anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 07.08.2020

O firmă din Vaslui ţine în şah Universitatea Tehnică

Societatea CON-SPEG-ROM SRL lucrează la reabilitarea căminului T6, dar reprezentanţii universităţii nu sunt mulţumiţi de calitatea lucrărilor. Ei spun că deocamdată nu pot rezilia contractul cu firma

GALERIE
cazari tudor 006
  • cazari tudor 006
- +
Constructorii care ar trebui să lucreze la reabilitarea căminului T6 din campusul „Tudor Vladimirescu” bat pasul pe loc. Nemulţumiţi de calitatea lucrărilor, reprezentanţii Direcţiei de Servicii Studenţeşti de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” au cerut un audit al firmei din Vaslui, SC CON-SPEG-ROM SRL.

 

„M-aş bucura dacă aş putea să reziliez contractul, dar suntem legaţi de acest constructor. Le-am comandat un audit tehnic şi financiar. Va dura până vom avea rezultatele acestui audit pentru că este foarte amănunţit, de la licitaţia desfăşurată în anul 2008 până în momentul de faţă. Constructorul are dreptul să ne ducă în instanţă, unde vom aduce probă acel rezultat de la audit”, a declarat Bogdan Budeanu, director adjunct la DSS. Firma a fost contractată în 2008 pentru reabilitarea, refuncţionalizarea şi modernizarea căminului T6. Lucrările vizau structura de rezistenţă, arhitectura (recompartimentare, refacerea pardoselii, înlocuirea uşilor), instalaţiile sanitare electrice şi de încălzire. Nemulţumirea reprezentanţilor UTI vine şi din cauza faptului că firma a cerut bani suplimentari. „Ce pot să spun: că au cumpărat gresie şi faianţă când nu au terminat structura de rezistenţă? Valoarea proiectului este de aproape 6 milioane de lei, sursa de finanţare fiind Ministerul Educaţie. A început în 2008, când nu era criza economică, după care s-au făcut toate cu ţârâita”, a punctat Budeanu. Cum fondurile pentru investiţii au scăzut de la an la an, nu există o aproximare a datei la care căminul ar putea fi dat în folosinţă. „Firma are şi o garanţie de bună execuţie de 60.000 de lei. În pierdere nu ieşim sub nicio formă. Ne dorim să încheiem lucrările cu această firmă de construcţie şi să organizăm o nouă licitaţie, transparentă, la care să vină un constructor serios”, a încheiat Bogdan Budeanu. Reprezentanţii firmei nu au putut fi contactaţi până la închiderea ediţiei pentru a exprima un punct de vedere pe această temă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dar la Primărie când se ajunge?

Ionuț BENEA

Dar la Primărie când se ajunge?

Arestarea lui Cristin Zămosteanu este doar vârful unui aisberg pe care procurorii trebuie să-l arate la adevărata sa dimensiune.

Filmuletul zilei

opinii

O călătorie ratată

Alexandru CĂLINESCU

O călătorie ratată

Frumoase sunt, în schimb, ilustraţiile, cărţi poştale aflate în colecţia autorului. Altfel, încercarea lui Radu Mârza de a ne fi ghid într-o călătorie care se anunţa promiţătoare este un eşec. Am dus-o până la capăt din obligaţie profesională: mărturisesc însă că am fost tentat să cobor la prima staţie.

Inventica

Neculai SEGHEDIN

Inventica

În anul 1983 eram în Munţii Orăştiei, la Sarmisegetuza Ulpia Traiana. Am intrat în magazinul sătesc, care era „cu de toate”, unde am găsit o carte care m-a fascinat de cum am deschis-o: „Inventica” de Pierre Verone, Editura Albatros, Colecţia Lyceum. Să cumperi cărţi atunci când urci pe munte cu rucsacul în spate, recunosc, nu atestă o inteligenţă prea grozavă, ba dimpotrivă, mai ales atunci când nu eşti chiar o forţă a naturii...

Geopolitrucuri

Nicolae CREŢU

Geopolitrucuri

Aproape că nu e zi care să treacă fără vreo ştire, comentarii şi dezbateri (o vocabulă, aceasta din urmă, mai puţin compromisă decât mulţimea de „talk-show”-uri în care nu numai că nu se dezbate nimic, dar domneşte o „armonie” adormitoare, între eternii lor „abonaţi”, mereu aceiaşi şi tare temători de polemos) gata să citeze ierarhii, rating-uri pe scala cărora România (deci noi, românii) se situează foarte jos. 

pulspulspuls

Cum i-a păcălit sforarul combinator Piramidon pe tăţi din breaslă

Cum i-a păcălit sforarul combinator Piramidon pe tăţi din breaslă

Caricatura zilei

Degustare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.