O glorie a industriei ieşene mai scoate bani doar din închiriere
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

O glorie a industriei ieşene mai scoate bani doar din închiriere

GALERIE
siretul_pascani
  • siretul_pascani
- +

Administratorul judiciar de la Siretul Paşcani a semnat trei contracte de închiriere a unor spaţii din fabrică. Lunar va obţine de pe urma acestora venituri de circa 2.000 de euro.

Lichidatorul judiciar de la Siretul Paşcani continuă să închirieze din spaţiile fabricii, dar a demarat şi procedurile necesare pentru valorificarea tuturor activelor societăţii la preţul de lichidare, în baza unui raport de evaluare ce va fi propus creditorilor la sfârşitul lunii. Ultimele trei contracte de închiriere au fost semnate pe 22 mai, ca urmare a votului Adunării creditorilor. Două dintre acestea au vizat închirierea două spaţii din clădirea C15, respectiv un spaţiu de 600 mp pentru 600 euro fără TVA/lună şi unul de 78 mp, în care funcţionează trei maşini de tricotaj, pentru 1.000 euro/lună fără TVA către SC Siretul Distrod SRL. Al treilea contract prevede închirierea unui spaţiu de 86 mp din secţia de Tricotaj Jaquart şi unul de 328 mp din secţia Tricotat maşini electrice II în schimbul a 414 euro/lună către SC Teco Cris SRL. Potrivit ultimului raport al lichidatorului, a fost întocmită lista tuturor activelor societăţii şi gândită o strategie de valorificare, care va începe chiar de luna viitoare, dacă Adunarea creditorilor din 30 iulie va apropa planul. Acesta presupune vânzarea în bloc a unei serii de active şi individual altele, urmând ca pentru activele imobiliare să fie organizate licitaţii lunar, iar pentru cele mobile bilunar. Primele trei şedinţe vor avea ca preţ de pornire valoare de lichidare stabilită de expertul evaluator, iar la următoarele două serii de câte trei licitaţii preţul de lichidare va fi diminuat cu 10% în primă fază, respectiv cu 20% în a două etapă.

 
Datorii de 16 milioane de lei
 
Societatea Siretul Paşcani deţine în patrimoniu trei proprietăţi imobiliare, din care două în Paşcani şi una în Bucureşti, respectiv un apartament de 6 camere plus dependinţe, cu suprafaţa de 133 mp. În Paşcani, fabrica deţine o staţie de descărcare păcură pe strada Gării formată din două construcţii de 54 mp şi 16,5 mp şi cel mai valoros activ, terenul de 31.500 mp de pe strada Grădiniţei. Pe acest teren sunt ridicate clădirile în care funcţionează fabrica, respectiv biroul administrativ de circa 260 mp, hale şi depozite de câte 1.000-1.700 mp, o hală de producţie pentru tricotat şi confecţii de 10.000 mp, pavilionul administrativ de 2.800 mp, staţie de tratare apă, turn centrală termică, rezervor păcură, bazine de apă, magazii de desfacere, ateliere şi alte imobile. Referitor la bunurile mobile, societatea deţine diverse linii tehnologice, instalaţii şi maşini specifice domeniul textil, mărfuri diverse de natură perdele şi tricoturi, bunuri de mobilier, IT sau PSI, deşeuri de fier vechi, plastic sau aluminiu, dar şi un parc auto format din cinci autoutilitare şi cinci autoturisme. Potrivit tabelului suplimentar de creanţe publicat în luna ianuarie, Siretul Paşcani are de achitat către creditori peste 16 milioane lei, creditorul majoritar fiind Fiscul cu 14,4 milioane lei.
 
 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Cosmin PAȘCA

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Într-o ţară în care trenurile care transportă butuci la export stârnesc mai multe lacrimi pe Facebook decât imaginile cu pacienţii de la terapie intensivă, un astfel de subiect ar fi trebuit să scandalizeze opinia publică şi să producă un cutremur în structurile de putere din Palatul Victoria şi „conacul” din Modrogan.

Filmuletul zilei

opinii

Canonizare

Codrin Liviu CUȚITARU

Canonizare

„Dispariţia mea fizică devenise o urgenţă istorică... Iată că pigmeii mă venerează în sfârşit! Îmi pun numele pe plăcuţe, îmi sculptează chipul, îmi ridică osanale. S-a făcut dreptate. Acesta a fost dintotdeauna raportul real dintre mine şi ei! Ei, muritorii prosternaţi în admiraţie pentru adevăratul maestru, eu, olimpianul - nu bietul Hermes, ci Zeus, cum ar trebui de fapt să mă cheme, dacă ai mei ar fi fost un pic mai inspiraţi!”

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

Bogdan ILIESCU

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

„Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one./ Realitatea este doar o iluzie, deşi una foarte persistentă” - Albert Einstein

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

pulspulspuls

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Filmuleţul cu ameninţarea auditului la adresa şefilor de la Romsilva din judeţe puşi de PSD ca să-şi dea demisia şi să lase locul celor de la PNL, difuzat alaltăieri de băieţii de la Recorder, cică a picat cum mai prost nu numai pentru Gelu Puiu, băiatul de mingi al lui Flutur bucovineanul încă de pe vremea când era şef de ocol la Cârlibaba, cel care dădea telefoanele, sau pentru Alexe de la Iaşi, şeful lui, ci mai ales cică pentru PNL şi Cîţu. 

Caricatura zilei

Urare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.