O cunoscută firmă din Iaşi are un nou administrator special
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

O cunoscută firmă din Iaşi are un nou administrator special

GALERIE
vulpescu remus
  • vulpescu remus
- +

Juristul Remus Vulpescu, fost şef de instituţie publică având rangul de secretar de stat, a fost ales în funcţia de adminsitrator special al Fortus, la propunerea acţionarului şi creditorului majoritar, Autoritatea pntru Administrarea Activelor Statului.

Şedinţa Adunării Acţionarilor de ieri nu a fost lipsită de incidente, acţionarii fiind întâmpinaţi de salariaţi în faţa pavilionului central cu o cruce, pe care au fost atârnaţi colaci, şi candele aprinse, prin care transmiteau că urmează să se voteze sfârşitul combinatului.
Totodată, fostul adminstrator special Gheorghe Chişcă s-a lăsat aşteptat, iar la sosirea sa salariaţii prezenţi au început să strige în cor „Hoţul!”. După câteva strigăte, s-a ridicat şi Gheorghe Chişcă în picioare şi a început să strige „Hoţii!” la adresa acţionarilor care îl voiau schimbat.
Întâlnirea a durat circa şase ore, după ce Gheorghe Chişcă a avut mai multe obiecţii procedurale legate de convocarea Adunării Acţionarilor, respectiv nepublicarea convocatorului într-un ziar de largă circulaţie şi neactualizarea la zi a listei acţionarilor.
 
Deşi a declarat, pentru „Ziarul de Iaşi”, că nominalizarea sa este „doar una de pe o listă”, Vulpescu a fost singura propunere pentru înlocuirea fostului administrator special, directorul societăţii Gheorghe Chişcă. „Din punctul meu de vedere, ar trebui să priviţi această nominalizare ca fiind una de pe o listă, sigur mai sunt şi altele. Când va fi terminată Adunarea Acţionarilor şi va fi semnat procesul verbal prin care va fi numit un nou adminsitrator special, atunci putem vorbi despre planuri concrete. Oricum ar fi, vă spun sincer că fac parte din persoanele care îşi doresc ca Fortus să revină în industrie, Fortus în Europa nu avea mulţi concurenţi”, a precizat Remus Vulpescu.

În prezent, Vulpescu ocupă funcţia de director al SC Vulcan, o societate cu o activitate apropiată de cea a combinatului Fortus, şi spune că nu va renunţa la ea, ele nefiind incompatibile. Însă, din cauza acestei legături, fostul administrator special Gheorghe Chişcă a trimis adrese către cabinetul prim ministrului prin care spunea că nominalizarea AAAS „serveşte un grup de intrese care urmăreşte să direcţioneze activul Fortus din patrimoniul statului român către patrimoniul privat”. În replică, Vulpescu a catalogat această teorie ca fiind „una haioasă” şi a specificat că „sub semnătura mea nu se închide nimic. Dacă voi fi ales eu ca administrator special, îmi doresc ca Fortus să revină”. Pe ordinea şedinţei Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor au fost trei puncte, respectiv revocarea din funcţia de administrator special a directorului combinatului, Gheorghe Chişcă, numirea în calitate de administrator special a lui Remus Vulpescu şi mandatarea unei persoane care să semneze actele necesare ţinerii şedinţei toate fiind aprobate. Chişcă a spus că va contesta hotărârile luate ieri.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce sprijină o bună parte din elita intelectuală şi mulţi „formatori de opinie” USR PLUS?

Alexandru LĂZESCU

De ce sprijină o bună parte din elita intelectuală şi mulţi „formatori de opinie” USR PLUS?

Poate că etichetele ideologice nu sunt astăzi considerate importante, dar ele ar putea deveni în viitor pe măsură ce curentul progresist în ascensiune va dori să promoveze politici radicale de transformare a societăţii.

Filmuletul zilei

opinii

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

Nichita DANILOV

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

… a fost atras nu de latura angelică, ci de latura demonică a lucrurilor, încercând să scoată la lumină o parte din întunericul ce sălăşluieşte-n om. Pe domnia sa nu l-au obsedat îngerii, ci demonii, creaturile diforme ce populează zi de zi, clipă de clipă, gândurile muritorilor, insuflându-le tot felul de patimi (pofte) şi vicii.

L-am ucis pe Paco!

Dana ȚABREA

L-am ucis pe Paco!

L-am ucis pe Paco! de Joaquim Bundó este cel mai recent spectacol de microteatru de la Avangardia, dintr-o serie de minispectacole de aproximativ douăzeci de minute, concepute la graniţa dintre film şi teatru, pentru oamenii în permanentă mişcare, fără prea mult timp liber, al căror timp costă bani şi care se relaxează puţin spre deloc, în secolul 21, secolul de dincolo de secolul vitezei. Ca estetică, este propusă comedia neagră şi se glisează spre incredibil, cu mijloacele actoriceşti ale credibilului, verosimilului.

Iohannis la Radio România Actualităţi

Michael ASTNER

Iohannis la Radio România Actualităţi

La ţară, cât stau în casă (şi stau tot mai mult, că, de, vremea, ziua tot mai scurtă...), merge radioul. Invariabil pe Radio România Actualităţi. Unde în câteva rânduri deja m-a surprins următoarea formulare: La cutare oră, preşedintele Klaus Iohannis va ţine o conferinţă de presă „pe care Radio România Actualităţi intenţionează s-o transmită”...

pulspulspuls

Analiză şi sinteză: brânza politică şi prazul electoral

Analiză şi sinteză: brânza politică şi prazul electoral

Dacă tot am vorbim ieri aici de vasilici şi tiriplici, iaca ce ne-au indicat unii cetitori atenţi: una bucată poză faină scociorâtă prin cotloanele feisbuciste, de campanie, cu actualul şi viitorul deputat de Iaşi Vasile Cîtea, ex-boxer, aflat în piaţă la Bălţaţi, locul de baştină. 

Caricatura zilei

Planul Aproape Naţional de Redresare şi Rezilienţă (zic aproape fiindcă Iașul nu este inclus)

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.