O firmă din Vaslui ţine în şah Universitatea Tehnică
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

O firmă din Vaslui ţine în şah Universitatea Tehnică

Societatea CON-SPEG-ROM SRL lucrează la reabilitarea căminului T6, dar reprezentanţii universităţii nu sunt mulţumiţi de calitatea lucrărilor. Ei spun că deocamdată nu pot rezilia contractul cu firma

GALERIE
cazari tudor 006
  • cazari tudor 006
- +
Constructorii care ar trebui să lucreze la reabilitarea căminului T6 din campusul „Tudor Vladimirescu” bat pasul pe loc. Nemulţumiţi de calitatea lucrărilor, reprezentanţii Direcţiei de Servicii Studenţeşti de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” au cerut un audit al firmei din Vaslui, SC CON-SPEG-ROM SRL.

 

„M-aş bucura dacă aş putea să reziliez contractul, dar suntem legaţi de acest constructor. Le-am comandat un audit tehnic şi financiar. Va dura până vom avea rezultatele acestui audit pentru că este foarte amănunţit, de la licitaţia desfăşurată în anul 2008 până în momentul de faţă. Constructorul are dreptul să ne ducă în instanţă, unde vom aduce probă acel rezultat de la audit”, a declarat Bogdan Budeanu, director adjunct la DSS. Firma a fost contractată în 2008 pentru reabilitarea, refuncţionalizarea şi modernizarea căminului T6. Lucrările vizau structura de rezistenţă, arhitectura (recompartimentare, refacerea pardoselii, înlocuirea uşilor), instalaţiile sanitare electrice şi de încălzire. Nemulţumirea reprezentanţilor UTI vine şi din cauza faptului că firma a cerut bani suplimentari. „Ce pot să spun: că au cumpărat gresie şi faianţă când nu au terminat structura de rezistenţă? Valoarea proiectului este de aproape 6 milioane de lei, sursa de finanţare fiind Ministerul Educaţie. A început în 2008, când nu era criza economică, după care s-au făcut toate cu ţârâita”, a punctat Budeanu. Cum fondurile pentru investiţii au scăzut de la an la an, nu există o aproximare a datei la care căminul ar putea fi dat în folosinţă. „Firma are şi o garanţie de bună execuţie de 60.000 de lei. În pierdere nu ieşim sub nicio formă. Ne dorim să încheiem lucrările cu această firmă de construcţie şi să organizăm o nouă licitaţie, transparentă, la care să vină un constructor serios”, a încheiat Bogdan Budeanu. Reprezentanţii firmei nu au putut fi contactaţi până la închiderea ediţiei pentru a exprima un punct de vedere pe această temă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.