anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 05.10.2022

O firmă de cablu a fost prinsă pe picior greşit

Societatea a fost amendată cu 5.000 de lei de către Protecţia Consumatorului.

GALERIE
cablu-TV-telecomanda
 • cablu-TV-telecomanda
- +

Comisarii pentru Protecţia Consumatorilor au împărţit luna trecută amenzi în valoare de peste 180.000 lei către 103 agenţi economici. În total, comisarii au efectuat 293 de acţiuni de control, cu această ocazie aplicând şi 41 de avertismente administratorilor de firmă care au fost prinşi cu mici nereguli.

Spre deosebire de alte luni, comisarii nu au avut „capturi” foarte mari din punct de vedere al cuantumului sancţiunilor contravenţionale, cele mai mari amenzi fiind de 5000 lei. Una din aceste amenzi a fost primită de un furnizor local de servicii de televiziune prin cablu pentru încălcarea clauzelor contractuale, iar cealaltă  a fost aplicată unui producător din domeniul panificaţiei, pentru aspecte privind etichetarea produselor. Pe parcursul lunii iunie, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor a efectuat cinci tematici de control la cererea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. Printre aceste tematici s-au numărat verificarea modului de comercializare a produselor lactate, când au fost aplicate opt amenzi cu o valoare totală de 3.400 lei, şi verificarea modului în care sunt etichetate şi prezentate suplimentele alimentare, comisarii aplicând trei amenzi cu o valoare totală de 1.500 lei. În afară de aceste tematici, comisarii ieşeni au mai efectuat şi tematici proprii de control, în cadrul cărora au fost verificaţi prestatorii de servicii de estetică şi igienă personală. Din cele 66 de firme verificate, 27 au primit amenzi de la comisari în valoare totală de 59.000 lei. Totodată, comisarii au „descins” şi în magazinele mixte din mediul rural, aplicând amenzi de peste 30.000 lei pentru 32 dintre acestea. „Pe parcursul lunii trecute, la sediul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au fost depuse de către consumatori 284 de reclamaţii care au avut ca obiect principal facturare consum energie electrică, termică, consum apă sau servicii de telefonie telefonie mobilă, refuz reziliere contracte, bunuri de folosinţă îndelungată defectate în perioada de garanţie sau preţuri care nu coincid cu cele afişate la raft”, a explicat Marian Grigoraş, comisar şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Iaşi.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reformă care nu se va face (II)

Cătălin ONOFREI

O reformă care nu se va face (II)

Poveste cu doi înecaţi.

opinii

Mahalaua digitală

Florin CÎNTIC

Mahalaua digitală

Deşi nu prea îmi pierd timpul cu comentariile sterile de pe social media, nu încetez să mă minunez de ticăloşia, prostia delirantă şi reaua credinţă care parazitează până la sufocare opiniile articulate, chiar dacă uneori provocatoare din bula mea, ale lui Dan Alexe, Sorin Ioniţă sau Mădălin Hodor. Când scriam acest text, în urmă cu foarte mulţi ani, credeam că se va atenua în timp cotcodăceala otrăvită a smintiţilor care intervin obraznic şi contondent pe internet. După cum vedem azi, maladia s-a agravat.

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Ioan Alexandru TOFAN

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Aşadar, o lege scurtă şi clară (150 de pagini sau chiar 120 este deja prea mult), generală şi fără elanuri civilizatoare, împreună cu o responsabilitate mare acordată celor care predau şi învaţă. Nu ştiu dacă este soluţia potrivită. Dar măcar ne putem gândi la ea, ca alternativă la începuturile care nu se mai termină ale reformelor din educaţie şi la legile care vor să fie săpate în piatră cu mina de la pix.

Despre copilărie (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre copilărie (I)

Copilăria mea a coincis cu primii ani ai deschiderii „domniei” lui Ceauşescu, când se instaurase o efervescenţă în societatea românească. M-am gândit să povestesc despre perioada aceea, fiindcă este bine să nu uităm învăţămintele de atunci. 

pulspulspuls

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Astăzi vom trece în revistă câte ceva din comportamentul hormonal de vârsta aproape septuagenară a unor dezvoltatori imobiliari din târgul nostru, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Tractorul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.