O demisie și o suspendare după condamnările în dosarul lotului UMF

luni, 31 iulie 2017, 10:48
2 MIN
 O demisie și o suspendare după condamnările în dosarul lotului UMF

Condamnările în lotul UMF își fac simțite efectele.

Directorul administrativ de la UMF, Daniela Druguş, și-a dat demisia din această funcție, dar va rămâne pe postul de conferențiar doctor la disciplina Economie Medicală. Druguș a primit trei ani de închisoare cu suspendare după ce a fost găsită vinovată pentru abuz în serviciu şi luare de mită.

Directorul din cadrul UMF, Adrian Ciureanu, a cerut suspendarea pe o perioadă de șase luni din funcție. El a fost găsit vinovat pentru abuz în serviciu contra in­tereselor publice (trei ani de în­chisoare), trei infracţiuni de fals (câte două luni de închisoare), o infracţiune de dare de mită (cinci luni de închisoare) şi o infracţiune de luare de mită (doi ani de în­chisoare). În urma contopirii pe­depselor, a rezultat o pedeapsă de trei ani de închisoare, care a fost suspendată. De asemenea, au fost aplicate şi măsuri complementare de interzicere a unor drepturi.

Dosarul judecat la Tribunalul Suceava a vizat modul în care a fost realizată o licitaţie privind achiziţionarea unei platforme de e-learning, în contextul în care cofinanţarea era din bani europeni. Procurorii au precizat că şefi din cadrul UMF ar fi trucat respectiva licitaţie, unii primind, în schimb, şi mită.

CITIȚI ȘI:

Condamnări în dosarul „lotului UMF“

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii