O cunoscută firmă din Iaşi îşi reaşează portofoliul de credite
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 07.03.2021

O cunoscută firmă din Iaşi îşi reaşează portofoliul de credite

GALERIE
remar_pascani_1_211
  • remar_pascani_1_211
- +

Electroputere VFU Paşcani, fostă REMAR Paşcani, trebuie să prezinte noi garanţii pentru a transforma o linie de credit în împrumut la termen.

Firma de la Paşcani a omului de afaceri Gruia Stoica este obligată din nou de bănci să acorde alte garanţii pentru creditele contractate în trecut. Astfel, la finele acestei luni, acţionarii fostului REMAR Paşcani, actuala companie Electroputere VFU, vor fi consultaţi pentru suplimentarea garanţiilor, potrivit unui convocator publicat în ediţia electronică a Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Pe 29 septembrie 2015, la ora 13, va fi organizată Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor, la sediul societăţii din Paşcani. Unul din punctele de pe ordinea de zi este legat de transformarea facilităţii de credit acordată societăţii de către Alpha Bank România în iulie 2008 şi a contractului de facilitate de linie de credit multiopţională într-un credit la termen şi amendarea planului de rambursare. În cazul liniei de credit multiopţională, contractată în mai 2012, acţionarii Remar vor trebui să se pronunţe asupra menţinerii garanţiilor existente, anterior constituite, respectiv suplimentării acestora.
 
Potrivit convocatorului, în acest caz, societatea controlată de Gruia Stoica propune două noi garanţii băncii. Prima este o ipoteca mobiliară asupra veniturilor prezente şi viitoare provenind dintr-un contract încheiat în luna martie a acestui an de Electroputere VFU Paşcani cu o societate din Belgia. Totodată, suplimentarea garanţiilor se poate realiza cu o ipotecă imobiliară asupra unuia sau mai multe imobile acceptate de către Alpha Bank, valoarea evaluată a acestora fiind de cel puţin 1,2 milioane euro. Luna trecută, acţionarii Electroputere VFU Paşcani au decis majorarea de la 1,4 milioane lei la valoarea de 6 milioane lei facilitatea de credit contractată de societate de la Banca Transilvania (BT), în condiţiile de creditare ale instituţiei bancare. De asemenea, acţionarii societăţii au aprobat garantarea creditului cu un contract de ipotecă mobiliară asupra încasărilor cu soldului contului curent şi subconturilor deschise de Electroputere VFU Paşcani la Banca Transilvania.
 
Firma va garanta linia de credit prin cesiunea asupra creanţelor rezultate din relaţia contractuală stabilită între Electroputere VFU cu CFR Călători SA prin contractul de prestări servicii din martie 2015 şi a altor contracte viitoare. Pentru majorarea creditului până la valoarea de 6 milioane lei a fost oferit băncii şi un bilet la ordin, în alb. În aceeaşi sedinţă, fostul Remar Paşcani a ales să stea pe „tuşă“ după desfiinţarea pieţei RASDAQ, Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor respingând cu majoritate de voturi propunerea admiterii companiei la tranzacţionare pe o piaţă reglementată sau pe un sistem alternativ. Anul trecut, afacerile societăţii s-au diminuat cu mai bine de 60 de procente faţă de 2013. Astfel, de la 109 milioane lei cât era cifra de afaceri în urmă cu doi ani, Electroputere VFU Paşcani a derulat afaceri de doar 38,8 milioane de lei în 2014.
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Nicolae GRECU

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

pr. Constantin STURZU

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.