O companie locală pune în funcţiune o linie de producţie măşti chirurgicale cu o capacitate 300.000 de bucăţi pe zi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

O companie locală pune în funcţiune o linie de producţie măşti chirurgicale cu o capacitate 300.000 de bucăţi pe zi

GALERIE
productie
  • productie
- +

Compania Techtex, membră a grupului Taparo, a pus în funcţiune încă două linii tehnologice automatizate pentru producţia de măşti chirurgicale, activitatea desfăşurându-se în patru schimburi pentru a creşte capacitatea de producţie la 300.000 de bucăţi pe zi, informează un comunicat al companiei remis, luni, AGERPRES.

Conform aceleiaşi surse, fabrica va fi utilată şi cu o linie de producţie de măşti FFP2 (clasă superioară de protecţie), care va fi pusă în funcţiune săptămâna viitoare, iar până la sfârşitul lunii aprilie va mai intra în producţie încă o linie de măşti chirurgicale. De asemenea, printr-o altă companie din cadrul grupului sunt produse zilnic câte 4.000 de combinezoane, halate, bonete, botoşi, dar şi lenjerie de pat, capacitatea fiecărei linii de produs urmând să crească cu 25%.

"În acest moment, compania Techtex este singurul producător de materiale ţesut (TNT) de la noi din ţară şi poate asigura cantitatea necesară pentru producţia a două dintre cele trei straturi ale măştilor chirurgicale, dar şi pentru combinezoane, halate, bonete şi lenjerii de pat de unică folosinţă. De două săptămâni a început producţia de echipamente de protecţie, precum şi livrarea acestora către românii aflaţi în prima linie în lupta împotriva COVID-19", se arată în comunicat.

Peste un milion de măşti chirurgicale, dar şi combinezoane, halate şi bonete au ajuns în spitale din 19 judeţe şi municipiul Bucureşti. De asemenea, se fac livrări de echipamente de protecţie către Poliţia Română, Jandarmeria Română, TAROM, dar şi către farmacii, bănci şi unităţi militare.

În această perioadă, producţia de textile medicale, echipamente de protecţie sanitară şi de igienă se desfăşoară în spaţiile deja amenajate, situate în Oradea şi Târgu Lăpuş. Grupul Taparo anunţă şi implementarea unui proiect pentru securizarea materialelor textile şi asigurarea necesarului pentru producţia strategică de echipamente de protecţie medicală şi de igienă personală, investiţie ce se ridică la peste 20 de milioane de euro. Compania Techetex va începe imediat construcţia noii fabrici de 16.000 de metri pătraţi în municipiul Baia Mare, termenul de finalizare a investiţiei fiind de 8-10 luni.

"Suntem în linie dreaptă cu divizia medicală. Am început procedurile pentru obţinerea autorizaţiilor de construcţie pentru noua fabrică. De asemenea, ne-am rezervat utilajele pentru noile linii tehnologice pentru producţia materialului filtrant şi a materialului compozit, dar şi pentru extinderea capacităţii de producţie a materialului neţesut. Estimăm că în luna iunie vom începe producţia de material filtrant, pentru a asigura intern, în România, atât materia primă, cât şi echipamentele de protecţie atât de importante astăzi, dar şi în viitor", a declarat preşedintele grupului, Mihai Filip, potrivit comunicatului. Compania estimează să producă anual, după realizarea investiţiei din municipiul Baia Mare, 100 milioane măşti de protecţie, patru milioane de halate şi combinezoane, 30 de milioane de bonete, şapte milioane lenjerii de unică folosinţă, 15 milioane scutece de unică folosinţă şi un milion de şerveţele anti-microbiene.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.