O ieșeancă a stat în pușcării din șapte țări. La 67 de ani e după gratii

luni, 27 mai 2024, 03:32
2 MIN
 O ieșeancă a stat în pușcării din șapte țări. La 67 de ani e după gratii

O ieșeancă a ajuns la vârsta a treia fără să fi muncit o zi în viața ei. A acumulat însă 36 de ani de „vechime” în furturi și numeroase condamnări. Ultima, pentru un furt comis în 2020, de Ziua Copilului.

În ziua respectivă, Florentina Ursu venise cu trenul la Pașcani special pentru a fura. A intrat în magazinul Altex de pe strada Cuza Vodă și a luat de pe raft două fiare de călcat, pe care le-a introdus în geanta pe care o avea asupra ei. Spre norocul ei, dispozitivele de securitate de la ieșirea din magazin nu au reacționat la ieșirea femeii. Aceasta a urcat apoi imediat în trenul de întoarcere. A vândut în aceeași zi cele două aparate, în valoare totală de 990 de lei, cu doar 200 de lei.

Dispariția celor două aparate a fost observată a doua zi, fiind sesizată poliția. Fapta fusese surprinsă de camerele video din interiorul magazinului, iar identificarea ei nu a fost o problemă. Directorul magazinului a postat pe grupul intern de comunicare prin WhatsApp fotografia femeii, iar un coleg i-a putut confirma identitatea hoaței. Mai trecuse și prin alte magazine Altex.

Florentina Ursu a fost găsită până la urmă chiar în penitenciar, unde își ispășea pedeapsa primită pentru o faptă similară. A explicat furtul din Pașcani prin faptul că nu avea venituri pentru a se întreține, spunând că nu dispune nici de banii necesari pentru a acoperi paguba provocată magazinului. În fața anchetatorilor, și-a recunoscut și regretat fapta. De altfel, nu era prima oară când îi părea formal rău că a furat. În fișa sa de cazier judiciar erau înscrise condamnări pentru fapte similare începând încă din 1988. Până la 63 de ani, când comisese furtul de la Altex, își petrecuse viața mai mult în închisoare decât în libertate, în România, dar și în șase țări europene.

„Instanța reține că nu este pensionară, nu are un loc de muncă (probabil nici nu a avut vreodată), obișnuind să trăiască din comiterea de infracțiuni contra patrimoniului persoanelor. Deși în esenţă fapta comisă de inculpată are un pericol social concret mediu, totuși raportându-ne la persoana inculpatei, apreciem că aceasta în sine prezintă un pericol social concret extrem de ridicat, fiind o persoană care a trăit până la vârsta de 67 de ani doar din săvârşirea de infracțiuni contra patrimoniului persoanelor și în mediul carceral”, au consemnat magistrații Judecătoriei Pașcani, care au analizat dosarul.

Florentina Ursu a fost condamnată la 2 ani și 6 luni de închisoare pentru ultimul furt. Prin contopirea ultimei pedepse cu cele anterioare, a rezultat o pedeapsă finală de 3 ani și 11 luni de detenție. Femeia a fost obligată și la plata unei amenzi penale de 4.000 de lei, echivalând cu 200 de zile-amendă, ca și a 2.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare. Pronunțată vineri, sentința poate fi contestată în apel.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii