anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

O fostă fabrică de textile din Iaşi va fi transformată în spaţii de birouri

Investiţia este programată să fie finalizată până la jumătatea anului viitor. In total vor fi disponibili 13.000 de metri pătraţi de birouri.

GALERIE
Birouri noi Baza 3
  • Birouri noi Baza 3
- +

Harta birourilor şi a spaţiilor inovative se lărgeşte la Iaşi cu 13.000 de metri pătraţi. Locul unde vor lucra sute de ieşeni se află în curtea fabricii de textile din Baza 3, pe Calea Chişinăului, unde acum se lucrează intens la renovarea şi reamenajarea clădirilor ce se vor transforma în birouri. 

Investiţia este estimată la 10 milioane de euro şi aparţine proprietarului Iaşi Conf SA. Până la jumătatea anului 2019 se va renova toată clădirea fostei fabrici. Intrarea principală va fi spre benzinăria de alături, cu ieşire la strada principală cu linii de tramvai. „Prima etapă vizează două corpuri de clădire, am comandat deja lifturile, am schimbat reţeaua electrică iar peste două luni va arăta aşa cum e în proiect. Poate preiau mulţi acest exemplu şi schimbă imaginea şi utilitatea clădirilor fostelor fabrici. Dacă până acum afirmam că noile clădiri de birouri devin fabricile de software şi de servicii externalizate ale Iaşului, prin proiectul BAZA 3 Office, asistăm la un proces de regenerare urbană prin care vechile fabrici devin noile clădiri de birouri ale Iaşului, vechea zona industrială devenind zona noii industrii ITO – New Industry District”, a declarat Dan Zaharia de la Extind, firma care a iniţiat acest proiect.

Spaţiul va fi oferit spre închiriere firmelor interesate în ultimele trei luni ale anului. Proiectul este format din trei corpuri de clădire ce sunt unite între ele, suprafaţa unui nivel variază între 800 şi 3.000 mp, ceea ce vine în întâmpinarea cerinţelor marilor companii ITO pentru o mai bună proiectare a fluxurilor, a departamentelor şi a compartimentarilor conexe (ex. săli conferinţe, sala de servit masa, sală de relaxare etc.). Reprezentanţii anunţă faptul că deja aproximativ 3.500 mp au fost închiriaţi prin tranzactii intermediate de Extind şi peste 400 de angajaţi vor ocupa această suprafaţă până la sfârşitul anului. Baza 3 Office va fi livrată în două etape: 8.300 mp în luna octombrie 2018 şi 5.300 mp în primăvara anului 2019. „Pentru a satisface cererea potenţială de pe piaţa de birouri, în Iaşi au apărut în ultimii 10 ani mai multe clădiri de birouri care provin din reconversii ale unor blocuri rezidenţiale (UBC3),  hoteluri (UBC4), centre comerciale supraetajate (Moldova Center), showroomuri auto (Tester 1), secţii de fabrici (Ţesătura), clădiri administrative (Nicolina Business Center) sau cinema (UBC6). Nici noul proiect BAZA 3 Office nu face exceptie, fiind o reconversie a unei fabrici de confecţii construită în anii ’80 în zona industrială a Iaşului”, a mai precizat Dan Zaharia.

Acesta mai adaugă faptul că Zona Baza 3 este un nod major al reţelei de transport public fiind conectată direct cu 80% din traseele de tramvai din Iaşi, inclusiv Tramvaiul Coworking, un proiect dezvoltat de Fab Lab Iaşi şi Asociaţia TramClub Iaşi. Acesta circulă pe traseul 8, traseu ce uneşte zona Baza 3 de cartierul Copou, trecând pe lângă Universitatea „Al.I.Cuza”, dar şi prin campusul studenţesc din Tudor Vladimirescu ce aparţine Politehnicii. În prezent, stocul de birouri moderne din Iaşi este de 235.000 mp urmând a creşte la peste 350.000 mp în următorii ani conform analizei echipei PIN Maps, care a publicat in 2017 prima harta de birouri a Iaşului – PIN Map Iaşi.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL nu poate guverna fără PSD

Cosmin PAȘCA

PNL nu poate guverna fără PSD

Nu este exclus ca, pe fondul unui dezinteres masiv la urne, PSD să obţină un număr de mandate sensibil mai mare decât cel estimat pe baza voturilor de la locale. Şi atunci nici „mama” alianţei cu USR PLUS, PMP şi UDMR nu va oferi PNL liniştea necesară să guverneze.

Filmuletul zilei

opinii

Transformare

Codrin Liviu CUȚITARU

Transformare

„Laa instaanţăă meelg cuu aaltceevaa. Suusţiin căă m-aauu deesnaaţiioonaaliizaat ceeii dee laa LLS, puunâânduu-măă săă fuumeez... Aam şii dooveezii. Mii-aauu daat naarghiileeaa, aauu făăcuut aapooii seelfiiuulii şii auu puus poozeelee pee Facebook cuu coomeentaaliiuul - S-aa tuulciit chiineezooiiuul! M-aauu moodiifiicaat deecii. M-aauu deesnaaţiioonaaliizaat. Veezii tuu, Coodliinee, îînvăăţâând eeuu loomâânaa, aam deescoopeeriit şii cuum săă fiiuu hooţ, ceeaa cee ee biinee.” N-am mai ştiut ce să adaug. Am rămas plost.

Din corola de minuni a creierului - Memoria

Bogdan ILIESCU

Din corola de minuni a creierului - Memoria

„Without memory, there is no culture. Without memory, there would be no civilization, no society, no future.” Elie Wiesel

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

pulspulspuls

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Pe la sfârşitul anilor 90, Mircea Dinescu a făcut valuri printr-o afirmaţie la adresa şefului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, un profesor universitar care frecventa asiduu diverse conferinţe internaţionale, în pofida faptului că nu prea stăpânea limbile străine. 

Caricatura zilei

Chef

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.