anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 28.05.2022

O firmă din Vaslui ţine în şah Universitatea Tehnică

Societatea CON-SPEG-ROM SRL lucrează la reabilitarea căminului T6, dar reprezentanţii universităţii nu sunt mulţumiţi de calitatea lucrărilor. Ei spun că deocamdată nu pot rezilia contractul cu firma

GALERIE
cazari tudor 006
 • cazari tudor 006
- +
Constructorii care ar trebui să lucreze la reabilitarea căminului T6 din campusul „Tudor Vladimirescu” bat pasul pe loc. Nemulţumiţi de calitatea lucrărilor, reprezentanţii Direcţiei de Servicii Studenţeşti de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” au cerut un audit al firmei din Vaslui, SC CON-SPEG-ROM SRL.

 

„M-aş bucura dacă aş putea să reziliez contractul, dar suntem legaţi de acest constructor. Le-am comandat un audit tehnic şi financiar. Va dura până vom avea rezultatele acestui audit pentru că este foarte amănunţit, de la licitaţia desfăşurată în anul 2008 până în momentul de faţă. Constructorul are dreptul să ne ducă în instanţă, unde vom aduce probă acel rezultat de la audit”, a declarat Bogdan Budeanu, director adjunct la DSS. Firma a fost contractată în 2008 pentru reabilitarea, refuncţionalizarea şi modernizarea căminului T6. Lucrările vizau structura de rezistenţă, arhitectura (recompartimentare, refacerea pardoselii, înlocuirea uşilor), instalaţiile sanitare electrice şi de încălzire. Nemulţumirea reprezentanţilor UTI vine şi din cauza faptului că firma a cerut bani suplimentari. „Ce pot să spun: că au cumpărat gresie şi faianţă când nu au terminat structura de rezistenţă? Valoarea proiectului este de aproape 6 milioane de lei, sursa de finanţare fiind Ministerul Educaţie. A început în 2008, când nu era criza economică, după care s-au făcut toate cu ţârâita”, a punctat Budeanu. Cum fondurile pentru investiţii au scăzut de la an la an, nu există o aproximare a datei la care căminul ar putea fi dat în folosinţă. „Firma are şi o garanţie de bună execuţie de 60.000 de lei. În pierdere nu ieşim sub nicio formă. Ne dorim să încheiem lucrările cu această firmă de construcţie şi să organizăm o nouă licitaţie, transparentă, la care să vină un constructor serios”, a încheiat Bogdan Budeanu. Reprezentanţii firmei nu au putut fi contactaţi până la închiderea ediţiei pentru a exprima un punct de vedere pe această temă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

C-aşa-i în tenis!

Nicolae GRECU

C-aşa-i în tenis!

Englezii îl exclud pe Medvedev de la Wimbledon, ATP îl face lider mondial.

opinii

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Românitatea mea este dată, în mod esenţial, de faptul de a locui în limba română şi de a accepta să fiu numit român. Restul ingredientelor ţin de opţiunile mele personale.

Cinematografie, mit şi ideologie

pr. Constantin STURZU

Cinematografie, mit şi ideologie

Pe 23 mai a debutat seria de evenimente “Ne vedem la Mitropolie”. Sala “Iustin Moisescu” a Centrului Eparhial din Iaşi se doreşte a deveni tot mai mult un spaţiu al prelungirii “prelegerilor” în “dialoguri”, în vederea întăririi “comuniunii”. 

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

Aurelian-Petruș PLOPEANU

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

În viziunea lui Marx, naraţiunea despre comunismul primitiv sună în felul următor: cândva, în timpuri imemoriale, proprietatea privată era necunoscută omului. Hrana era distribuită după necesităţi, iar toţi cei aflaţi în nevoie erau îngrijiţi. 

pulspulspuls

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, când ne gândim la prichiciul vetrei cel humuit şi când vedem cum se joacă unii aleşi locali cu motoceii imobiliari prinşi de horn de Mihăiţă, parcă nu prea ne saltă inima de bucurie.  

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.