O cunoscută fabrică din Iaşi este scoasă în "bloc" la vânzare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 19.09.2021

O cunoscută fabrică din Iaşi este scoasă în "bloc" la vânzare

GALERIE
siretul_pascani
  • siretul_pascani
- +

Lichidatorul companiei Siretul Paşcani va organiza mai multe runde de licitaţii în octombrie şi noiembrie pentru vânzarea activelor fabricii.

Lichidatorul judiciar al fabricii de textile Siretul SA vrea să vândă în bloc activele societăţii în următoarele două luni, într-o serie de mai multe licitaţii. Şedinţele de licitaţie vor avea loc bilunar, pe datele 9 octombrie, 23 octombrie şi 6 noiembrie, şi vor urmări două grupe de active, respectiv imobile şi mobile. Bunurile imobile vor fi scoase la vânzare de la ora 12.30 şi constau clădirea georgrile, o staţie de păcură şi întregul activ imobiliar, în timp ce în rândul bunurilor mobile, ce vor fi scoase la vânzare de la ora 12.45, intră deşeuri, autoturisme, un laborator CTC, perdele şi tricoturi noi şi diverse alte bunuri. Clădirea georgrile cu suprafaţa de 2.783 mp şi terenul aferent de 4.473 mp au un preţ de pornire total în valoare de 376.000 euro, în timp ce staţia de păcură are preţul de pornire de 2.545 euro.
 
Celelalte active imobiliare au un preţ de pornire de 1,8 milioane euro şi constau în teren de circa 27.000 mp situat pe strada Grădiniţei, nr. 25, clădirea biroului administrativ cu suprafaţa de 260 mp, hală tricot jacquard mecanic (1165 mp), hală tricot alături de depozite fire, magazii şi caserat (1.685 mp), hala de producţie cu parter şi etaj (circa 10.000 mp), pavilionul administrativ (2.816 mp), hală de finisaj (3.900 mp) şi alte magazii, depozite, ateliere, centrală termică, bazine de apă, staţie de epurare etc. Tot la aceeaşi licitaţie, vor fi scoase la vânzare în bloc peste 500 de bunuri mobile (maşini de cusut, calculatoare, macarale hidraulice, strunguri, pompe de alimentare etc), preţul de pornire pentru acestea fiind de un milion euro.
 
Referitor la licitaţiile organizate pentru vânzarea bunurilor mobile, lichidatorul judiciar va scoate la mezat materiale şi echipamente din laboratorul CTC cu o valoare a preţului de pornire de 11.788 euro, zece autoturisme cu un preţ de pornire de 35.000 euro, perdele, dantele şi tricoturi noi cu un preţ de pornire de 146.000 euro, deşeuri de fier vechi, carton, cauciuc, lemn şi plastic cu preţ de pornire de 17.000 euro şi alte bunuri (stingătoare, mobilier, tablouri electrice, hidrante, cărucioare, rafturi, calculatoare, cântare, imprimante, telefoane etc) cu preţ de pornire 53.000 euro. Potrivit tabelului de creanţe, societatea are datorii de 22 milioane lei (5 milioane euro).
 
Detalii despre listele tuturor bunurilor scoase la vânzare şi preţurile acestora pot fi găsite pe site-ul lichidatorului judiciar, capitalinsol.ro, la subdomeniul „Anunţuri”. Fabrica deţinută de omul de afaceri Viorel Roman, insolventă din 2010, a intrat în faliment pe 13 noiembrie 2014, la cererea administratorului judiciar Capital Insol, care a invocat nerespectarea programului de plăţi propus în planul la reorganizare şi pierderile de 5,5 milioane lei în ultimul an.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grand Slam, povestea unei himere

Nicolae GRECU

Grand Slam, povestea unei himere

Singurătatea lui Djokovic, în faţa fileului şi a lui Medvedev, a fost definitorie cu un game înaintea finişului, când dârzul reprezentant al unui neam de luptători, a izbucnit în lacrimi.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (IV)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (IV)

Seria consideraţiilor etimologice din sfera mai largă a pescuitului este continuată de câteva cuvinte româneşti importante referitoare la ambarcaţiuni.

Înălţarea Sfintei Cruci şi cele patru etape ale mântuirii

pr. Constantin STURZU

Înălţarea Sfintei Cruci şi cele patru etape ale mântuirii

La mijlocul primei luni a anului bisericesc prăznuim Înălţarea Sfintei Cruci. Istoric vorbind, această sărbătoare aminteşte de două evenimente: găsirea Sfintei Cruci la Ierusalim de către Sfânta Împărăteasă Elena şi înălţarea ei în văzul tuturor în acea zi, dar şi pe 14 septembrie 335, imediat după sfinţirea primei Biserici a Învierii Domnului, zidită de Sfântul Împărat Constantin cel Mare, respectiv aducerea Sfintei Cruci înapoi în Ierusalim, pe 14 septembrie 630, după ce a fost recuperată de la perşi de către împăratul bizantin Heraclius.

Determinantele spiritual-religioase, paspartuul pentru înţelegerea resorturilor democraţiei liberale anglo-saxone

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Determinantele spiritual-religioase, paspartuul pentru înţelegerea resorturilor democraţiei liberale anglo-saxone

Democraţia liberală din Statele Unite ale Americii şi Anglia a fost influenţată pozitiv de impactul diverselor „religii ale raţiunii”, precum deismul sau teismul. Acestea au jucat un rol de mediator între sistemul socio-politic al teoriei raţionale a drepturilor naturale şi cel religios. Aceste noi religii seculare nu reprezentau decât contracţii instituţionale ale religiilor tradiţionale, născute prin acţiunea revoluţiilor franceză şi americană. 

pulspulspuls

O mare dilemă a Iaşului înaintea congresului liberal: Orban, Cîţu sau coviduţu’?

O mare dilemă a Iaşului înaintea congresului liberal: Orban, Cîţu sau coviduţu’?

Apropo de congresul liberal cu alegeri de lider care bate la uşă, ce va fi de azi egzact într-o săptămână, cică printre unii liberalii mai vechi se vorbeşte că jocurile ar fi deja făcute, iar Cîţu ar avea deja cam două treimi din voturi de partea lui.

Caricatura zilei

PNDL3

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.