Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

O glorie a industriei ieşene mai scoate bani doar din închiriere

GALERIE
siretul_pascani
  • siretul_pascani
- +

Administratorul judiciar de la Siretul Paşcani a semnat trei contracte de închiriere a unor spaţii din fabrică. Lunar va obţine de pe urma acestora venituri de circa 2.000 de euro.

Lichidatorul judiciar de la Siretul Paşcani continuă să închirieze din spaţiile fabricii, dar a demarat şi procedurile necesare pentru valorificarea tuturor activelor societăţii la preţul de lichidare, în baza unui raport de evaluare ce va fi propus creditorilor la sfârşitul lunii. Ultimele trei contracte de închiriere au fost semnate pe 22 mai, ca urmare a votului Adunării creditorilor. Două dintre acestea au vizat închirierea două spaţii din clădirea C15, respectiv un spaţiu de 600 mp pentru 600 euro fără TVA/lună şi unul de 78 mp, în care funcţionează trei maşini de tricotaj, pentru 1.000 euro/lună fără TVA către SC Siretul Distrod SRL. Al treilea contract prevede închirierea unui spaţiu de 86 mp din secţia de Tricotaj Jaquart şi unul de 328 mp din secţia Tricotat maşini electrice II în schimbul a 414 euro/lună către SC Teco Cris SRL. Potrivit ultimului raport al lichidatorului, a fost întocmită lista tuturor activelor societăţii şi gândită o strategie de valorificare, care va începe chiar de luna viitoare, dacă Adunarea creditorilor din 30 iulie va apropa planul. Acesta presupune vânzarea în bloc a unei serii de active şi individual altele, urmând ca pentru activele imobiliare să fie organizate licitaţii lunar, iar pentru cele mobile bilunar. Primele trei şedinţe vor avea ca preţ de pornire valoare de lichidare stabilită de expertul evaluator, iar la următoarele două serii de câte trei licitaţii preţul de lichidare va fi diminuat cu 10% în primă fază, respectiv cu 20% în a două etapă.

 
Datorii de 16 milioane de lei
 
Societatea Siretul Paşcani deţine în patrimoniu trei proprietăţi imobiliare, din care două în Paşcani şi una în Bucureşti, respectiv un apartament de 6 camere plus dependinţe, cu suprafaţa de 133 mp. În Paşcani, fabrica deţine o staţie de descărcare păcură pe strada Gării formată din două construcţii de 54 mp şi 16,5 mp şi cel mai valoros activ, terenul de 31.500 mp de pe strada Grădiniţei. Pe acest teren sunt ridicate clădirile în care funcţionează fabrica, respectiv biroul administrativ de circa 260 mp, hale şi depozite de câte 1.000-1.700 mp, o hală de producţie pentru tricotat şi confecţii de 10.000 mp, pavilionul administrativ de 2.800 mp, staţie de tratare apă, turn centrală termică, rezervor păcură, bazine de apă, magazii de desfacere, ateliere şi alte imobile. Referitor la bunurile mobile, societatea deţine diverse linii tehnologice, instalaţii şi maşini specifice domeniul textil, mărfuri diverse de natură perdele şi tricoturi, bunuri de mobilier, IT sau PSI, deşeuri de fier vechi, plastic sau aluminiu, dar şi un parc auto format din cinci autoutilitare şi cinci autoturisme. Potrivit tabelului suplimentar de creanţe publicat în luna ianuarie, Siretul Paşcani are de achitat către creditori peste 16 milioane lei, creditorul majoritar fiind Fiscul cu 14,4 milioane lei.
 
 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri