anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

O femeie a primit o ofertă fabuloasă pentru o căsuţă, dar a refuzat fără regrete

GALERIE
mall casa
 • mall casa
- +

În cartierul Ballard din oraşul american Seattle, există un mall uriaş, a cărui formă seamănă cu o cutie muşcată pe una dintre părţi. În mijlocul acestui gol, se găseşte o căsuţă a cărei poveste extraordinară ar fi inspirat scenariul filmului de animaţie UpÎn 2006, dezvoltatorii doreau să construiască un nou centru comercial în cartierul Ballard. 

Cu toate acestea, casa în care locuia Edith Macefield, atunci în vârstă de 84 de ani, le-a stat în cale. Ea a refuzat să le vândă casa, deşi dezvoltatorii îi oferiseră 1 milion de dolari. „Unde să mă duc?”, i-a întrebat ea. „Nu am familie şi asta este casa mea. Mama mea a murit aici pe această canapea. Am venit din Anglia ca să am grijă de ea. A trebuit să-i promit că o voi lăsa să moară acasă. Şi eu tot aici vreau să mor”, le-a explicat ea dezvoltatorilor surprinşi de un asemenea refuz.

Firma de construcţii nu a avut încotro şi a construit mall-ul în jurul casei bătrânei. Însă, în timpul construcţiei, s-a dezvoltat o relaţie de prietenie între bătrână şi Barry Martin, care era şeful lucrării. Bărbatul a început să o ajute pe femeie, cărându-i cumpărăturile şi aducându-i medicamente. După un timp, Edith a început să slăbească foarte mult, iar Barry a însoţit-o la spital. Acolo au aflat că bătrâna avea cancer pancreatic. Femeia a murit 86 de ani, la ea acasă, pe aceeaşi canapea pe care murise şi mama ei.

Înainte de a-şi da ultima suflare, ea i-a lăsat casa moştenire lui Barry Martin. Ulterior, locuinţa a fost reparată şi vândută cu preţul de 310.000 de dolari. După moarte, regretata bătrână a devenit celebră printre locuitorii din Seattle. În cinstea ei, există chiar şi un festival care îi poartă numele. Localnicii pun flori lângă casa în care a locuit şi atârnă baloane colorate de gard.

Casa este atât de faimoasă încât mulţi oameni au poza ei tatuată pe piele. În ochii multor americani, casa doamnei Edith Macefield este un monument al rezistenţei umane împotriva marilor corporaţii.

SURSA: atlas-geografic.net

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.