anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 28.09.2022

O cotonogeală politică cu icnete şi gemete. Se vorbeşte de 40.000 de coco

GALERIE
puls
 • puls
- +

Ehehei, dragii moşului, apăi să ştiţi voi aicea că cele mai interesante cotonogeli politice sunt, cum v-am mai spus noi şi cu alte ocazii, alea care au loc pe sub masă, când loviturile se aplică cu bombeul direct la ouşoarele sau fluierul piciorului adversarului, şi când icniturile şi gemetele sunt pe înfundatelea, ca să nu te dai de gol. 

Cam aşa ceva se întâmplă şi la Iaşi între aliaţii întru guvernare comună de la PSD şi PNL, iar cazul cel mai frustrant şi pentru unii şi pentru alţii este cel de la maternitatea la care derectorul general nu poate fi demis ca să fie pus altul agreat de una dintre părţi, care se pare că ar avea şi dreptul să pună om.

Pe scurt, tabloul stă cam aşa: lucrând la proiectul de management, pe care l-au respins, liberalii au vrut să-l demită pe omul adus de undeva dintr-un orăşel din judeţul Bacău şi pus şef acolo de PSD şi de nea Măricel acuma câţiva ani, ca să-şi înfigă ei drapelul acolo ungând pe altul ce fusese deja trimis la încălzire şi joc de glezne.

Treaba părea destul de clară, iar liberalii cam aveau acest drept, ei controlând Cejeul, care Cejeu are în subordine acel şpital. Ok, toate bune şi frumoase, numai că lucrurile s-au poticnit la o măruntă formalitate: CA-ul şpitalului nu a votat decizia de respingere a proiectului venită de la Cejeu, şi astfel şeful pus de nea Măricel nu a putut fi demis, treaba rămânând acolo de câteva luni ca-n tren.

Ce s-a întâmplat, de fapt? Neexperimentaţii liberali nu au fost atenţi şi la astfel de amănunte, iar acel CA încă nu era controlat de ei, rămânând încă cu oameni vechi impuşi acolo de PSD, printre care şi sforarul Lorin, artizanul lui nea Măricel. Deh, ai zice că e doar o lipsă de îndemânare politică a junilor liberali de la Cejeu şi cu asta basta. Ehei, asta e doar explicaţiunea oficială. Căci aia neoficială e mult mai simpatică şi mai grea la bozonare. Aşa că ia’n daţi voi foaia şi cetiţi pulsuleţul următor!

Unde s-a înfundat peşcheşul?

Punerea de-a-n băţulea a oamenilor lui nea Măricel la o chestiune aşa de măruntă ca aia de mai sus poate părea ciudată. Ei bine, în cazul de faţă cică nu ar fi chiar aşa. Ciripesc păsărelele care-şi au cuibul pe sub streşinile casei cu pătrate că aranjamentul acolo ar fi fost altul.

Cică tariful pretins pentru funcţia de manager acolo ar fi fost 40.000 de coco în cap, venit din zona şefilor de mai sus. Sumă aparent cam mare, dar, pentru cunoscătorii care ştiu cum se recuperează astfel de investiţii cică ar fi fost un preţ corect. Ca urmare, s-ar fi găsit client.

Mai trebuia doar demis actualul: adicătelea o treabă banală. Totul însă cică s-a aflat în zona partidoiului, şi pentru că acestuia nu i s-a făcut parte la tain, s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Mai departe, cum vă spuneam: can-can...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ultimele decizii și declarații ale Moscovei anunță o escaladare majoră a conflictului din Ucraina (II)

Alexandru LĂZESCU

Ultimele decizii și declarații ale Moscovei anunță o escaladare majoră a conflictului din Ucraina (II)

Mobilizarea generală decisă la Kremlin și mai ales așa-zisele „referendumuri”, un preambul la anexarea unei mari părți din Ucraina, la pachet cu amenințarea cu lovituri nucleare, cu efecte potențial incontrolabile, sunt privite cu îngrijorare nu doar în Occident, ci și la Beijing.

opinii

Experimentul Închisorii de la Stanford

Briscan ZARA

Experimentul Închisorii de la Stanford

Transformarea noastră odată cu evenimentele este inevitabilă. Vorbim despre destin? Nici vorbă, aşa îşi explică doar unii naivi neputinţa în faţa Marelui Val, atâta tot. E doar natura din care facem parte, nimic mai mult, trebuie să ne intre bine în cap asta.

Fascinanta şi invincibila prostie

Cristina DANILOV

Fascinanta şi invincibila prostie

Mulţi cred că naivitatea este un sinonim pentru prostie. Există o părere că prostia înseamnă a nu şti şi a nu înţelege ceva. De asemenea, atunci când vorbim despre prostie, vorbim despre un grad scăzut de inteligenţă, lipsă de inteligenţă, ilogicitatea acţiunilor unei persoane sau a cuvintelor sale. Dar credem că prostia este, în primul rând, lipsa de dorinţă a unei persoane de a gândi. Deci, un fel de lenea minţii.

Moş Ghiţă şi economia de piaţă

Mihai DORIN

Moş Ghiţă şi economia de piaţă

De când se ştiu, moş Ghiţă şi mătuşa Ileana au muncit în gospodărie, la pământ şi îngrijirea animalelor. Deşi amândoi au sărit binişor de 80 de ani, ei continuă să facă acelaşi lucru. 

pulspulspuls

Boala lui Calache face ravagii în partidoiul local. Iată ultimul exemplu

Boala lui Calache face ravagii în partidoiul local. Iată ultimul exemplu

Să tot fie vreo câteva luni, stimaţi telespectatori, de când unii observatori mai atenţi ai politichiei locale au început a semnala comportamentul ciudat al unui veteran al partidoiului, lăsat la vatră între timp, fost purtător de cuvânt al primarilor din comune, gură mare şi spartă la vremea sa, cu relaţii la Bucale şi alte celea. 

Caricatura zilei

Trafic

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.