O firmă de IT cu rădăcini şi în Iaşi a fost preluată de o importantă companie americană
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

O firmă de IT cu rădăcini şi în Iaşi a fost preluată de o importantă companie americană

GALERIE
Gemini Solutions1
  • Gemini Solutions1
- +

“Integrarea echipei talentate Gemini Solutions va consolida fundaţia ThoughtWorks şi va contribui la expansiunea companiei la nivel european”, arată un comunicat oficial.

Gemini Solutions Inc, companie românească care furnizează servicii de dezvoltare de produse software, cu un centru de livrare şi în Iaşi, a fost achiziţionată zilele trecute de ThoughtWorks, o companie globală de consultanţă software. Odată cu încheierea tranzacţiei se va înfiinţa compania ThoughtWorks România, având la bază echipa Gemini Solutions. Totodată, achiziţia va consolida fundaţia companiei ThoughtWorks şi va contribui la extindere la nivel european, a precizat pentru „Ziarul de Iaşi” Guo Xiao, preşedinte şi director executiv ThoughtWorks. Oficialii companiei nu intenţionează să închidă sediul din Iaşi sau să reducă numărul angajaţilor, a mai arătat Guo Xiao. Cu peste 170 de ingineri de software şi personal operaţional care lucrează în Iaşi, Bucureşti şi Cluj, Gemini Solutions oferă consultanţă IT şi dezvoltare de produs. De-a lungul timpului au dezvoltat programe, aplicaţii şi soluţii software în domenii precum mobile, cloud, enterprise, aplicaţii Big Data şi soluţii avansate web.

Ce atribuţii vor avea angajaţii din România

„Încheierea achiziţiei va înfiinţa ThoughtWorks România, cu echipa Gemini Solutions în centrul său. În prezent, 10 angajaţi lucrează în Iaşi. ThoughtWorks nu are în plan să închidă biroul sau să reducă din angajaţi. Integrarea echipei talentate Gemini Solutions va consolida fundaţia ThoughtWorks şi va contribui la expansiunea companiei la nivel european, o bază solidă pentru a creşte afacerea şi a scala numărul angajaţilor din România în următorii ani.

Echipa din România va oferi asistenţă nearshore (n.r. – din locaţii apropiate, cu fus orar similar) pentru clienţii ThoughtWorks din Marea Britanie şi Germania şi va continua să sprijine clienţii existenţi din America de Nord, Franţa şi Germania. Echipa Gemini Solutions aduce o bogată experienţă şi ne va ajuta să accelerăm creşterea în domeniile noastre cheie de focus strategic precum IoT, transformarea digitală, modernizarea organizaţiilor, data şi experienţa clienţilor”, a declarat Guo Xiao pentru „Ziarul de Iaşi”.  

Afaceri de circa opt milioane de euro

Gemini Solutions a raportat la Ministerul Finanţelor Publice pe anul fiscal 2019 o cifră de afaceri netă de 38,7 milioane de lei (cca 8 milioane de euro) şi un profit de aproape 3 milioane de lei (cca 650.000 de euro). Fondată în anul 2005 de un grup de ingineri din Silicon Valley, cu activitate principală în România, Gemini Solutions este dedicată furnizării de servicii de dezvoltare de produse software de talie mondială. 4

„Încă de la începuturile noastre am lucrat pentru a ajuta organizaţii de top, indiferent de dimensiune sau maturitate, să înflorească şi să prospere, oferindu-le soluţii de software excepţionale. ThoughtWorks şi Gemini Solutions au o filosofie şi o dăruire comună pentru succesul clientului. Suntem încântaţi pentru oportunitatea de a deveni parte a unui lider global din industria IT. Această achiziţie este, de asemenea, dovada şi validarea marelui talent şi a capacităţii sectorului IT românesc, motive pentru care o organizaţie internaţională precum ThoughtWorks ar alege să investească în această piaţă”, a spus Theo Nissim, director executiv şi fondator Gemini Solutions. Înfiinţată în urmă cu peste 25 de ani, compania ThoughtWorks are peste 7.000 de angajaţi în cele 46 de centre deschise în 15 ţări. Firma oferă, printre altele, servicii de consultanţă legate de dezvoltarea de software, proiectare, arhitectură, operaţiuni şi transformare IT. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.