anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 18.05.2022

O companie ieşeană vinde înaltă tehnologie producătorilor mondiali de mobilă de lux

GALERIE
Thagora Leather Scanning Machine Interzum
 • Thagora Leather Scanning Machine Interzum
- +

Compania ieşeană Gemini CAD Systems, deţinută de antreprenorii Traian Luca şi Mihai Mitrică, a lansat de piaţă un produs software dedicat optimizării proceselor teh­no­logice în industria mobilei de lux.

„Pentru producătorii mondiali de mobilă de lux şi scaune auto cu piele naturală, pregătirea şi tăierea acestui material este un proces extrem de complex. Preţul tot mai mare al pielii, presiunea de a mări producti­vitatea şi de a scădea costurile fac absolută necesară implementarea de tehnologii avansate. Cu o îndelungată experienţă în tehnologii pentru domeniul fashion, Gemini CAD Systems a fost solicitată de un mare producător german de mobilă să exploreze şi posibilitatea unor soluţii de eficientizare industrială“, spune Mihai Mocanu, directorul de marketing al Gemini CAD Systems.

Spe­cialiştii în IT şi mecatronică ai companiei s-au dus mai întâi în Germania pentru a înţelege procesul de pre­gătire şi tăiere a acestei materii prime şi, după un an de cercetare, au lansat un sistem software extrem de complex, care a optimizat în mod substanţial producţia clientului, a adău­gat Mocanu. Produsul programatorilor ieşeni a fost denumit „Thagora“, ilustrare a faptului că înglobează foarte multă matematică, a completat oficialul Gemini CAD Systems.

„Deşi avem o tehnologie performantă, concurenţa este extrem de puternică. Pentru a fi competitivi, e necesar să investim mereu în cercetare. Asta vine în paralel cu promovarea şi vânzarea produsului, prin care finanţăm dezvoltarea sa. Astfel, am conceput şi fabricat o maşină pentru scanarea pielii naturale cu realitate augmentată, deci acum avem şi hardware «Made in Iaşi». Lucrăm pentru a face softul şi mai performant, adăugând noi funcţii adaptate pentru clienţi cu nevoi diferite. Avem planuri şi pentru un modul din zona Industry 4.0, deci vom fi ocupaţi cu lucruri interesante mult timp de acum încolo. Noi căutăm mereu cei mai buni specialiști în programare C++, experți în algoritmică și mecatronică. Unii sunt la nivel de seniori, alții sunt studenți și îi pregătim noi, la Centrul Tehnologic pe care îl avem în Iași. Alegem doar persoane extrem de pasionate de IT și tehnică, deci pregătirea lor se face destul de repede. În privința promovării, anul acesta am avut o participare importantă la Interzum, în Germania, la cel mai mare târg internațional de profil, iar în perioada următoare vom merge la evenimente similare în Polonia și Statele Unite. Avem o rețea de distribuitori externi, dar ne adresăm și direct clienților. De aceea, pentru a gestiona toate aceste lucruri, ne vom mări și mai mult echipa proiectului Thagora“, a conchis directorul Gemini CAD Systems.

Compania a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 19,1 milioane lei, în creştere cu 32,4% faţă de 2015. Anul trecut, profitul net al firmei a fost de 4,4 milioane lei, cu un milion de lei în plus comparativ cu indicatorul obţinut în urmă cu doi ani. La finele anului 2016, pentru Gemini CAD Systems lucrau 69 de progra­matori.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spaima Constituţiei

Cătălin ONOFREI

Spaima Constituţiei

Asta-i pohta ce-au pohtit?

opinii

Omnia Vincit Amor

Florin CÎNTIC

Omnia Vincit Amor

Ca cercetător care a lucrat pe arhiva Mircea Eliade existentă la Colecţiile Speciale ale bibliotecii Regenstein a Universităţii din Chicago, mă întreb în fiecare an, pe 22 aprilie, ce mai rămâne din amintirea marelui istoric al religiilor azi, când discursul demolator este atât de hotărât cu predecesorii „incorecţi politic”. Însă, oricât de înverşunaţi ar fi detractorii lui, un singur lucru nu i-l pot lua: iubirea pe care i-a purtat-o Christinel.

Dorul şi amintirea de-a pururi

Grigore ILISEI

Dorul şi amintirea de-a pururi

În acest Floral 2022, în ziua de 18, cu 80 de ani în urmă, a venit pe lume în Bălăbăneşti, judeţul Covurlui, Ecaterina Şerbu, din 22 noiembrie 1965 Ecaterina Ilisei. S-a petrecut acea naştere de prunc în locul cu pricina, pentru că aici, în aşezarea dintre dealuri şi văi ameţitoare, îi duseseră soarta şi misia pe Constantin Şerbu, subofiţer de jandarmi şi şef de post, şi pe soţia lui Aneta, născută Moldoveanu, din părţile Constanţei, părinţii Ecaterinei. 

Enescu în presa română (I)

Alex VASILIU

Enescu în presa română (I)

Selecţii din interviurile acordate în România de George Enescu au fost publicate sporadic de-a lungul timpului, însă muzicologul şi compozitorul Laura Manolache a avut iniţiativa ordonării cronologice în două volume a unui număr impresionant de răspunsuri la întrebările jurnaliştilor. 

pulspulspuls

Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

La sfârşitul săptămânii trecute, mai precis vineri, spre seară, consilierul de taină al primarului Chirica, inegalabilul Radu Botez, a produs o cugetare care a zguduit gândirea geoeconomică actuală în contextul războiului din Ucraina. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X