O firmă din Sibiu cere insolvenţa unei companii deţinute de Dănuţ Prisecariu
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 28.07.2021

O firmă din Sibiu cere insolvenţa unei companii deţinute de Dănuţ Prisecariu

„Unele firme au probleme financiare, aşa că forţează mâna, crezând că aşa vor rezolva problemele”, a comentat situaţia omul de afaceri.

GALERIE
Prisecariu_18_2f288382d8
  • Prisecariu_18_2f288382d8
- +

O firmă din Sibiu cere insolvenţa uneia dintre companiile ce se află în portofoliul omului de afaceri ieşean Dănuţ Prisecariu. Zilele trecute, la Tribunalul Sindic a fost depus un dosar de către SC Placări Faine SRL Sibiu prin care se cere intrarea în incapacitate de plată a firmei Moldova Universal SRL.

 

Datele de pe site-ul Ministerului de Finanţe Publice arată că societatea din Sibiu a înregistrat anul trecut datorii totale în valoare de aproximativ 2,7 milioane de lei şi că a avut o cifră de afaceri de circa 7,6 milioane de lei. Cât despre firma lui Prisecariu, potrivit aceleiaşi surse, la finele lui 2012 a înregistrat datorii totale de circa 60 de milioane de lei, sumă pe care omul de afaceri o neagă. Nu este adevărat. Cum să fie 60 de milioane de lei datorii? Poate scrie aşa pe site-ul lor, dar cred că e vorba de o problemă. La Moldova Universal, diferenţa dintre activ şi pasiv este de aproximativ 7 milioane de euro”, a declarat Dănuţ Prisecariu. Acesta s-a arătat indignat şi de dosarul depus la tribunalul ieşean de către firma sibiană. Unele firme au probleme financiare, aşa că forţează mâna, crezând că aşa vor rezolva problemele. Când ajung în instanţă însă văd că nu au dreptare, pentru că factura de penalităţi este mai mare decât cea pentru datorii. Probabil şi acum ştiu că nu au dreptate”, a mai precizat Prisecariu. Ulterior, după ce s-a interesat de situaţie, omul de afaceri a revenit, precizând faptul că firma din Sibiu ar avea mari probleme financiare. Această societate are datorii la Finanţe în localitatea de unde este. Acum câteva săptămâni, am primit o hârtie de la Finanţele de acolo prin care ni se cerea să plătim datoriile către Placări Faine. Din ce ştiu, firma aceasta are popriri pe conturi, aşa că încearcă orice”, a completat Prisecariu. Datele de pe site-ul Ministerului de Finanţe Publice mai arată faptul că societatea Moldova Universal ar avea de recuperat creanţe în valoare de circa 22,7 milioane, dar şi că are stocuri constând în materii prime, materiale consumabile, producţie în curs de execuţie, semifabricate şi produse finite în valoare de aproape 24 de milioane de lei. Aş putea spune că firma merge chiar bine în prezent, mulţumesc lui Dumnezeu. Nu avem deloc datorii la bugetul statului şi consider că unii cer nişte drepturi pe care nu le au”, a conchis omul de afaceri. Reporterii de la “Ziarul de Iaşi” au încercat să ia legătura şi cu reprezentanţii firmei Placări faine, însă aceştia nu au putut fi contactaţi. Nu este nimeni din conducere în sediu astăzi, dar puteţi să-mi lăsaţi un număr de telefon şi vă sunăm noi”, a spus femeia care a răspuns la numărul de fix al firmei sibiene.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ultimul val

Cătălin ONOFREI

Ultimul val

Câţi oameni au înţelepciunea de a se îndoi de lucrurile în care cred cu atâta tărie?

Filmuletul zilei

opinii

Măştile lui Adrian Marino (II)

Florin CÎNTIC

Măştile lui Adrian Marino (II)

În preambulul centenarului de la naştere (5 septembrie) aş cere îngăduinţa ca să amorsez dezbaterea reluând acest text, în trei părţi, scris în 2015, la un deceniu de la moartea cărturarului. E o discuţie care se cuvine făcută fără patimă, dar şi fără parti pris-uri, pentru a descrie şi devoala măştile succesive care se întrevăd sub chipul sever, aulic, al ieşeanului apostat.

...Şi parfumul de tei în Copou

Radu PĂRPĂUȚĂ

...Şi parfumul de tei în Copou

Se întâlneau în jurul Universităţii. Se plimbau, ţinându-se de mână, pe dealul Copoului şi pe străzile din jur: până la Biblioteca Eminescu şi luând-o apoi câteva sute de metri spre Păcurari, până-n parcul Copou spre liceul Negruzzi sau prin încrengătura de uliţe repezi din sus de liceu, pe partea cealaltă până ieşeau în Sărărie - în acest din urmă loc chiar nu-i întâlnea nimeni cunoscut. Când se întâlneau cu vreun profesor de-al lor, le era ruşine şi îşi desprindeau repede mâinile, deşi - îşi dădeau seama - profesorul sau profesoara zâmbeau când îi vedeau. Lui i s-a părut că a văzut o dată un fel de înduioşare în ochii unei profesoare la vederea lor.

Ion Baciu – O viaţă pentru o orchestră (II)

Alex VASILIU

Ion Baciu – O viaţă pentru o orchestră (II)

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

După o analiză mai atentă, Rădoi a descoperit motivul pentru care România a luat bătaie de la Coreea

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.