O companie ieşeană vinde înaltă tehnologie producătorilor mondiali de mobilă de lux
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

O companie ieşeană vinde înaltă tehnologie producătorilor mondiali de mobilă de lux

GALERIE
Thagora Leather Scanning Machine Interzum
  • Thagora Leather Scanning Machine Interzum
- +

Compania ieşeană Gemini CAD Systems, deţinută de antreprenorii Traian Luca şi Mihai Mitrică, a lansat de piaţă un produs software dedicat optimizării proceselor teh­no­logice în industria mobilei de lux.

„Pentru producătorii mondiali de mobilă de lux şi scaune auto cu piele naturală, pregătirea şi tăierea acestui material este un proces extrem de complex. Preţul tot mai mare al pielii, presiunea de a mări producti­vitatea şi de a scădea costurile fac absolută necesară implementarea de tehnologii avansate. Cu o îndelungată experienţă în tehnologii pentru domeniul fashion, Gemini CAD Systems a fost solicitată de un mare producător german de mobilă să exploreze şi posibilitatea unor soluţii de eficientizare industrială“, spune Mihai Mocanu, directorul de marketing al Gemini CAD Systems.

Spe­cialiştii în IT şi mecatronică ai companiei s-au dus mai întâi în Germania pentru a înţelege procesul de pre­gătire şi tăiere a acestei materii prime şi, după un an de cercetare, au lansat un sistem software extrem de complex, care a optimizat în mod substanţial producţia clientului, a adău­gat Mocanu. Produsul programatorilor ieşeni a fost denumit „Thagora“, ilustrare a faptului că înglobează foarte multă matematică, a completat oficialul Gemini CAD Systems.

„Deşi avem o tehnologie performantă, concurenţa este extrem de puternică. Pentru a fi competitivi, e necesar să investim mereu în cercetare. Asta vine în paralel cu promovarea şi vânzarea produsului, prin care finanţăm dezvoltarea sa. Astfel, am conceput şi fabricat o maşină pentru scanarea pielii naturale cu realitate augmentată, deci acum avem şi hardware «Made in Iaşi». Lucrăm pentru a face softul şi mai performant, adăugând noi funcţii adaptate pentru clienţi cu nevoi diferite. Avem planuri şi pentru un modul din zona Industry 4.0, deci vom fi ocupaţi cu lucruri interesante mult timp de acum încolo. Noi căutăm mereu cei mai buni specialiști în programare C++, experți în algoritmică și mecatronică. Unii sunt la nivel de seniori, alții sunt studenți și îi pregătim noi, la Centrul Tehnologic pe care îl avem în Iași. Alegem doar persoane extrem de pasionate de IT și tehnică, deci pregătirea lor se face destul de repede. În privința promovării, anul acesta am avut o participare importantă la Interzum, în Germania, la cel mai mare târg internațional de profil, iar în perioada următoare vom merge la evenimente similare în Polonia și Statele Unite. Avem o rețea de distribuitori externi, dar ne adresăm și direct clienților. De aceea, pentru a gestiona toate aceste lucruri, ne vom mări și mai mult echipa proiectului Thagora“, a conchis directorul Gemini CAD Systems.

Compania a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 19,1 milioane lei, în creştere cu 32,4% faţă de 2015. Anul trecut, profitul net al firmei a fost de 4,4 milioane lei, cu un milion de lei în plus comparativ cu indicatorul obţinut în urmă cu doi ani. La finele anului 2016, pentru Gemini CAD Systems lucrau 69 de progra­matori.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Cosmin PAȘCA

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Într-o ţară în care trenurile care transportă butuci la export stârnesc mai multe lacrimi pe Facebook decât imaginile cu pacienţii de la terapie intensivă, un astfel de subiect ar fi trebuit să scandalizeze opinia publică şi să producă un cutremur în structurile de putere din Palatul Victoria şi „conacul” din Modrogan.

Filmuletul zilei

opinii

Canonizare

Codrin Liviu CUȚITARU

Canonizare

„Dispariţia mea fizică devenise o urgenţă istorică... Iată că pigmeii mă venerează în sfârşit! Îmi pun numele pe plăcuţe, îmi sculptează chipul, îmi ridică osanale. S-a făcut dreptate. Acesta a fost dintotdeauna raportul real dintre mine şi ei! Ei, muritorii prosternaţi în admiraţie pentru adevăratul maestru, eu, olimpianul - nu bietul Hermes, ci Zeus, cum ar trebui de fapt să mă cheme, dacă ai mei ar fi fost un pic mai inspiraţi!”

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

Bogdan ILIESCU

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

„Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one./ Realitatea este doar o iluzie, deşi una foarte persistentă” - Albert Einstein

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

pulspulspuls

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Filmuleţul cu ameninţarea auditului la adresa şefilor de la Romsilva din judeţe puşi de PSD ca să-şi dea demisia şi să lase locul celor de la PNL, difuzat alaltăieri de băieţii de la Recorder, cică a picat cum mai prost nu numai pentru Gelu Puiu, băiatul de mingi al lui Flutur bucovineanul încă de pe vremea când era şef de ocol la Cârlibaba, cel care dădea telefoanele, sau pentru Alexe de la Iaşi, şeful lui, ci mai ales cică pentru PNL şi Cîţu. 

Caricatura zilei

Fără facebook

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.