anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 26.09.2020

O grădiniţă din Tătăraşi, prima pe ţară la un inedit proiect educativ

GALERIE
copii gradinita
  • copii gradinita
- +

Educatoarele de aici au promovat educaţia micuţilor în aer liber, susţinând că cea în spaţii închise creează limitări copilului în activitatea de cunoaştere.

Un proiect inedit, pus în practică de o grădiniţă din Iaşi, a obţinut un punctaj de 98 în urma evaluării comisiei Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, clasând instituţia ieşeană pe primul loc. Proiectul de mobilitate şcolară Erasmus Plus „Educaţie fără pereţi - nouă ne place outdoor!“ a fost implementat de cadrele didactice la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 13, situată pe strada Vasile Lupu 104A.

„Proiectul s-a născut din nevoia de a realiza un număr cât mai mare de activităţi în aer liber cu copiii din grădiniţa noastră. Motivele pentru care nu a fost aprofundat şi folosit până acum conceptul de educaţie outdoor au la baza insuficienta formare a cadrelor didactice pentru realizarea activităţilor de acest tip şi lipsa de informare a părinţilor privind importanţa şi beneficiile activităţilor în natură. Am observat că desfăşurarea activităţilor în spaţiu închis îi limitează copilului aria de explorare, duce la scăderea gradului de atractivitate a activităţilor desfăşurate în grădiniţă, sedentarism şi alienare faţă de natură. Aceste efecte directe provoacă pe termen mediu scăderea interesului copiilor faţă de activităţi, dificultăţi de concentrare, de comunicare, obezitate, oboseală cronică sau hiperactivitate“, precizează Emilia Lucaci, coordonator de proiect.

Obiectivele proiectului sunt dezvoltarea competenţelor necesare desfăşurării activităţilor de tip outdoor la cadrele didactice din grădiniţă, cresterea motivaţiei cadrelor didactice din grădiniţă pentru relizarea activităţilor de tip outdoor, creşterea gradului de conştientizare a importanţei activităţilor în aer liber de către părinţii copiilor din grădiniţă şi dezvoltarea de parteneriate şi colaborări internaţionale. Cadrele didactice vor participa la două cursuri de formare specifice şi la o activitate de job shadowing

Astfel, în luna octombrie, patru cadre didactice vor participa în Spania la cursul „Outdoor learning by real experience“, patru cadre didactice vor lua parte la activităţile de job shadowing într-o grădiniţă din Turcia, iar alte patru cadre didactice vor participa la cursul de formare „Outdoor education“ ce va avea loc în Portugalia.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spinoasa problemă a jucătorului U21

Nicolae GRECU

Spinoasa problemă a jucătorului U21

FRF trebuie să schimbe urgent modificarea de acum doi ani pentru a se evita situaţiile tragicomice din Liga I

Filmuletul zilei

opinii

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Eugen MUNTEANU

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Suntem în campanie electorală. Ni se solicită, cu aparentă deferenţă, votul! Pe cei care ne cer votul îi invit la mai multă decenţă, sau chiar la oarecare smerenie, adică umilinţă.

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

pr. Constantin STURZU

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

Ne întrebăm adesea: până în ce punct suntem datori să facem ascultare? Limitele ascultării de orice fel de autoritate, bisericească sau lumească, sunt păcatul şi apostazia (lepădarea de credinţă). Este extrem de important să avem aceste repere mai ales astăzi, când suntem chemaţi să evităm două extreme. 

Vocea de înger

Alex VASILIU

Vocea de înger

Ar fi interesant de cercetat destinele unor muzicieni marcate de cel mai sensibil, mai dificil, mai înşelător, mai frumos instrument - vocea. Un instrument ce nu îţi promite întotdeauna succesul imediat, pe viaţă, chiar dacă ai talent uriaş, exersezi în fiecare zi cât este nevoie şi norocul e de partea ta în clipa/ clipele esenţiale. Un instrument prevăzut încă din faza „proiectării” cu senzorul ce dezvăluie exact configuraţia psihică, arhitectura umană a interpretului. Elena Moşuc este un caz plin de învăţăminte.

pulspulspuls

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Băbăeţi băă, oare de unde a scos dârvarul ăsta deştept Grămadă (zis şi Moş Vilă), încă dipotat de Iaşi vreo două-trei luni în trupa marinerului, tot felul de specimene ciudate de pus pe liste, că-ţi vine să-ţi pui mâinile-n cap, nu alta, când vezi atâta tupeu ghiolbănesc şi nesimţire crasă? 

Caricatura zilei

Afiș

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.