anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

O fostă consilieră republicană a lui Trump îşi manifestă susţinerea faţă de Biden

GALERIE
olivia trump
  • olivia trump
- +

O fostă consilieră de la Casa Albă care a contribuit la coordonarea răspunsului administraţiei Trump la pandemia de coronavirus l-a criticat dur pe preşedinte într-un mesaj video difuzat joi, precizând că intenţionează să voteze cu democratul Joe Biden la alegerile prezidenţiale din noiembrie, relatează Reuters.

Olivia Troye, care a fost asistentă a vicepreşedintelui Mike Pence, a avut un rol important în coordonarea grupului de lucru pentru coronavirus de la Casa Albă, condus de Pence. Ea a plecat din administraţie în iulie.

În înregistrarea difuzată de grupul Alegători republicani împotriva lui Trump, Troye afirmă că administraţia ştia deja la mijlocul lui februarie că boala provocată de coronavirusul SARS-CoV-2, COVID-19, va deveni o pandemie de anvergură în SUA.

"Dar preşedintele nu a vrut să audă pentru că principala lui preocupare era că ne aflăm într-un an electoral şi cum va afecta acest lucru ceea ce el considera a fi prestaţia sa de succes", explică Olivia Troye.

Aceasta mai notează că a fost şocant să vadă cum Trump, care la începutul pandemiei a minimalizat gravitatea situaţiei, se referă la virus ca şi cum ar fi o farsă şi susţine că totul va fi bine.

"Adevărul este că de fapt nu-i pasă de nimeni în afară de el", acuză Troye. "Dacă preşedintele ar fi luat virusul în serios, ar fi încetinit propagarea lui şi ar fi salvat vieţi", susţine ea, pentru a adăuga că, deşi a fost toată viaţa fidelă Partidului Republican, va vota pentru Joe Biden întrucât consideră că americanii trec printr-un moment de "criză constituţională".

În ce-l priveşte, Donald Trump a declarat presei că nu a întâlnit-o niciodată pe consiliera în cauză, subliniind că, înainte să plece de la Casa Albă, aceasta a scris o "frumoasă scrisoare" în care a lăudat administraţia.

În respectiva scrisoare, făcută publică de preşedinţie, Olivia Troye asigură că a fost o "onoare absolută" să lucreze în cadrul grupului operativ anticoronavirus, dar nu-l elogiază nici pe Trump, nici pe Pence.

Acesta din urmă a afirmat pentru media că mesajul fostei sale asistente pare să vină din partea unui fost angajat nemulţumit care încearcă să obţină avantaje politice, într-un an electoral.AGERPRES

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL nu poate guverna fără PSD

Cosmin PAȘCA

PNL nu poate guverna fără PSD

Nu este exclus ca, pe fondul unui dezinteres masiv la urne, PSD să obţină un număr de mandate sensibil mai mare decât cel estimat pe baza voturilor de la locale. Şi atunci nici „mama” alianţei cu USR PLUS, PMP şi UDMR nu va oferi PNL liniştea necesară să guverneze.

Filmuletul zilei

opinii

Transformare

Codrin Liviu CUȚITARU

Transformare

„Laa instaanţăă meelg cuu aaltceevaa. Suusţiin căă m-aauu deesnaaţiioonaaliizaat ceeii dee laa LLS, puunâânduu-măă săă fuumeez... Aam şii dooveezii. Mii-aauu daat naarghiileeaa, aauu făăcuut aapooii seelfiiuulii şii auu puus poozeelee pee Facebook cuu coomeentaaliiuul - S-aa tuulciit chiineezooiiuul! M-aauu moodiifiicaat deecii. M-aauu deesnaaţiioonaaliizaat. Veezii tuu, Coodliinee, îînvăăţâând eeuu loomâânaa, aam deescoopeeriit şii cuum săă fiiuu hooţ, ceeaa cee ee biinee.” N-am mai ştiut ce să adaug. Am rămas plost.

Din corola de minuni a creierului - Memoria

Bogdan ILIESCU

Din corola de minuni a creierului - Memoria

„Without memory, there is no culture. Without memory, there would be no civilization, no society, no future.” Elie Wiesel

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

pulspulspuls

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Pe la sfârşitul anilor 90, Mircea Dinescu a făcut valuri printr-o afirmaţie la adresa şefului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, un profesor universitar care frecventa asiduu diverse conferinţe internaţionale, în pofida faptului că nu prea stăpânea limbile străine. 

Caricatura zilei

Chef

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.