anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

O echipă a ISJ Iaşi a învăţat în Norvegia noi standarde de consiliere şi asistenţă psihopedagogică

GALERIE
consiliere
 • consiliere
- +

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi a anunţat că, săptămâna trecută, o echipă a Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi a participat în perioada 15 - 19 octombrie 2018 la programul de formare „Teacher as a change agent“, care a avut loc în Oslo, Norvegia. 

Această deplasare face parte din proiectul „QualForm - Calitate în educaţie pentru formarea echipelor de schimbare“, finanţat prin granturile SEE 2014-2021. Proiectul are ca scop, conform organizatorilor, creşterea adaptabilităţii şi flexibilităţii serviciilor de consiliere şi de asistenţă psihopedagogică. Manifestarea a avut loc la NewSchool din Oslo, iar întâlnirile au fost interculturale, cu experiente de cooperare în echipă.

„Provocaţi de formator şi motivaţi de energia echipei, participanţii au generat idei pentru designul unui program de formare menit să producă schimbarea în educaţie. Experienţele de învăţare din sesiunile de formare s-au concretizat în construirea unui design curricular pe problematica schimbării în educaţie“, au precizat reprezentanţii ISJ. În cadrul proiectului au fost organizate diferite evenimente în mai multe zone ale capitalei Norvegiei, iar profesorii ce au fost în deplasare vor implementa „echipe de schimbare“ în trei şcoli din judeţul Iaşi, care vor consta într-un set unitar de metodologii şi instrumente de lucru necesare în activitatea de intervenţie şi sprijin a celor implicaţi în procesul de educaţie, în special a copiilor din grupuri defavorizate. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul și-a trimis famiglia în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.