Comunicat de presă

O elevă de la Racovita a castigat marele premiu la festivalul Chants sons sur scène

miercuri, 05 iunie 2019, 13:45
2 MIN
 O elevă de la Racovita a castigat marele premiu la festivalul Chants sons sur scène

În perioada 10 – 12 mai 2019 a avut loc ediția a XI-a a Festivalului de cântec francofon ,,Chants sons sur scène’’, la Baia Mare.

Marele premiu al finalei la categoria 18-25 de ani a fost câștigat de Georgia Gradu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național ,,Emil Racoviță’’ din Iași, profesor îndrumător Simona Nenov.

Georgia va participa astfel la un stagiu organizat de DARC (asociația Danse –Art- Rythme – Culture) în intervalul 10 și 24 august. Stagiul se va derula in cadrul celei de-a 44-a ediții a Festivalului internațional de dans, cântec și comedie  de la Châteauroux, în centrul Franței. Organizatorii stagiului propun participanților  ateliere de dezvoltare personală și profesională, cu formatori de renume înternațional, la 23 de discipline precum jazz contemporan, hip-hop, muzică clasică, dans african, improvizație teatrală, comedie muzicală, salsa, flamenco. În plus, pe întreaga durata a stagiului participanții au acces la spectacolele care au loc în cadrul festivalului ce se organizează în paralel la Châteauroux și se pot întâlni cu artiștii din program. La sfârșitul stagiului, în ziua de 23 august, tinerii participanți vor fi protagoniștii unui spectacol în care vor face dovada talentului lor, a ceea ce au învățat în timpul atelierelor și vor evolua în fața a 5000 de spectatori.

Reamintim că ARPF – Asociația Română a Profesorilor Francofoni –  este partener principal în organizarea Festivalului de cântec francofon ,,Chants sons sur scène’’ de la Baia Mare. Sucursalele din țară organizează în fiecare an etapele de selecție numite Qualifs. La Iași, etapa de selecție a fost organizată în ziua de 17 aprilie la Liceul Teoretic ,,Miron Costin’’. Au participat 43 de concurenți din județul Iași si din orașul Botoșani si s-au calificat pentru finala de la Baia Mare Cășuneanu Alexia de la Colegiul Național ,,Mihail Sadoveanu’’ din Pașcani (profesor Anca Aparaschivei), Gurgu Cătălina de la Liceul Teoretic ,,Bogdan Vodă’’ din Hălăucești (profesor Claudia Ana Petrila), Georgia Gradu de la Colegiul Național ,,Emil Racoviță’’ din Iași (profesor Simona Nenov), Prisacariu Narcisa Andreea și Dascălu Teofan Dimitrie, ambii de la Colegiul Național ,,August Treboniu Laurian’’ din Botoșani, îndrumați de profesoarele Alina Diana Rusu și Gabriela Mangâr. 

Concurenții selectați la Iași au obținut rezultate excelente la Baia-Mare: Georgia Gradu premiul I, Teofan Dascălu premiul al II-lea și Alexia Cășuneanu mențiune. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii