Anunturi de Mica Publicitate
mineralia
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 22.09.2023

O companie ieşeană vinde înaltă tehnologie producătorilor mondiali de mobilă de lux

GALERIE
Thagora Leather Scanning Machine Interzum
  • Thagora Leather Scanning Machine Interzum
- +

Compania ieşeană Gemini CAD Systems, deţinută de antreprenorii Traian Luca şi Mihai Mitrică, a lansat de piaţă un produs software dedicat optimizării proceselor teh­no­logice în industria mobilei de lux.

„Pentru producătorii mondiali de mobilă de lux şi scaune auto cu piele naturală, pregătirea şi tăierea acestui material este un proces extrem de complex. Preţul tot mai mare al pielii, presiunea de a mări producti­vitatea şi de a scădea costurile fac absolută necesară implementarea de tehnologii avansate. Cu o îndelungată experienţă în tehnologii pentru domeniul fashion, Gemini CAD Systems a fost solicitată de un mare producător german de mobilă să exploreze şi posibilitatea unor soluţii de eficientizare industrială“, spune Mihai Mocanu, directorul de marketing al Gemini CAD Systems.

Spe­cialiştii în IT şi mecatronică ai companiei s-au dus mai întâi în Germania pentru a înţelege procesul de pre­gătire şi tăiere a acestei materii prime şi, după un an de cercetare, au lansat un sistem software extrem de complex, care a optimizat în mod substanţial producţia clientului, a adău­gat Mocanu. Produsul programatorilor ieşeni a fost denumit „Thagora“, ilustrare a faptului că înglobează foarte multă matematică, a completat oficialul Gemini CAD Systems.

„Deşi avem o tehnologie performantă, concurenţa este extrem de puternică. Pentru a fi competitivi, e necesar să investim mereu în cercetare. Asta vine în paralel cu promovarea şi vânzarea produsului, prin care finanţăm dezvoltarea sa. Astfel, am conceput şi fabricat o maşină pentru scanarea pielii naturale cu realitate augmentată, deci acum avem şi hardware «Made in Iaşi». Lucrăm pentru a face softul şi mai performant, adăugând noi funcţii adaptate pentru clienţi cu nevoi diferite. Avem planuri şi pentru un modul din zona Industry 4.0, deci vom fi ocupaţi cu lucruri interesante mult timp de acum încolo. Noi căutăm mereu cei mai buni specialiști în programare C++, experți în algoritmică și mecatronică. Unii sunt la nivel de seniori, alții sunt studenți și îi pregătim noi, la Centrul Tehnologic pe care îl avem în Iași. Alegem doar persoane extrem de pasionate de IT și tehnică, deci pregătirea lor se face destul de repede. În privința promovării, anul acesta am avut o participare importantă la Interzum, în Germania, la cel mai mare târg internațional de profil, iar în perioada următoare vom merge la evenimente similare în Polonia și Statele Unite. Avem o rețea de distribuitori externi, dar ne adresăm și direct clienților. De aceea, pentru a gestiona toate aceste lucruri, ne vom mări și mai mult echipa proiectului Thagora“, a conchis directorul Gemini CAD Systems.

Compania a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 19,1 milioane lei, în creştere cu 32,4% faţă de 2015. Anul trecut, profitul net al firmei a fost de 4,4 milioane lei, cu un milion de lei în plus comparativ cu indicatorul obţinut în urmă cu doi ani. La finele anului 2016, pentru Gemini CAD Systems lucrau 69 de progra­matori.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Taxa pe Lăcomia Adăugată

Pavel LUCESCU

Taxa pe Lăcomia Adăugată

Pe termen lung, toată lumea ştie ce-i de făcut, cel puţin dacă te uiţi pe programele economice ale partidelor, cu toate diferenţele şi nuanţele de rigoare, dar pe termen scurt, nu prea ai loc de întors. Şi de unde să iei, când te arde buza, dacă nu de la cei care-şi permit mai mult, care, deşi afectaţi, poate unii chiar falimentaţi ca business, nu ajung să moară de foame, cum s-ar întâmpla cu cei cu venituri mici. E ceea ce ar face orice guvern cu spatele la zid, ar încerca să ia de la cei din straturile socio-economice superioare ale societăţii.

opinii

Migraţia şi apropiatele alegeri europene

Alexandru CĂLINESCU

Migraţia şi apropiatele alegeri europene

Nu e de mirare că migraţia a devenit în ţările occidentale o temă electorală. Specialiştii se aşteaptă, la alegerile pentru Parlamentul european, la o ofensivă a dreptei şi a extremei drepte. Bună parte din populaţie este excedată de criminalitatea în creştere, de sentimentul de nesiguranţă, fenomene a căror cauză e găsită şi în migraţia necontrolată.

Cum a fost la Festivalul George Enescu 2023

Neculai SEGHEDIN

Cum a fost la Festivalul George Enescu 2023

În ziua de 14 septembrie, de Ziua Inginerului, am fost la Festivalul George Enescu, la Ateneul Român.

O întâlnire cu Părintele Simeon Zaharia

pr. Constantin STURZU

O întâlnire cu Părintele Simeon Zaharia

De vreo trei săptămâni suntem mai săraci aici, pe pământ, şi mai bogaţi în Cer. Am pierdut un duhovnic, un rugător, un stâlp al Bisericii. Am câştigat, înaintea Tronului Preasfintei Treimi, un veghetor, un mijlocitor, un ajutor de nădejde. Părintele Ieroschimonah Simeon Zaharia a mers la Domnul, pe Care atât de mult L-a iubit şi slujit, în ziua de 2 septembrie 2023, după aproape 96 de ani de vieţuire în această lume.

pulspulspuls

Hopaa: Lapte - gros aurist pe Pietonal. Ori la bal, ori la spital

Hopaa: Lapte - gros aurist pe Pietonal. Ori la bal, ori la spital

Pentru că premăria nu i-a dat lui Simion de la AUR autorizaţie de miting politic la Iaşi pentru duminica asta, pe Pietonal, probabil de teamă să nu se oprească alaiul în faţa premăriei ca să scandeze anti-Chirica, cum se aude, ei bine, cică fostul amic politic al premarelui a anunţat că va chema membrii de partid la o “plimbare” pe Pietonalul ieşean. 

Caricatura zilei

1000 de km de autostradă în România

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca fortele de ordine, care au asigurat masurile de siguranta pe plaja din Costinesti, au procedat corect in momentul in care s-au folosit de forta pentru ai linisti pe participantii la conflic

vezi raspunsuri