anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 29.03.2023

O firm american atac dur angaja]ii francezi

Salaria]ii din Fran]a primesc lefuri mari de[i lucreaz efectiv doar trei ore pe zi, spune Maurice Taylor, pre[edintele companiei americane Titan International

GALERIE
titan international
 • titan international
- +

Angaja]ii francezi primesc salarii mari chiar dac la un program normal lucreaz efectiv doar trei ore pe zi, întruc=t aloc o or pentru pauze [i pr=nz, iar alte trei pentru discu]ii, potrivit [efului companiei americane Titan International, Maurice Taylor, scrie Financial Times. Taylor a publicat miercuri o scrisoare deschis în cotidianul financiar francez Les Echos, adresat ministrului responsabil de industrie, Arnaud Montebourg.

Atacul [efului Titan International la productivitatea sczut a angaja]ilor francezi ar putea relansa în Fran]a dezbaterea privind declinul competitivit]ii ]rii. "Angaja]ii francezi primesc salarii mari, dar lucreaz numai trei ore. Primesc o or pentru pauze [i pentru pr=nz, vorbesc trei ore [i lucreaz trei. Le-am spus asta în fa] angaja]ilor membri de sindicat. Mi-au rspuns c sta este stilul francez!", a afirmat Taylor, pre[edinte [i director general la Titan International. Scrisoarea lui Taylor, datat 8 februarie, vine ca rspuns la tatonri din partea ministrului Montebourg privind un eventual interes al Titan, productor de anvelope pentru sectorul agricol, privind preluarea unor opera]iuni de la fabrica Goodyear din Amiens, care urmeaz s fie închis. Sindicatul francez CGT, sus]inut de comuni[tii francezi, s-a opus anul trecut prelurii de ctre Titan. Montebourg spera c productorul american ar fi în continuare interesat de fabrica de la Amiens, dar a afirmat în februarie c nu mai este cazul. "C=t de pro[ti crede]i c suntem? Goodyear a încercat timp de patru ani s salveze o parte a locurilor de munc de la Amiens, unele dintre cele mai bine pltite, dar sindicatele [i guvernul francez nu au fcut altceva dec=t s vorbeasc", a afirmat, în scrisoare, [eful Titan, descriind sindicatele ca "nebune". Fran]a se confrunt cu un val de închideri de fabrici [i concedieri în sectorul industrial de la c=[tigarea alegerilor, în mai anul trecut, de ctre actualul pre[edinte, Francois Hollande. Noul pre[edinte francez a intrat de mai multe ori în conflict cu companiile. Anul trecut, Hollande a acuzat productorul de o]el ArcelorMittal c a min]it [i a afirmat c nu mai este binevenit în Fran]a. De asemenea, a criticat puternic grupul auto PSA Peugeot Citroën, confruntat cu probleme. O parte din afirma]iile [efului Titan au venit îns ca rspuns la atacuri repetate ale lui Montebourg, care vrea ca UE s adopte o pozi]ie mai dur în privin]a protejrii comer]ului, în contextul importurilor ieftine din Asia.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Lucian DÎRDALA

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Graniţa terestră între Rusia şi NATO va deveni, curând, una considerabilă... Vom putea vorbi de un veritabil flanc estic, de la Marea Neagră, la Oceanul Îngheţat. Invazia rusă în Ucraina a deschis o cutie a Pandorei din care au ieşit rele pe care lideri precum domnii Erdoğan sau Orbán le pot ignora, dar nu le pot readuce sub capac.

opinii

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Alex VASILIU

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Nu mai trebuie demonstrat că forţa de comunicare, convingere şi impresionare a imaginii plasează sunetul pe locul al doilea, mai ales acum, în epoca civilizaţiei ecranelor omniprezente. Apariţia televiziunii, cu multe decenii în urmă, a însemnat pentru unii ignorarea relevanţei radioului, însă timpul a demonstrat că „arma clasică”, aparent simplă, numită microfon, poate învinge deseori în lupta pentru captarea interesului public. Dacă este folosită inteligent, inspirat, cu grijă pentru cultivarea valorii, cu harul comunicării. Şi în cazul radioului, „reclama este sufletul comerţului”. 

Libertate sau siguranţă?

Briscan ZARA

Libertate sau siguranţă?

Dacă ne uităm în urmă, constatăm că ne-am îndepărtat foarte mult de sentimentul autentic, de fericirea de la început, deşi suntem mai în siguranţă ca niciodată. Vom găsi oare într-o zi un echilibru între cele două, sau vom ceda complet uneia dintre ele? Ce e de făcut?

Ringelmann şi cartofii

Cristina DANILOV

Ringelmann şi cartofii

Mulțimea, așa cum spune la carte, este o „colecție” aleatorie sau aproape aleatorie de oameni uniți într-un spațiu dat de un interes temporar și trecător. Sau o simplă multitudine de oameni lipsiți de conexiune organică și unitate - un întreg haotic, de regulă, lipsit de orice organizare internă clară, uneori chiar această organizare este vagă și haotică. Din punct de vedere al psihologiei, mulțimea se distinge printr-o slăbire accentuată a controlului comportamentului său. 

pulspulspuls

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Apăi, dragilor, om fi având noi nişte anişori adunaţi pe creştet, dar când vezi asemenea năzdrăvănii zău că îţi vine, ca-n tinereţe, să-ţi faci bocceluţa şi s-o tai unde-i vedea cu ochii: Canada, Anglitera, chiar şi Congo, zău aşa, numai Iaşi şi Românica nu.

Caricatura zilei

Una din vremea pandemiei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.