O importantă companie de IT s-a mutat într-un nou sediu
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

O importantă companie de IT s-a mutat într-un nou sediu

GALERIE
UBC1
  • UBC1
- +

Bitdefender a închiriat 2.300 de metri pătraţi în clădirea de birouri clasa A United Business Center 1.

 

Producătorul de soluţii de securitate IT Bitdefender se mută în „casă nouă”, în cadrul ansamblului Palas. Compania Bitdefender, controlată de antreprenorii Florin şi Măriuca Talpeş, a bătut palma cu Iulius Group, patronată de omul de afaceri Iulian Dascălu, şi a închiriat 2.300 de metri pătraţi în clădirea de birouri clasa A United Business Center 1. Până să se mute la Palas, gigantul românesc de pe piaţa securităţii cibernetice îşi derula operaţiunile la Iaşi în apropiere de noul sediu, tot pe Strada Sf. Lazăr, dar în clădirea de birouri Solomon's. În imobilul deţinut de familia Fiterman, biroul Bitdefender ocupa două etaje, având o suprafaţă de peste 1.000 de metri pătraţi. United Business Center 1, clădirea de birouri care va găzdui noul sediu al companiei, are o suprafaţă totală de 7.400 metri pătraţi, dispuşi pe cinci niveluri, şun grad de închiriere de 100%, se arată într-un document dat publicităţii de Iulius Group.

„United Business Center Palas este principalul centru de afaceri al Iaşului, aici având sedii 50 de companii, majoritatea multinaţionale din domeniul IT şi Outsourcing”, a precizat, în comunicat, Simona Teodorescu, director de comunicare şi relaţii publice la Iulius Group. Peste 5.000 de persoane lucrează în prezent în cele şase clădiri de birouri ale ansamblului Palas, care împreună au o suprafaţă închiriabilă de 67.000 metri pătraţi. Bitdefender va primi de la Ministerul de Finanţe un ajutor de stat pentru crearea a 116 locuri de muncă prin schema 332/2014, care sprijină dezvoltarea regională prin proiecte de investiţii care presupun înfiinţarea de cel puţin 10 noi locuri de muncă. Potrivit publicaţiei de business „Ziarul Financiar”, compania patronată de familia Talpeş a solicitat un ajutor de stat de 4,58 de milioane de lei. Din cele 116 locuri de muncă ce vor fi înfiinţate de Bitdefender la Iaşi, Cluj-Napoca, Sibiu, Alba Iulia şi Târgu Mureş, 35 vor fi dedidacate lucrătorilor defavorizaţi. „139 dintre cei peste 1.000 de angajaţi ai Bitdefender lucrează în sediul din Iaşi. Angajaţii Bitdefender din Iaşi se ocupă de analiza ameninţărilor informatice, testarea şi dezvoltarea de software, fiind responsabili de tehnologii-cheie pentru companie, folosite de sute de milioane de utilizatori din peste 150 de ţări. Alături de Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara, Iaşul reprezintă un punct strategic în dezvoltarea soluţiilor de securitate Bitdefender, iar compania a dezvoltat de-a lungul timpului numeroase parteneriate cu universităţile ieşene pentru a integra studenţii în piaţa muncii”, a precizat Răzvan Mureşan, specialist în relaţii publice la Bitdefender, într-un răspuns la o solicitare transmisă de „Ziarul de Iaşi”.

Recent, ca urmare a unui parteneriat încheiat între Bitdefender şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC), producătorul de soluţii de securitate IT a renovat din temelii şi un laborator al Facultăţii de Informatică în care îşi desfăşoară activitatea studenţii acesteia. Un demers similar au întreprins şi alte trei companii ieşene de IT: Amazon, AQUASoft şi Gemini CAD Systems. „Firmele au dorit să aducă ceva din «aerul» specific birourilor pe care le au deschise la Iaşi, pentru ca studenţii să facă trecerea mai uşoară din laboratorul unde învaţă spre locul unde vor fi angajaţi mai apoi. Pe lângă folosirea mai eficientă a spaţiului avut la dispoziţie, firmele au venit cu idei proprii de aranjare a birourilor, de distribuire a curentului electric, a wireless-ului, de aranjare a video-proiectoarelor şi a instalaţiilor de aer condiţionat sau de împrospătare cu aer curat”, a declarat anterior Adrian Iftene, conferenţiar doctor şi decan al Facultăţii de Informatică de la UAIC. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Moldova: ”Avem autostradă, doar că-i la Bacău”

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.