O companie IT din Iaşi a dotat şi „adoptat” o clasă de la Liceul de Informatică

luni, 10 octombrie 2022, 01:50
1 MIN
 O companie IT din Iaşi a dotat şi „adoptat” o clasă de la Liceul de Informatică

Compania Centric IT Solutions România s-a alătura iniţiativei „Adoptă o clasă”, creată de conducerea Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi. Aceştia au reamenajat o sală de clasă pentru elevii din a X-a C, transformând-o într-un spaţiu de lucru mai prietenos, iar vineri, 7 octombrie, aceasta a fost inaugurată.

 Pe lângă dotarea propriu-zisă a spaţiului, compania a „adoptat” şi elevii din ea, urmând a fi organizate, de-a lungul timpului, mai multe traininguri specializate de dezvoltare personală pentru aceştia. Este cea de-a treia companie din Iaşi care adoptă o clasă la Liceul de Informatică, după Bitdefender şi Heaven Solutions. Toate cele trei companii vor organiza, periodic, trainguri de dezvoltare profesională, la care sunt invitaţi toţi elevii din liceu care sunt pasionaţi de specificul pregătirii oferite de companiile respective.

„Promovăm la LIIS o mentalitate deschisă spre o şcoală a viitorului conectată la societatea inteligentă, care învaţă, se transformă şi se adaptează contextelor, fără a se deconecta de la valorile autentice. Am iniţiat proiectul acesta Iaşi pentru că ne-am propus să oferim elevilor noştri contextul în care fiecare elev şi profesor să se simtă valorizat şi să aibă cele mai bune condiţii pentru a se dezvolta. Ne-am propus să regândim inclusiv sala de clasă, pentru a oferi elevilor un mediu adecvat învăţării, în care să le fie stimulată creativitatea, producerea de idei în timpul orelor. Şcoala are astăzi nevoie de o comunitate de învăţare dezvoltată în jurul ei, iar noi ne bucurăm la LIIS de susţinerea absolvenţilor noştri”, a declarat Adina Romanescu, directorul unităţii de învăţământ.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii