O familie de ieşeni are de primit 1.122 euro / lună pentru conductele ApaVital care le traversează terenul
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 10.04.2021

O familie de ieşeni are de primit 1.122 euro / lună pentru conductele ApaVital care le traversează terenul

GALERIE
conducte apavital
  • conducte apavital
- +

Sentinţa judecătorilor arată că familia are de încasat, din urmă, 53.000 de euro.

O familie de ieşeni va avea drept chiriaş Consiliul Judeţean. Instituţia publică a fost condamnată de magistraţii Curţii de Apel la plata unei chirii lunare pentru suprafaţa ocupată de conductele ApaVital pe terenul ieşenilor. Aceştia vor avea de încasat 0,45 euro lunar pentru fiecare metru pătrat din terenul pe care nu-l pot folosi.

În urmă cu 20 de ani, I.P. a cumpărat un teren agricol situat în extravilanul Iaşului. După 10 ani, Compania Naţională de Administrare a Drumurilor Naţionale a demarat lucrările de construire a viitoarei şosele de centură a Iaşului. O suprafaţă de o jumătate de hectar din terenul lui I.P. a fost expropriată, iar pentru alţi 1.510 mp ocupaţi de aceeaşi lucrare pentru mărirea lăţimii drumului şi mutarea unui canal de desecare, I.P. a reuşit să obţină despăgubiri în instanţă.

Cititi si: Cea mai mare investiţie din istoria Iaşului. Pe ce se vor duce 450 de milioane de euro

Doar că realizarea şoselei de centură a impus şi devierea conductelor din sistemul de aducţiune a apei Timişeşti - Iaşi. O parte dintre conductele ce au trebuit deviate se aflau pe terenul deja expropriat de către CNADNR. Alte ţevi şi zona de protecţie aferentă ocupau alţi 2.494 mp din terenul lui I.P., pentru care ieşeanul nu a primit nicio compensaţie.

În faţa instanţei, ApaVital au afirmat că proprietarul fusese deja despăgubit, invocând totodată dreptul de servitute gratuită izvorât din serviciul public prestat de societate. Argumentele societăţii au fost respinse de magistraţii Tribunalului, care au stabilit despăgubirea lui I.P. cu 40.600 de euro pentru lipsa de folosinţă a celor 2.494 mp de teren.

Atât proprietarul, cât şi ApaVital şi CJ au declarat recurs. După trei amânări, Curtea de Apel a decis ca CJ să plătească nu o despăgubire globală, ci chirie până când ApaVital îşi va muta conducta. Chiria a fost stabilită la 1.122,3 euro lunar, începând cu data de 29 martie 2017, când I.P. a depus prima cerere la Tribunal. Până acum s-a strâns o datorie a CJ faţă de I.P. în valoare de aproape 53.000 de euro. CJ şi ApaVital mai au totuşi o cale de atac a sentinţei, recursul.

VEDEȚI AICI ȘI: Contract uriaş: Apavital e gata să ofere 12 milioane de euro pentru piese auto

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Nicolae GRECU

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Chiar dacă şansele sunt minime, demersul oamenilor de rugby ieşeni demonstrează că sportul acesta se încăpăţânează să existe, să renască şi să reziste în dulcele târg.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Sunt relevate în continuare explicaţiile etimologice aberante date unor termeni importanţi în limba română, precum cneaz şi voievod, şi concluziile istorice inadecvate rezultate din respectivele etimologii.

O Iubire şi nouă fericiri

pr. Constantin STURZU

O Iubire şi nouă fericiri

Când m-am decis să urmez Filosofia, licean fiind, cineva m-a trimis să discut cu un venerabil profesor din acest domeniu. "Care este preocuparea sau tema centrală a Filosofiei?", m-a întrebat dumnealui, încă de la primele cuvinte. "Fericirea!", am răspuns eu spontan. Profesorul s-a uitat puţin dezamăgit la mine: "Nu. Ci disputa dintre materialism şi idealism". 

Urbanismul slăbiciunilor

arh. Ionel OANCEA

Urbanismul slăbiciunilor

Frumuseţea urbei noastre datorează mult colinelor. Din mulţimea lor, Boris Crăciun identifică pe cele şapte semnificative: Repedea, Cetăţuia, Miroslava, Breazu, Copou, Ciric şi Tătăraşi. Centrul e dominat de mănăstirea Golia şi Mitropolie, iar pe cele din jur se ridică mănăstirile Cetăţuia şi Miroslava. Şi constructorii acestor monumente au avut în preocupare riscurile fundării pe terenurile instabile. 

pulspulspuls

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

Pentru că ne-am jurat în barbă să ne ferim de politichie şi de politicieni măcar sâmbăta, pe uichend, aicea la rubricuţă, haideţi aşadar să părăsim olecuţă acest miraculos tărâm. 

Caricatura zilei

Conducere autonomă nivel 6

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.