Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

O firmă din Iaşi ajută companiile să intre în a patra eră industrială

GALERIE
robotiroboti1
  • roboti
  • roboti1
- +

Allmetech Tools & Machines oferă soluţii de automatizare a afacerilor din domeniul industrial.

Intrarea firmelor româneşti în cea de-a patra eră industrială a fost facilitată, la propriu de o companie din Iaşi. Allmetech Tools & Machines din domeniul prelucrării metalelor a implementat la noi în ţară până anul acesta proiecte în valoare de 15,3 milioane de euro. Reprezentanţii spun că se va extinde şi că compania va investi 500.000 de euro pe segmentul de producţie.
 
La Iaşi vor fi în jur de 10 locuri noi de muncă. „Investitia vizează o extindere a activităţii de producţie, o eficientizare a acesteia şi realizarea unui laborator de măsurători metrologice în Parcul Industrial din Miroslava. Proiectul include un centru de frezare CNC în 5 axe şi software pentru managementul producţiei precum şi dotări cu aparatură de măsură şi control performantă care să ne ajute să controlăm mai bine calitatea produselor noastre dar şi dezvoltarea de servicii profesionale. Aceste obiective vor genera şi noi locuri de muncă atât pentru producţie cât şi pentru controlul calităţii!”, au declarat oficialii Marketing Allmetech Tools & Machines. Compania este una dintre primele firme care a început să ofere soluţii de tip Industry 4.0. (de automatizare a business-urilor din domeniul industrial), deţinând şi câteva premiere. A facilitat intrarea pe piaţa locală a tehnologiilor de fabricaţie dezvoltate de companii, precum: Emco, Hurco, Sunnen, Heller, Nachi sau ZK.
 
„Prin intermediul Allmetech, acestea oferă tehnologii şi soluţii de ultimă generaţie actorilor industriali interesaţi de prelucrarea metalelor şi de eficientizarea proceselor prin automatizări, cum este cazul celor mai noi nume din portofoliul companiei, ZK şi Nachi, care produc roboţi şi celule automatizate”, a precizat Bianca Damian, reprezentantul companiei ieşene. Allmetech Tools & Machines este partenerul a peste 650 de clienţi din industrii prelucrătoare din întreaga ţară precum: Continental, Schaeffler, Daimler, ThyssenKrupp sau Bosch. Din portofoliul total de clienţi, 80% este reprezentat de firme din industria auto. Cifra de afaceri a companiei a înregistrat o medie anuală de 1,5 milioane de euro, pe anul trecut înregistrându-se 1,7 milioane de euro. Firma ieşeană este cunoscută datorită dotării cu echipamente tehnice şi aplicaţii software, în valoare de 1.000.000 de euro, a Centrului Tehnologic Timişoara. De asemenea, a implementat pentru prima dată în zona Moldovei o soluţie de tip Industry 4.0 prin care a integrat un centru de frezare CNC cu o maşină de măsurat 3D folosind softul PLM dezvoltat de Siemens. Soluţia a fost elaborată pentru compania Ceproinv Focşani. „Prin această investiţie s-a urmărit crearea unui centru de competenţe pentru firmele din industria automotive din TM care să ajute la formarea profesională a tinerilor ingineri dar şi la completarea capabilităţilor firmelor din zona. Investitia a cuprins un Centru de frezare CNC în 5 axe şi un Strung CNC cu scule antrenate şi axa Y de la Emco Austria, o maşină de măsurat 3 D de la Mitutoyo şi software CAD CAM CMM de la Siemens - o dotare completă”a mai precizat reprezentantul firmei.
 
Allmetech Tools & Machines este una dintre cele mai cunoscute firme din regiunea Moldovei care, de 14 ani, comercializează maşini-unelte CNC şi utilaje, oferind de asemenea consultanţă, proiectare, elaborare de soluţii personalizate şi servicii post-vânzare companiilor care pun accent pe eficientizarea proceselor de producţie şi pe dezvoltarea afacerilor prin implementarea de soluţii de tip Industry 4.0. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri