O firmă din Vaslui ţine în şah Universitatea Tehnică
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 24.02.2021

O firmă din Vaslui ţine în şah Universitatea Tehnică

Societatea CON-SPEG-ROM SRL lucrează la reabilitarea căminului T6, dar reprezentanţii universităţii nu sunt mulţumiţi de calitatea lucrărilor. Ei spun că deocamdată nu pot rezilia contractul cu firma

GALERIE
cazari tudor 006
  • cazari tudor 006
- +
Constructorii care ar trebui să lucreze la reabilitarea căminului T6 din campusul „Tudor Vladimirescu” bat pasul pe loc. Nemulţumiţi de calitatea lucrărilor, reprezentanţii Direcţiei de Servicii Studenţeşti de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” au cerut un audit al firmei din Vaslui, SC CON-SPEG-ROM SRL.

 

„M-aş bucura dacă aş putea să reziliez contractul, dar suntem legaţi de acest constructor. Le-am comandat un audit tehnic şi financiar. Va dura până vom avea rezultatele acestui audit pentru că este foarte amănunţit, de la licitaţia desfăşurată în anul 2008 până în momentul de faţă. Constructorul are dreptul să ne ducă în instanţă, unde vom aduce probă acel rezultat de la audit”, a declarat Bogdan Budeanu, director adjunct la DSS. Firma a fost contractată în 2008 pentru reabilitarea, refuncţionalizarea şi modernizarea căminului T6. Lucrările vizau structura de rezistenţă, arhitectura (recompartimentare, refacerea pardoselii, înlocuirea uşilor), instalaţiile sanitare electrice şi de încălzire. Nemulţumirea reprezentanţilor UTI vine şi din cauza faptului că firma a cerut bani suplimentari. „Ce pot să spun: că au cumpărat gresie şi faianţă când nu au terminat structura de rezistenţă? Valoarea proiectului este de aproape 6 milioane de lei, sursa de finanţare fiind Ministerul Educaţie. A început în 2008, când nu era criza economică, după care s-au făcut toate cu ţârâita”, a punctat Budeanu. Cum fondurile pentru investiţii au scăzut de la an la an, nu există o aproximare a datei la care căminul ar putea fi dat în folosinţă. „Firma are şi o garanţie de bună execuţie de 60.000 de lei. În pierdere nu ieşim sub nicio formă. Ne dorim să încheiem lucrările cu această firmă de construcţie şi să organizăm o nouă licitaţie, transparentă, la care să vină un constructor serios”, a încheiat Bogdan Budeanu. Reprezentanţii firmei nu au putut fi contactaţi până la închiderea ediţiei pentru a exprima un punct de vedere pe această temă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Euro? Mai bine nu

Lucian DÎRDALA

Euro? Mai bine nu

Guvernul şi clasa politică nu au niciun chef să introducă moneda unică, dar - spre deosebire de omologii lor maghiari sau polonezi - nu au curajul să o afirme explicit. De parcă întreg continentul nu s-ar putea odihni, noaptea, de grija intrării României în zona euro.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Saboţii lui Claude (II)

Florin CÎNTIC

Saboţii lui Claude (II)

Editura Sedcom Libris din Iaşi a publicat recent un volum de memorii1 semnat de Claude Karnoouh, cu ocazia unei frumoase aniversări a acestuia. şi cartea, şi autorul merită din plin atenţia noastră.

Cu Vio la Veneţia

Radu PĂRPĂUȚĂ

Cu Vio la Veneţia

Cu Vio am lucrat pe vremea lui Ceaşcă la un institut de cercetare. Prin '95-'96 ne-am întâlnit încă o dată, după care l-am pierdut (credeam definitiv). Era hotărât să plece în Occident.

Uriaşul cu suflet mare

Alex VASILIU

Uriaşul cu suflet mare

Dacă priveşti de sus, de pe dealul Mestecănişului, ori dacă o iei spre valea Iacobenilor, îţi atrag atenţia case mici „aruncate” pe-o coastă, uitate acolo de-un veac, două. 

pulspulspuls

Iaca din ce pălărie l-a tras afară de urechi pe noul subtprifect!

Iaca din ce pălărie l-a tras afară de urechi pe noul subtprifect!

Două vorbe pe azi, din prima, ca să nu uităm de el, despre noul subpprifect userist de Iaşi, junele Fănică de la Popricani. 

Caricatura zilei

Romantic

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.