O femeie a scăpat cu numai 6 ani de închisoare după ce și-a înjunghiat mortal soțul

sâmbătă, 25 mai 2024, 03:00
2 MIN
 O femeie a scăpat cu numai 6 ani de închisoare după ce și-a înjunghiat mortal soțul

O ceartă în familie pe fond de alcool s-a sfârșit cu un omor. După ce și-a înjunghiat soțul, agresoarea și-a trimis fiul la magazin, să mai cumpere țigări și bere. În pofida brutalității manifestate de femeie, judecătorii au fost îngăduitori. Bărbatul era departe de a fi fost ușă de biserică.

Incidentul s-a petrecut în seara zilei de 1 decembrie anul trecut, în satul Cârlig din comuna Popricani. Elena Clim tocmai se întorsese din sat, unde obișnuia să lucreze cu ziua. Băuse câte ceva prin fiecare gospodărie unde ajutase la treabă și se afla într-o stare avansată de ebrietate. Tot ca de obicei, soțul său rămăsese acasă, umplându-și ziua golind pahare.

Din motive care au rămas neelucidate, între cei doi a izbucnit o ceartă. În timpul acesteia, femeia a luat un cuțit, cu care și-a lovit soțul de două ori în piept, în apropierea gâtului. Victima a încercat să se apere, fără a reuși să pareze însă loviturile. Imediat ce soțul s-a prăbușit, femeia a mers în camera ei. În trecere, i-a spus fiului său să meargă la magazinul din sat pentru a cumpăra bere și țigări. Tânărul a plecat, iar pe drumul de întoarcere a fost sunat de Clim, care i-a spus că tatăl său e mort. Fiul a chemat imediat salvarea, dar echipajul SMURD nu a mai putut face altceva decât să constate decesul, provocat de pierderea masivă de sânge.

Audiată ca suspect, Elena Clim a declarat inițial că auzise o bufnitură, apreciind că victima ar fi căzut și s-ar fi lovit cu capul de butelie. Declarația nu avea nicio legătură cu adevărul, iar în cele din urmă femeia a recunoscut că-și înjunghiase soțul de două ori.

Femeia a fost trimisă în judecată pentru omor asupra unui membru al familiei, faptă pedepsită cu închisoarea pe un termen de până la 25 de ani. Magistrații Tribunalului au luat însă în considerare comportamentul cunoscut ca violent al victimei. Copiii majori ai acestuia nu s-au constituit părți civile în proces, neavând nicio pretenție de la mama lor. Dimpotrivă, ei au depus la dosar un memoriu din care rezulta că unii dintre ei plecaseră de acasă tocmai din cauza agresivității victimei. Audiat ca martor, un văr al bărbatului a arătat că femeia era cea care muncea prin sat pentru a-și întreține copiii, bărbatul preferând să bea.

Aceste considerente au fost apreciate de judecători, care i-au acordat Elenei Clim circumstanțe atenuante. Recunoașterea faptei și lipsa antecedentelor penale au contribuit și ele la o pedeapsă relativ ușoară. Clim a fost condamnată la 6 ani de închisoare, ca și la plata a 6.000 lei ca daune morale față de fiica sa minoră. Sentința pronunțată de Tribunal nu este definitivă, ea putând fi contestată în apel.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii