anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

O firmă abonată la contractele CFR a mai înhăţat un contract

GALERIE
CFR
 • CFR
- +

CFR Călători Iaşi a atribuit recent un contract de aproape 340.000 lei fără TVA unei firme bârlădene abonată în ultimii ani la licitaţiile companiei.

Firma Isis Comprest, deţinută de Gelu Lupaşcu, a câştigat, în calitate de unic ofertant, licitaţia organizată de CFR pentru achiziţionare de servicii de salubrizare a dormitoarelor şi de spălare a materialelor textile din dormitoarele trenurilor de pe raza STFC Iaşi. Firma a ofertat doar cu 65 lei sub preţul propus iniţial de autoritatea contractantă şi şi-a adjudecat un nou contract cu statul. Potrivit portalului de licitaţii publice, compania a mai câştigat în luna februarie un contract de peste 900.000 lei fără TVA pentru salubrizarea, supravegherea şi deservirea grupurilor sanitare pentru călători de pe raza SCCREIR CF Iaşi. Totodată, la sfârşitul anului trecut, firma şi-a mai adjudecat un contract de peste 600.000 lei fără TVA pentru a salubriza o parte din staţiile şi spaţiile aferente ale Sucursalei Iaşi. În afara acestor contracte, firma lui Lupaşcu a mai câştigat şi alte contracte mai mici cu sucursala ieşeană, dar şi cu alte sucursale sau direct cu CNFR. În prezentul contract, firmei i s-a cerut să salubrizeze dormitoarele aparţinând staţiilor de pe raza Sucursalei Iaşi, să ţină evidenţa personalului cazat în dormitor şi să îi trezească pe angajaţi pentru prezentarea la tren. Totodată, angajaţii firmei vor trebui să spele şi să calce toate materialele textile din aceste dormitoare. Lunar, CFR va preda prestatorului pentru a spăla circa 3.700 de kg materiale textile uşoare şi 152 kg materiale grele. Durata contractului va fi pentru un an. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.