O firmă de cablu a fost prinsă pe picior greşit
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 25.07.2021

O firmă de cablu a fost prinsă pe picior greşit

Societatea a fost amendată cu 5.000 de lei de către Protecţia Consumatorului.

GALERIE
cablu-TV-telecomanda
  • cablu-TV-telecomanda
- +

Comisarii pentru Protecţia Consumatorilor au împărţit luna trecută amenzi în valoare de peste 180.000 lei către 103 agenţi economici. În total, comisarii au efectuat 293 de acţiuni de control, cu această ocazie aplicând şi 41 de avertismente administratorilor de firmă care au fost prinşi cu mici nereguli.

Spre deosebire de alte luni, comisarii nu au avut „capturi” foarte mari din punct de vedere al cuantumului sancţiunilor contravenţionale, cele mai mari amenzi fiind de 5000 lei. Una din aceste amenzi a fost primită de un furnizor local de servicii de televiziune prin cablu pentru încălcarea clauzelor contractuale, iar cealaltă  a fost aplicată unui producător din domeniul panificaţiei, pentru aspecte privind etichetarea produselor. Pe parcursul lunii iunie, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor a efectuat cinci tematici de control la cererea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. Printre aceste tematici s-au numărat verificarea modului de comercializare a produselor lactate, când au fost aplicate opt amenzi cu o valoare totală de 3.400 lei, şi verificarea modului în care sunt etichetate şi prezentate suplimentele alimentare, comisarii aplicând trei amenzi cu o valoare totală de 1.500 lei. În afară de aceste tematici, comisarii ieşeni au mai efectuat şi tematici proprii de control, în cadrul cărora au fost verificaţi prestatorii de servicii de estetică şi igienă personală. Din cele 66 de firme verificate, 27 au primit amenzi de la comisari în valoare totală de 59.000 lei. Totodată, comisarii au „descins” şi în magazinele mixte din mediul rural, aplicând amenzi de peste 30.000 lei pentru 32 dintre acestea. „Pe parcursul lunii trecute, la sediul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au fost depuse de către consumatori 284 de reclamaţii care au avut ca obiect principal facturare consum energie electrică, termică, consum apă sau servicii de telefonie telefonie mobilă, refuz reziliere contracte, bunuri de folosinţă îndelungată defectate în perioada de garanţie sau preţuri care nu coincid cu cele afişate la raft”, a explicat Marian Grigoraş, comisar şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Iaşi.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

Nicolae GRECU

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

O mega-competiţie internaţională cu sportivi aleşi pe sprânceană, pe baza unor calificări la sânge şi în urma căreia cel mai bun trebuie să câştige cel mai mult.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Autorul continuă evocarea unor ani din anotimpul paradisiac al copilăriei şi adolescenţei petrecute pe malurile Dunării.

A fi creştin ieri şi azi

pr. Constantin STURZU

A fi creştin ieri şi azi

În viaţă experimentăm mult şi, cel mai adesea, ne alegem cu un gust amar, cu un gol în suflet. Chiar şi când suntem curioşi să aflăm cât mai multe dintr-un domeniu sau altul, ajungem la concluzia că toată ştiinţa noastră nu valorează, în faţa morţii, nici cât o ceapă degerată. Ba chiar şi când avem curiozitatea de a interacţiona cu anumite persoane, riscăm uneori prin a sfârşi dezamăgiţi.

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ioan STANOMIR

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ceea ce criza sanitară a impus, în mod dramatic şi poate ireversibil, este politica fricii. Creşterea fără precedent a controlului statal, invadarea unor teritorii care păreau până atunci de neatins, vocaţia domesticirii cetăţenilor, toate acestea sunt simptomele răului pe care administrarea pandemiei l-a născut în societăţile noastre. Liberul-arbitru şi drepturile constituţionale au fost constant şi agresiv erodate. Frica, iar nu prudenţa, a dominat.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Răzbunarea lui Bill

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.