Compania ieşeană Gemini CAD Systems, deţinută de antreprenorii Traian Luca şi Mihai Mitrică, a lansat de piaţă un produs software dedicat optimizării proceselor tehnologice în industria mobilei de lux.
„Pentru producătorii mondiali de mobilă de lux şi scaune auto cu piele naturală, pregătirea şi tăierea acestui material este un proces extrem de complex. Preţul tot mai mare al pielii, presiunea de a mări productivitatea şi de a scădea costurile fac absolută necesară implementarea de tehnologii avansate. Cu o îndelungată experienţă în tehnologii pentru domeniul fashion, Gemini CAD Systems a fost solicitată de un mare producător german de mobilă să exploreze şi posibilitatea unor soluţii de eficientizare industrială“, spune Mihai Mocanu, directorul de marketing al Gemini CAD Systems.
Specialiştii în IT şi mecatronică ai companiei s-au dus mai întâi în Germania pentru a înţelege procesul de pregătire şi tăiere a acestei materii prime şi, după un an de cercetare, au lansat un sistem software extrem de complex, care a optimizat în mod substanţial producţia clientului, a adăugat Mocanu. Produsul programatorilor ieşeni a fost denumit „Thagora“, ilustrare a faptului că înglobează foarte multă matematică, a completat oficialul Gemini CAD Systems.
„Deşi avem o tehnologie performantă, concurenţa este extrem de puternică. Pentru a fi competitivi, e necesar să investim mereu în cercetare. Asta vine în paralel cu promovarea şi vânzarea produsului, prin care finanţăm dezvoltarea sa. Astfel, am conceput şi fabricat o maşină pentru scanarea pielii naturale cu realitate augmentată, deci acum avem şi hardware «Made in Iaşi». Lucrăm pentru a face softul şi mai performant, adăugând noi funcţii adaptate pentru clienţi cu nevoi diferite. Avem planuri şi pentru un modul din zona Industry 4.0, deci vom fi ocupaţi cu lucruri interesante mult timp de acum încolo. Noi căutăm mereu cei mai buni specialiști în programare C++, experți în algoritmică și mecatronică. Unii sunt la nivel de seniori, alții sunt studenți și îi pregătim noi, la Centrul Tehnologic pe care îl avem în Iași. Alegem doar persoane extrem de pasionate de IT și tehnică, deci pregătirea lor se face destul de repede. În privința promovării, anul acesta am avut o participare importantă la Interzum, în Germania, la cel mai mare târg internațional de profil, iar în perioada următoare vom merge la evenimente similare în Polonia și Statele Unite. Avem o rețea de distribuitori externi, dar ne adresăm și direct clienților. De aceea, pentru a gestiona toate aceste lucruri, ne vom mări și mai mult echipa proiectului Thagora“, a conchis directorul Gemini CAD Systems.
Compania a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 19,1 milioane lei, în creştere cu 32,4% faţă de 2015. Anul trecut, profitul net al firmei a fost de 4,4 milioane lei, cu un milion de lei în plus comparativ cu indicatorul obţinut în urmă cu doi ani. La finele anului 2016, pentru Gemini CAD Systems lucrau 69 de programatori.