anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

O grădiniţă din Tătăraşi, prima pe ţară la un inedit proiect educativ

GALERIE
copii gradinita
 • copii gradinita
- +

Educatoarele de aici au promovat educaţia micuţilor în aer liber, susţinând că cea în spaţii închise creează limitări copilului în activitatea de cunoaştere.

Un proiect inedit, pus în practică de o grădiniţă din Iaşi, a obţinut un punctaj de 98 în urma evaluării comisiei Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, clasând instituţia ieşeană pe primul loc. Proiectul de mobilitate şcolară Erasmus Plus „Educaţie fără pereţi - nouă ne place outdoor!“ a fost implementat de cadrele didactice la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 13, situată pe strada Vasile Lupu 104A.

„Proiectul s-a născut din nevoia de a realiza un număr cât mai mare de activităţi în aer liber cu copiii din grădiniţa noastră. Motivele pentru care nu a fost aprofundat şi folosit până acum conceptul de educaţie outdoor au la baza insuficienta formare a cadrelor didactice pentru realizarea activităţilor de acest tip şi lipsa de informare a părinţilor privind importanţa şi beneficiile activităţilor în natură. Am observat că desfăşurarea activităţilor în spaţiu închis îi limitează copilului aria de explorare, duce la scăderea gradului de atractivitate a activităţilor desfăşurate în grădiniţă, sedentarism şi alienare faţă de natură. Aceste efecte directe provoacă pe termen mediu scăderea interesului copiilor faţă de activităţi, dificultăţi de concentrare, de comunicare, obezitate, oboseală cronică sau hiperactivitate“, precizează Emilia Lucaci, coordonator de proiect.

Obiectivele proiectului sunt dezvoltarea competenţelor necesare desfăşurării activităţilor de tip outdoor la cadrele didactice din grădiniţă, cresterea motivaţiei cadrelor didactice din grădiniţă pentru relizarea activităţilor de tip outdoor, creşterea gradului de conştientizare a importanţei activităţilor în aer liber de către părinţii copiilor din grădiniţă şi dezvoltarea de parteneriate şi colaborări internaţionale. Cadrele didactice vor participa la două cursuri de formare specifice şi la o activitate de job shadowing

Astfel, în luna octombrie, patru cadre didactice vor participa în Spania la cursul „Outdoor learning by real experience“, patru cadre didactice vor lua parte la activităţile de job shadowing într-o grădiniţă din Turcia, iar alte patru cadre didactice vor participa la cursul de formare „Outdoor education“ ce va avea loc în Portugalia.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.