O firmă din Iaşi face bani din construcţia de blocuri de “jucărie”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 16.04.2021

O firmă din Iaşi face bani din construcţia de blocuri de “jucărie”

GALERIE
machete 3D6
  • machete 3D6
- +

Compania Microconstructii 3D produce machete de arhitectură realizate cu ajutorul printării 3D. “Avem posibilitatea să materializăm întru totul dorinţa şi viziunea clientului”, susţine Constantin Isăchioaea, managerul firmei.

 

O firmă din Iaşi produce machete de arhitectură realizate cu ajutorul ultimelor tehnologii din domeniu, respectiv printarea 3D. Proiectarea unei machete 3D permite să se reproducă perfect formele dorite şi caracteristicile de proiectare la o scară mai mică. În acest fel, arhitecţii, inginerii şi părţile interesate pot vedea un model al proiectului înainte de a fi construit, fiind reproduse cu fidelitate o serie de elemente din structura unui plan. Printre clienţii companiei ieşene se numără dezvoltatori imobiliari importanţi de pe piaţa locală.

„Realizarea unei machete se aseamănă în mare măsură cu o construcţie de cartier, pregătim terenul cu poziţionarea blocurilor, a străzilor, a curentului electric în subteran, iar apoi ridicăm blocurile unul câte unul. La final ne ocupăm de montarea spaţiilor verzi, a maşinilor, a pietonilor, mereu încercând să creăm o poveste în care toate elementele să fie într-o armonie. Folosind tehnologii de ultimă generaţie în materie de printare 3D, avem posibilitatea să materializăm întru totul dorinţa şi viziunea clientului”, a explicat pentru „Ziarul de Iaşi” Constantin Isăchioaea, managerul companiei Microconstructii 3D Iasi.

Acesta arată că echipa pe care o conduce poate realiza produse unice tip prototip sau producţie de serie în doar câteva ore.

„Suntem pasionaţi de inovaţie, dezvoltare şi mobilitate electrică. Odată cu explorarea domeniului de printare 3D, am găsit oportunitatea de a crea machete arhitecturale, iar clienţii sunt dornici să vadă şi să poată achiziţiona noi produse care să răspundă nevoilor lor”, a accentuat el. Transpunerea la scară o obiectivului în natură vine cu multe avantaje.

„Numim generic o machetă 3D un produs unic şi personalizat, care are scopul de a ajuta clienţii să îşi pună în valoare afacerea personală prin prezenţa la un târg de specialitate sau în biroul de vânzări. Reuşim mereu să depăşim aşteptările şi să surprindem plăcut clienţii noştri prin atenţia oferită detaliilor şi prin posibilitatea proiectării şi realizării tuturor elementelor dorite, de orice formă, culoare şi mărime, produsul nostru fiind o copie fidelă a realităţii. Ne axăm în principal pe segmentul imobiliar, iar acest domeniu, după cum uşor putem observa, este în plină dezvoltare”, a completat Constantin Isăchioaea.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Radu POPESCU

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Dacă trăieşti în Republica Moldova şi afli că brusc se înfiinţează noi partide politice, atunci aceasta înseamnă - cu siguranţă - că ţara se pregăteşte de alegeri anticipate, chiar dacă nu toţi jucătorii politici ai momentului şi-o asumă. 

Filmuletul zilei

opinii

Un cuplu problematic

Alexandru CĂLINESCU

Un cuplu problematic

Acest delir aminteşte de campaniile frecvente în regimurile totalitare, când indezirabilii erau striviţi sub avalanşa de acuzaţii extrem de grave, ce puteau atrage condamnarea la moarte. Acum avem de-a face cu un exemplu de terorism intelectual, a cărui malignitate nu trebuie însă subestimată.

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

George PLEȘU

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

Acoperită de tăcerea asurzitoare a celei mai mari părţi din mediul universitar şi academic ieşean, agenda personală a managerului Ateneului a ajuns să ţină loc de politici culturale la Iaşi. Cu un primar aflat - la propriu - într-o permanentă goană după imagine, oportunitatea de a mai poza în faţa unui bust s-a dovedit o tentaţie irezistibilă. 

Cui prodest?

Nicolae CREŢU

Cui prodest?

Deşi eram hotărât să nu mai scriu decât poate cândva fi să se termine odată cu ea, pe o temă atât de bătătorită şi deprimantă, gândul iniţial fusese (dar nu neapărat ca titlu): cui prodest… pandemia? 

pulspulspuls

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Să rezolvăm mai întâi, vineri fiind şi aşteptând cu toţii uichendul, o chestiune administrativă peste care s-a trecut fără nicio observaţie săptămâna asta, fie ea laudativă sau critică. 

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.