O fundaţie cheltuie 2,1 milioane lei de la UE ca să pregătească 360 de femei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 06.12.2020

O fundaţie cheltuie 2,1 milioane lei de la UE ca să pregătească 360 de femei

GALERIE
foto DAN LUCA -proiect european feminis -3756
  • foto DAN LUCA -proiect european feminis -3756
- +

360 de femei din judeţele Iaşi, Vaslui şi Botoşani vor fi calificate pe bani europeni în meserii cerute pe piaţa muncii la momentul actual. Asociaţia pentru Ecologie şi Dezvoltare Durabilă (AEDD) Iaşi a lansat proiectul “Feminis – Ocupare, egalitate de şanse şi independenţă pentru femei”.

Acesta se va desfăşura pe o periodă de 18 luni, bugetul proiectului fiind de aproximativ 2,1 milioane lei. “Proiectul vine în ajutorul femeilor, fie angajate, fie aflate în căutarea unui loc de muncă, oferindu-le posibilitatea de formare profesională în meserii cerute pe piaţa muncii la momentul actual”, a spus ing. Paul Matei, managerul acestui proiect. Pentru a putea ocupa un loc de muncă în industria IT, doamnele şi domnişoarele interesate se pot specializa ca operator introducere, validare şi prelucrare date. De asemenea, în cadrul acestui proiect se va organiza cursuri de formare profesională pentru încadrarea în firme din retail, ca ambalator manual. Organizatorii au indicat că femeile vor putea să obţină pregătire ca lucrător pentru estetică şi igienă personală, respectiv agent de curăţenie clădiri şi mijloace de transport. “În scopul sprijinirii participanţilor, se acordă fiecărui absolvent o subvenţie care variază între 150-600 lei, în funcţie de cursul absolvit”, au spus reprezentanţii AEDD Iaşi. Proiectul “Feminis” va cuprinde şi o componentă de instruire antreprenorială, cu conferinţe, ateliere tematice şi o competiţie a celor mai bune planuri de afaceri. Nu în ultimul rând, AEDD va derula campanii de informare şi conştientizare în vederea sensibilizării privind egalitatea de şanse. “Concret, femeile vor putea afla, între altele, cum se pot pune la adăpost faţă de violenţa domestică prin obţinerea unui ordin de protecţie – instrument care şi-a dovedit utilitatea în alte ţări şi care la noi este încă insuficient cunoscut”, au indicat oficialii AEDD. În grupul ţintă al proiectului se încadrează orice femeie, având statutul de salariat sau aflată în căutarea unui loc de muncă. Pentru înscrieri sau detalii despre proiect, ieşencele interesate se pot adresa AEDD, situată în municipiul Iaşi, str. Păcurari nr. 85 sau la numărul de telefon 0232.260.122.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Oaze de stabilitate

Nicolae GRECU

Oaze de stabilitate

Echipele româneşti n-au nevoie de antrenori din divizia a enşpea spaniolă sau de expiraţi din alte vremuri pentru a reuşi.

Filmuletul zilei

opinii

Portret de impostor: Teodosie Şpagoveanu

Eugen MUNTEANU

Portret de impostor: Teodosie Şpagoveanu

Întrerup seria foiletoanelor despre începuturile tradiţiei biblice româneşti, împins de durere şi indignare faţă de comportamentul incalificabil al cetăţeanului Teodosie Petrescu, Arhiepiscop de Tomis şi membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Pacient al spitalului numit „lume”

pr. Constantin STURZU

Pacient al spitalului numit „lume”

Căutând să pun în ordine textele scrise de-a lungul timpului, texte pe care le grupez în viitoare volume tematice, am dat peste un interviu acordat acum patru ani lui Gabriel Andronache - unul dintre cei mai talentaţi scriitori pe care-i cunosc. Întrucât unele dintre gândurile mele de atunci sunt de cea mai strictă actualitate, le reiau şi în rubrica mea săptămânală, cu o minimă adaptare şi cu intertitluri în loc de întrebări. Sunt patru teme diferite, însă au un acelaşi subiect: omul şi dorul său de Cerul văzut printr-o fereastră de „spital”.

Antonin Ciolan - muzicianul patriot

Alex VASILIU

Antonin Ciolan - muzicianul patriot

În preajma zilei naţionale a României, când se mai discută despre patriotism, trebuie evocată personalitatea dirijorului, profesorului, organizatorului de instituţii şi evenimente muzicale Antonin Ciolan. Mai ales astăzi, când s-au adunat exact cinci decenii de la dispariţia sa.

pulspulspuls

Ghici ce caută Mihai Chirica pe hartă?

Ghici ce caută Mihai Chirica pe hartă?

Ghici ce făcea premarele Mihai Chirica după prezentările PNRR şi a traseelor de autostradă din zona Moldovei de către liderii şi miniştrii PNL, stimaţi telespectatori? 

Caricatura zilei

Declarație vot

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.