O elevă din proiectul Pro Ruralis pleacă la Oxford
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 06.03.2021

O elevă din proiectul Pro Ruralis pleacă la Oxford

GALERIE
gabriela corbu proruralis
  • gabriela corbu proruralis
- +

Gabriela Corbu, bursieră Pro Ruralis din clasa a IX-a, este unul dintre cei 24 de elevi români selectaţi în rigurosul program britanic.

Una dintre elevele susţinute de programul Pro Ruralis a fost acceptată la un program de şcoală de vară la Oxford. Gabriela Corbu, elevă în clasa a XII-a la Colegiul „Mihai Eminescu“ din Iaşi, este una dintre elevele cu rezultate foarte bune la învăţătură care primeşte o bursă pentru a putea să urmeze studiile la Iaşi, ea fiind din mediul rural, din familie cu posibilităţi materiale sub medie.

Gabriela Corbu este bursieră Pro Ruralis din clasa a IX-a. Eleva a fost îndemnată de către o colegă pentru a aplica la programul Oxford for Romania Summer School, o şcoală de vară pentru liceeni, care se desfăşoară în Londra timp de o săptămână, în perioada 25 august - 2 septembrie.

„Ştiind că sunt nişte criterii foarte înalte de selecţie, mi-a fost teamă. Teamă de eşec şi dezamăgire. În ciuda temerilor, îmi doream nespus să pot face parte din acest proiect, ştiind că această experienţă ar fi reprezentat cea mai mare realizare de până acum. Am reflectat mult asupra acestei situaţii, într-un final m-am decis, am dat frâu liber fricilor şi am trimis formularul de înscriere. Credeam că totul va rămâne la acest stadiu, însă după o lună am primit un e-mail care mă anunţa că am trecut de prima etapă, iar pasul următor era un interviu pe Skype“, povesteşte eleva.

În final a fost aleasă să fie unul dintre cei 24 de participanţi din întreaga ţară, eleva mărturisind că până la decizia finală a organizatorilor „aşa emoţii nu mai avusesem din clasa a VIII-a, când aşteptam rezultatele Evaluării Naţionale“.

Gabriela Corbu a obţinut în perioada liceului medii peste 9. Astfel, în clasa a IX-a eleva a obţinut media 9,23, în clasa a X-a media 9,30, iar în clasa a XI-a media 9,66.

Gabriela Corbu este implicată în numeroase acţiuni de voluntariat, precum activităţi organizate de Fundaţia Comunitară, Crucea Roşie, ATOR, asociaţia Colegiului „Emi­nescu“ sau la acţiuni organizate de Club Rotary.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Nicolae GRECU

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

pr. Constantin STURZU

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.