anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 14.08.2022

O echipă de studenţi români a obţinut locul I la o competiţie în domeniul ingineriei seismice desfăşurată în SUA

GALERIE
studenti_romani_Salt Lake City_seism_premiul1
 • studenti_romani_Salt Lake City_seism_premiul1
- +

O echipă de studenţi ai Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) a câştigat locul I la o competiţie în domeniul ingineriei seismice desfăşurată la Salt Lake City, în Statele Unite ale Americii. O echipă de la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti s-a clasat pe locul III. Tinerii au fost felicitaţi de premierul Nicolae Ciucă şi de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

"Atunci când perseverenţa, curajul şi cunoştinţele merg mână în mână, în echipă! În echipa SDC - UTCN din cadrul Facultăţii de Construcţii a universităţii noastre! O echipă de studenţi ambiţioşi, încrezători şi dornici de a se afirma în domeniul ingineriei seismice, poartă peste ocean, de 12 ani, numele Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, iar anul acesta sunt pe podium, din nou, ca de multe alte dăţi, locul I la competiţia de la Salt Lake City, SUA", au scris reprezentanţii UTCN, pe Facebook.

Echipa este formată din studenţii Larisa Popa, Andrei Mureşan, Sabina Niţulescu (de la Facultatea de Arhitectură şi Urbanism) şi Irina Stoian, Bianca Gliga, Daniel Giurgiu, Ioana Popescu, Mădălin Cazacu, Tudor Lomicovschi şi Attila Szasz (de la Facultatea de Construcţii), îndrumaţi de Ovidiu Prodan, Bianca Marton, Paul Moldovan, Gabriela Petruţ, Andreea Manea şi Teodora Cocari.

"Ce reuşită! mai ales că au concurat cu marile Berkeley, Massachusetts, Cornell, New York, Toronto şi multe alte universităţi de renume! Felicităm Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti care a ocupat locul III pe podiumul performanţei", au transmis reprezentanţii universităţii clujene.

Cele două echipe au fost felicitate de premierul Nicolae Ciucă.

"Reuşitele tinerilor studenţi ai Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca şi ai Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti dovedesc încă o dată că perseverenţa, munca şi pasiunea reprezintă calea sigură spre performanţă. Faptul că două echipe româneşti au urcat pe podiumul competiţiei din domeniul ingineriei seismice dovedeşte că învăţământul superior tehnic are asigurat un viitor de succes. Îi felicit din toată inima pe studenţi, pe profesorii şi coordonatorii lor pentru aceste reuşite extraordinare! Mult succes mai departe! Suntem mândri de voi!", a afirmat Ciucă.

Şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a felicitat cele două echipe.

"Felicitări Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca şi echipei SDC care a reprezentat-o la 19th Annual Undergraduate Seismic Design Competitition/Salt Lake City/SUA, competiţie de prestigiu în domeniul ingineriei seismice! Rezultatele studenţilor clujeni - locul 1, înaintea unor echipe din universităţi mondiale de top - sunt excepţionale şi fac cinste învăţământului superior tehnic din România, certificându-i încă o dată valoarea! Felicit, de asemenea, Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, pentru locul 3", a scris Sorin Cîmpeanu, pe Facebook.

El a menţionat că între cele două universităţi româneşti s-a clasat Cornell University, iar după UTCB s-au clasat marile universitati tehnice din California - Berkeley şi San Diego, University of Buffalo, University of British Columbia.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.