anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 22.03.2023

O companie IT din Iaşi a dotat şi „adoptat” o clasă de la Liceul de Informatică

GALERIE
Centric IT Solutions
 • Centric IT Solutions
- +

Compania Centric IT Solutions România s-a alătura iniţiativei „Adoptă o clasă”, creată de conducerea Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi. Aceştia au reamenajat o sală de clasă pentru elevii din a X-a C, transformând-o într-un spaţiu de lucru mai prietenos, iar vineri, 7 octombrie, aceasta a fost inaugurată.

 Pe lângă dotarea propriu-zisă a spaţiului, compania a „adoptat” şi elevii din ea, urmând a fi organizate, de-a lungul timpului, mai multe traininguri specializate de dezvoltare personală pentru aceştia. Este cea de-a treia companie din Iaşi care adoptă o clasă la Liceul de Informatică, după Bitdefender şi Heaven Solutions. Toate cele trei companii vor organiza, periodic, trainguri de dezvoltare profesională, la care sunt invitaţi toţi elevii din liceu care sunt pasionaţi de specificul pregătirii oferite de companiile respective.

„Promovăm la LIIS o mentalitate deschisă spre o şcoală a viitorului conectată la societatea inteligentă, care învaţă, se transformă şi se adaptează contextelor, fără a se deconecta de la valorile autentice. Am iniţiat proiectul acesta Iaşi pentru că ne-am propus să oferim elevilor noştri contextul în care fiecare elev şi profesor să se simtă valorizat şi să aibă cele mai bune condiţii pentru a se dezvolta. Ne-am propus să regândim inclusiv sala de clasă, pentru a oferi elevilor un mediu adecvat învăţării, în care să le fie stimulată creativitatea, producerea de idei în timpul orelor. Şcoala are astăzi nevoie de o comunitate de învăţare dezvoltată în jurul ei, iar noi ne bucurăm la LIIS de susţinerea absolvenţilor noştri”, a declarat Adina Romanescu, directorul unităţii de învăţământ.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre marea coaliţie (II)

Lucian DÎRDALA

Despre marea coaliţie (II)

În prezent, în contextul războiului din Ucraina, conducerile celor două partide au la îndemână tema interesului naţional pentru a-i reduce pe membrii nemulţumiţi de funcţionarea guvernării sau de însăşi ideea marii coaliţii.

opinii

Identităţile multiple ale lui Mircea Eliade

Florin CÎNTIC

Identităţile multiple ale lui Mircea Eliade

Pentru cei care depind de gândirea magică, locul, ora şi ziua naşterii au un caracter special. Sunt oameni care cred că jocurile astrale ale horoscopului le predefinesc destinul şi modul de a trăi. Şi Mircea Eliade făcea parte din această categorie şi e surprinzător cum a promovat toată viaţa o dată a naşterii falsă.

Ergo bibamus!

Radu PĂRPĂUȚĂ

Ergo bibamus!

La CUI (restaurantul-crâşmă al Centrului Universitar Iaşi) sau la alte crâşme din astea simandicoase nu trebuie să bei până ce te faci cui şi să te trimită chelnerul acasă ca pe ultimul pilangiu. Sau, mă rog, să-ţi dea cu flit sau, în fine, să te uşchească, dar aşa, mai manierat, o îmbrânceală acolo - nu cu şuturi în fund ca la Zoiosu sau alte „bombe” asemănătoare. 

O nucă tare: muzica academică modernă

Alex VASILIU

O nucă tare: muzica academică modernă

Programate uneori în funcţie de aniversări/ comemorări, lucrările definitorii pentru muzica secolului XX-XXI îşi găsesc foarte rar locul în stagiunile filarmonicilor din România – stagiuni simfonice, vocal-simfonice, camerale. Invocate deschis ori trecute sub tăcere, motivele sunt obişnuinţa publicului de a asculta capodoperele clasice, romantice, concerte (mai ales pentru pian şi vioară), lipsa cronică a fondurilor necesare achitării drepturilor de interpretare, comoditatea reluării lucrărilor binecunoscute sau a însuşirii opusurilor scurte, relativ uşoare din punct de vedere tehnic. 

pulspulspuls

Stand-up comedy cu Tanţa şi Costel la Gala Sportului ieşean. Momente şi schiţe!

Stand-up comedy cu Tanţa şi Costel la Gala Sportului ieşean. Momente şi schiţe!

Chestiuni tare faine auzim că s-au petrecut la finele săptămânii trecute, stimaţi telespectatori, la gala sportului ieşean, eveniment care i-a avut în prim plan pe cei doi penalişti de la liberali: Tanţa şi Costel, cum li se zice mai nou prin politichia de Bahlui. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.