O firmă abonată la contractele CFR a mai înhăţat un contract
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 27.02.2021

O firmă abonată la contractele CFR a mai înhăţat un contract

GALERIE
CFR
  • CFR
- +

CFR Călători Iaşi a atribuit recent un contract de aproape 340.000 lei fără TVA unei firme bârlădene abonată în ultimii ani la licitaţiile companiei.

Firma Isis Comprest, deţinută de Gelu Lupaşcu, a câştigat, în calitate de unic ofertant, licitaţia organizată de CFR pentru achiziţionare de servicii de salubrizare a dormitoarelor şi de spălare a materialelor textile din dormitoarele trenurilor de pe raza STFC Iaşi. Firma a ofertat doar cu 65 lei sub preţul propus iniţial de autoritatea contractantă şi şi-a adjudecat un nou contract cu statul. Potrivit portalului de licitaţii publice, compania a mai câştigat în luna februarie un contract de peste 900.000 lei fără TVA pentru salubrizarea, supravegherea şi deservirea grupurilor sanitare pentru călători de pe raza SCCREIR CF Iaşi. Totodată, la sfârşitul anului trecut, firma şi-a mai adjudecat un contract de peste 600.000 lei fără TVA pentru a salubriza o parte din staţiile şi spaţiile aferente ale Sucursalei Iaşi. În afara acestor contracte, firma lui Lupaşcu a mai câştigat şi alte contracte mai mici cu sucursala ieşeană, dar şi cu alte sucursale sau direct cu CNFR. În prezentul contract, firmei i s-a cerut să salubrizeze dormitoarele aparţinând staţiilor de pe raza Sucursalei Iaşi, să ţină evidenţa personalului cazat în dormitor şi să îi trezească pe angajaţi pentru prezentarea la tren. Totodată, angajaţii firmei vor trebui să spele şi să calce toate materialele textile din aceste dormitoare. Lunar, CFR va preda prestatorului pentru a spăla circa 3.700 de kg materiale textile uşoare şi 152 kg materiale grele. Durata contractului va fi pentru un an. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Dan CONSTANTIN

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Este un domeniu care cere mai ales creativitate, înţelegerea modului de business şi o conexiune bună la internet.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Mituri şi inerţii

Alexandru CĂLINESCU

Mituri şi inerţii

În ura faţă de „trădătorul” Pacepa acţionează două mituri: mitul Securităţii „patriotice”, care ne-a apărat de duşmani (mai ales de sovietici) şi mitul lui Ceauşescu mare patriot, omul care a făcut o sumedenie de lucruri bune şi care a schimbat faţa României. Aceste două mituri sunt de o deconcertantă tenacitate şi e uşor să ne convingem dând o simplă „raită” pe Facebook.

Cel mai modest dintre pământeni (III)

Neculai SEGHEDIN

Cel mai modest dintre pământeni (III)

La 32 de ani Armstrong îşi trăieşte tragedia vieţii: pierderea fiicei sale, Karen, în vârstă de doi ani, în urma unei tumori la creier. El nu va mai vorbi cu nimeni despre acest fapt, nici măcar cu soţia sa, Janet. Momentul este redat în filmul „First man/ Primul om”, realizat în 2018, la şase ani după moartea astronautului.

„Deşoşocizarea” AUR

Nicolae CREŢU

„Deşoşocizarea” AUR

La cum merg treburile în politichia românească, perspectivele de „spectacol” public al tupeului şi imposturii, din păcate, sunt din ce în ce mai… înfloritoare.

pulspulspuls

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Multă lumea ne-a sunat să ne întrebe ce se întâmplă cu ultima acţiune a procurorilor de anticorupţie, cea care îl vizează pe Mugurel care bea Ciuc, viteazul penelist care a păstorit cândva şi pe plaiurile noastre. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.