O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

GALERIE
puls
 • puls
- +

O întâmplare înduioşătoare s-a petrecut în urmă cu câteva săptămâni pe holurile liceului negruzzist, o dramoletă cu nuanţe adolescentine, dar trăită de personagii în toată firea din târgul acesta atât de dulce. 

Spun sursele noastre că într-o anumită zi şi o anumită oră un domn spilcuit, la patru ace, s-a prezentat cu un buchet mare de flori la secretariatului liceului, roşu în obrăjori şi emoţionat ca un elev de clasa a unsprezecea la prima lui întâlnire cu iubirea. Cin să fie, cin să fie monseniorul? Ei bine, iată, vă spunem, era fostul preşedinte de judeţ, şi actual şef de partidoi, Măricel cel voinicel, venit de pe avion, cu veston şi papion, să ureze din tot sufletul la mulţi ani cu sănătate Damei cu Camelii, fosta candidată a partidului la funcţia cea mai înaltă de la primărie.

Martorii oculari se aşteptau, în buna tradiţie a formaţiunii politice cu trei trandafiri, la îmbrăţişări calde, pupături sincere şi efuziuni social-democrate, ba chiar şi un parfum romantic, cu mici tremurici de glas şi atingeri stângace, totul pe fundal arămiu de toamnă, cu frunze căzute şi muzică romantică de pian, interpretată de Richard Clayderman.

Ei, uite, n-a fost să fie. În loc de astea toate, se spune că doamna a afişat o ţinută severă, solemnă, ba chiar supărată, ca în pozele primarului Chirica din cimitir, cu cele două doamne cernite, care erau parcă din „Cuibul de viespi”, celebra piesă a lui Alexandru Kiriţescu. L-a privit distant pe Măricel, a spus ceva puţin inteligibil, şi l-a trimis să pună buchetul într-un colţ al secretariatului, unde nici măcar nu era vreo vază sau măcar un borcan cu apă. Nici măcar nu a atins florile şi nu a spus „vai, ce frumoase sunt, şi pe deasupra sunt preferatele mele!”.

Nu, nimic! Nema vizită în biroul de director, nema îmbrăţişare, nema pupici. Toată lumea din preajmă a încremenit, iar aerul din secretariat părea c-ar fi îngheţat. Apoi, deodată s-a auzit un bubuit mare, ca la o rupere de nouri, şi s-a putut vedea pe uşa principală a liceului ieşind domnul la patru ace în alergătură şi cu pas de fugă pe Toma Cozma şi apoi pe Copou, la vale, ca Birlic în filmul „Două loturi”, care-şi ţinea pălăria pe creştet, să nu o ia vântul, iar vestonu-i flutura, şi striga „Viţăvercea, viţăvercea!”. Ei, d’ale carnavalului politic.

O întâlnire de taină la partidoi

Dar, uite, ne-am luat cu romantismul, cu dulcegăriile de toamnă şi am uitat să vă spunem o poveste mai de-a pământului, chestiune concretă, nu sublimări platonice, despre o întâlnire de taină, tot la partidoi, doar că într-un loc mai cu fereală, acolo unde se face politica adevărată.

Spune o păsărică care-şi căuta culcuş la fereastra biroului de deputat al junelui Macovei că nu mai mult de cu o zi în urmă, hai, să fi fost două, nu mai contează, fostul şef de la Finansuri, Boasul anului, i-a făcut o vizită stimabilului. Mai spune sursa noastră, care s-a culcuşit mai spre cercevea, ca să prindă din căldura biroului, c-ar fi auzit discuţii despre cum se schimbă ministrul de profil şi că, iaca, se întoarce roata, parcă prinde a răsări soarele pe uliţa social democrată şi acuşi, acuşi va încălzi şi târgul nostru. Ce să fie, ce să fie? Săraca păsărică nu a auzit finalul discuţiei, dar luându-şi zborul în căutare de firimituri a mai put să vadă cum cei doi şi-au strâns călduros palmele. Hopa!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Fără certificat verde în UK

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X