De Business

Punem punctul pe știi

O firm american atac dur angaja]ii francezi

Salaria]ii din Fran]a primesc lefuri mari de[i lucreaz efectiv doar trei ore pe zi, spune Maurice Taylor, pre[edintele companiei americane Titan International

joi, 21 februarie 2013, 02:50
2 MIN
 O firm american atac dur angaja]ii francezi

Angaja]ii francezi primesc salarii mari chiar dac la un program normal lucreaz efectiv doar trei ore pe zi, întruc=t aloc o or pentru pauze [i pr=nz, iar alte trei pentru discu]ii, potrivit [efului companiei americane Titan International, Maurice Taylor, scrie Financial Times. Taylor a publicat miercuri o scrisoare deschis în cotidianul financiar francez Les Echos, adresat ministrului responsabil de industrie, Arnaud Montebourg.

Atacul [efului Titan International la productivitatea sczut a angaja]ilor francezi ar putea relansa în Fran]a dezbaterea privind declinul competitivit]ii ]rii. "Angaja]ii francezi primesc salarii mari, dar lucreaz numai trei ore. Primesc o or pentru pauze [i pentru pr=nz, vorbesc trei ore [i lucreaz trei. Le-am spus asta în fa] angaja]ilor membri de sindicat. Mi-au rspuns c sta este stilul francez!", a afirmat Taylor, pre[edinte [i director general la Titan International. Scrisoarea lui Taylor, datat 8 februarie, vine ca rspuns la tatonri din partea ministrului Montebourg privind un eventual interes al Titan, productor de anvelope pentru sectorul agricol, privind preluarea unor opera]iuni de la fabrica Goodyear din Amiens, care urmeaz s fie închis. Sindicatul francez CGT, sus]inut de comuni[tii francezi, s-a opus anul trecut prelurii de ctre Titan. Montebourg spera c productorul american ar fi în continuare interesat de fabrica de la Amiens, dar a afirmat în februarie c nu mai este cazul. "C=t de pro[ti crede]i c suntem? Goodyear a încercat timp de patru ani s salveze o parte a locurilor de munc de la Amiens, unele dintre cele mai bine pltite, dar sindicatele [i guvernul francez nu au fcut altceva dec=t s vorbeasc", a afirmat, în scrisoare, [eful Titan, descriind sindicatele ca "nebune". Fran]a se confrunt cu un val de închideri de fabrici [i concedieri în sectorul industrial de la c=[tigarea alegerilor, în mai anul trecut, de ctre actualul pre[edinte, Francois Hollande. Noul pre[edinte francez a intrat de mai multe ori în conflict cu companiile. Anul trecut, Hollande a acuzat productorul de o]el ArcelorMittal c a min]it [i a afirmat c nu mai este binevenit în Fran]a. De asemenea, a criticat puternic grupul auto PSA Peugeot Citroën, confruntat cu probleme. O parte din afirma]iile [efului Titan au venit îns ca rspuns la atacuri repetate ale lui Montebourg, care vrea ca UE s adopte o pozi]ie mai dur în privin]a protejrii comer]ului, în contextul importurilor ieftine din Asia.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii