între divizia sa de trenuri cu compania franceză Alstom, dar acordul a fost blocat de autorităţile antitrust europene.

Reorganizarea grupului de pe poziţii de forţă ar putea să îl ajute să evite agitaţia investitorilor care a afectat conglomerate precum General Electric şi Koninklijke Philips. Separarea diviziei de gaze şi electricitate este ”un pas major în istoria companiei”, în condiţiile în care Siemens se îndreaptă spre un scenariu de divizare, a scris un analit al Morgan Stanley, Ben Uglow, într-o notă adresată clienţilor.

Siemens va păstra sub 50% din compania nou formată prin separare, care va include participaţia de 59% deţinută la Siemens Gamesa Renewable Energy, pentru a crea o companie cu un volum al afacerilor de 30 de miliarde de euro. Divizia are operaţiuni de petrol şi gaze, precum şi active convenţionale de generare şi transmitere a energiei electrice, în timp ce Siemens Gamesa dezvoltă ferme eoliene şi produce echipamente pentru energie regenerabilă.

Pe lângă reorganizarea structurală, Kaeser a mai anunţat desfiinţarea de locuri de muncă la principalele sale divizii, pentru a economisi circa 2,2 miliarde de euro până în 2023. Atfel, 4.900 de locuri de muncă vor fi desfiinţate la divizia digitală, 3.000 la infrastructura smart şi 2.500 la divizia corporativă centrală. În acelaşi timp, Siemens intenţionează să angajeze 20.500 de persoane pentru alte activităţi.

Divizia de gaze şi electricitate a avut anul trecut cea mai scăzută marjă de profit din toate diviziile, potrivit datelor revizuite pentru a reflecta toate cele patru divizii deţinute integral de Siemens, create printr-o reorganizare la 1 aprilie. Scăderea puternică a comenzilor de turbine, la nivel global, a afectat şi grupul rival General Electric.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un vis de vară după Bacalaureat

Ioan Alexandru TOFAN

Un vis de vară după Bacalaureat

Nimeni nu s-a gândit, probabil, că elevul nu se stresează decât atunci când se întâlneşte cu absurdul unui sistem de învăţământ centrat pe el şi nu când i se cere să fie creativ, să gândească şi să ia în piept marile probleme ale culturii.

opinii

O lume a celorlalţi

Codrin Liviu CUȚITARU

O lume a celorlalţi

Personajele lui Ondaatje stau, prin urmare, sub semnul „dublei critici”, adică, în limbajul postcolonial, sub semnul „dublei identităţi”. De aici rezultă tipologii maleabile, dar şi, paradoxal, neconcesive.

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

George ŢURCĂNAŞU

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

În orice societate, sistemul administrativ este conceput în scopul eficientizării gestiunii resurselor umane şi naturale ale unui teritoriu. E necesar ca acest sistem să fie flexibil şi să articuleze într-o manieră echilibrată şi funcţională necesităţile fiecărui nivel de organizare (local, judeţean, regional etc.), conform principiului subsidiarităţii.

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

Bogdan ILIESCU

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

„My advice to other disabled people would be, concentrate on things your disability doesn't prevent you doing well, and don't regret the things it interferes with. Don't be disabled in spirit as well as physically.” (Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilităţi ar fi să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care dizabilitatea dvs. nu vă împiedică să le faceţi bine şi să nu regretaţi lucrurile cu care interferează. Nu fiţi dezabilitaţi spiritual, aşa cum sunteti fizic.) Stephen Hawking

pulspulspuls

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Rămaşi orfani la capitolul vizibilitate după ce mamaia Omida Şoşo a fost dată afară din partid şi, implicit, şi din filiala de Iaşi, în care a fost aleasă senatoare, cică ieşenii din acest partid au o mare problemă în ultima vreme: nu prea există în spaţiul public. 

Caricatura zilei

Rusia și-a amintit de Alaska

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.