O firmă din Iaşi are cereri uriaşe din partea spitalelor pentru a livra dezinfectanţi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

O firmă din Iaşi are cereri uriaşe din partea spitalelor pentru a livra dezinfectanţi

GALERIE
iasi
  • iasi
- +

O firmă din Iaşi specializată în realizarea substanţelor chimice a demarat procedurile pentru obţinerea autorizaţiilor necesare producţiei de dezinfectanţi, compania având deja cereri uriaşe din partea spitalelor ieşene.

Managerul companiei Chemical Company SA din Iaşi, Radu Ciobanu, a declarat pentru News.ro, că firma pe care o conduce a donat deja sute de litri de soluţii hidroalcoolice către spitalele ieşene şi că sunt solicitări uriaşe de livrare din partea unităţilor medicale.

“Am trimis toate documentele la Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică şi am intrat pe procedură de urgenţă pentru autorizarea punerii pe piaţă pentru mai multe produse biocide realizate de noi, în principal dezinfectanţi pentru mâini, dar şi dezinfectanţi pentru suprafeţe. Substanţele active din compoziţia acestor produse sunt aprobate de Comisia Europeană. Urmează ca produsele să fie testate şi la Institutul Naţional de Cercetare Cantacuzino. Sperăm că vom avea aprobările cât mai repede“, a afirmat Radu Ciobanu, managerul companiei din Iaşi.

El a spus că firma sa a donat deja sute de litri de soluţii hidroalcoolice către şapte spitale din Iaşi, inclusiv către Spitalul de Boli Infecţioase, unde sunt internaţi pacienţii confirmaţi cu noul coronavirus.

“Noi colaborăm deja cu spitalele din toată ţara de 20 de ani, pe zona reactivilor de laborator. Primim zilnic cereri de ordinul tonelor din partea spitalelor şi a unităţilor implicate în tratarea şi prevenirea acestui virus, telefoanele sună încontinuu, pentru că nu se mai găsesc dezinfectanţi pe piaţă. Cererea depăşeşte în acest moment stocul disponibil de dezinfectanţi din România, dar noi putem face cinci tone pe zi. Producem deja în regim de urgenţă aceste soluţii hidroalcoolice pe bază de alcool 70 la sută, pentru igienizarea mâinilor şi a suprafeţelor. Nu am inventat nimic nou, ne-am mobilizat pentru a veni în întâmpinarea autorităţilor şi a personalului medical din linia întâi  care luptă zilnic împotriva COVID-19. Am donat deja sute de litri, dar spitalele au nevoie în continuare nevoie de dezinfectanţi şi trebuie să găsim soluţii să îi ajutăm.

Vom dona spitalului de Boli Infecţioase Iaşi necesarul de dezinfectanţi până la sfârşitul pandemiei, dacă va fi nevoie. Am resetat firma, am pus pe pauză toate contractele pe care le aveam, pentru că primează interesul naţional în această perioadă critică. Suntem 70 de oameni în companie, în trei zile ne-am reorganizat“, a mai spus Radu Ciobanu.

Managerul firmei ieşene afirmă că în această perioadă întreaga activitate “este focusată pe producţia soluţiilor hidroalcoolice“.

Compania Chemical Company SA activează de 26 de ani pe piaţa din România şi produce substanţe chimice, inclusiv reactivi de laborator. De cinci-şase ani, firma realizează sinteze organice pentru domenii diverse, precum farmaceutică şi cosmetică, dar şi pentru sectorul alimentar şi agricultură.

Potrivit lui Radu Ciobanu, compania livrează substanţe active farmaceutice intermediare în Germania, având totodată o gamă de soluţii pentru tratarea apelor din piscine, însă în aceste zile, prioritatea o reprezintă fabricarea de produse pentru combaterea Covid.

“Am oprit temporar producţia pentru companiile din Germania şi am limitat comercializarea altor produse care nu sunt de importanţă majoră, pentru a putea deservi instituţiile publice care luptă împotriva răspândirii Covid-19“, a mai declarat managerul firmei Chemical Company, Radu Ciobanu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

A avea sau a nu avea amendamente

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.