anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

O importantă companie de IT s-a mutat într-un nou sediu

GALERIE
UBC1
  • UBC1
- +

Bitdefender a închiriat 2.300 de metri pătraţi în clădirea de birouri clasa A United Business Center 1.

 

Producătorul de soluţii de securitate IT Bitdefender se mută în „casă nouă”, în cadrul ansamblului Palas. Compania Bitdefender, controlată de antreprenorii Florin şi Măriuca Talpeş, a bătut palma cu Iulius Group, patronată de omul de afaceri Iulian Dascălu, şi a închiriat 2.300 de metri pătraţi în clădirea de birouri clasa A United Business Center 1. Până să se mute la Palas, gigantul românesc de pe piaţa securităţii cibernetice îşi derula operaţiunile la Iaşi în apropiere de noul sediu, tot pe Strada Sf. Lazăr, dar în clădirea de birouri Solomon's. În imobilul deţinut de familia Fiterman, biroul Bitdefender ocupa două etaje, având o suprafaţă de peste 1.000 de metri pătraţi. United Business Center 1, clădirea de birouri care va găzdui noul sediu al companiei, are o suprafaţă totală de 7.400 metri pătraţi, dispuşi pe cinci niveluri, şun grad de închiriere de 100%, se arată într-un document dat publicităţii de Iulius Group.

„United Business Center Palas este principalul centru de afaceri al Iaşului, aici având sedii 50 de companii, majoritatea multinaţionale din domeniul IT şi Outsourcing”, a precizat, în comunicat, Simona Teodorescu, director de comunicare şi relaţii publice la Iulius Group. Peste 5.000 de persoane lucrează în prezent în cele şase clădiri de birouri ale ansamblului Palas, care împreună au o suprafaţă închiriabilă de 67.000 metri pătraţi. Bitdefender va primi de la Ministerul de Finanţe un ajutor de stat pentru crearea a 116 locuri de muncă prin schema 332/2014, care sprijină dezvoltarea regională prin proiecte de investiţii care presupun înfiinţarea de cel puţin 10 noi locuri de muncă. Potrivit publicaţiei de business „Ziarul Financiar”, compania patronată de familia Talpeş a solicitat un ajutor de stat de 4,58 de milioane de lei. Din cele 116 locuri de muncă ce vor fi înfiinţate de Bitdefender la Iaşi, Cluj-Napoca, Sibiu, Alba Iulia şi Târgu Mureş, 35 vor fi dedidacate lucrătorilor defavorizaţi. „139 dintre cei peste 1.000 de angajaţi ai Bitdefender lucrează în sediul din Iaşi. Angajaţii Bitdefender din Iaşi se ocupă de analiza ameninţărilor informatice, testarea şi dezvoltarea de software, fiind responsabili de tehnologii-cheie pentru companie, folosite de sute de milioane de utilizatori din peste 150 de ţări. Alături de Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara, Iaşul reprezintă un punct strategic în dezvoltarea soluţiilor de securitate Bitdefender, iar compania a dezvoltat de-a lungul timpului numeroase parteneriate cu universităţile ieşene pentru a integra studenţii în piaţa muncii”, a precizat Răzvan Mureşan, specialist în relaţii publice la Bitdefender, într-un răspuns la o solicitare transmisă de „Ziarul de Iaşi”.

Recent, ca urmare a unui parteneriat încheiat între Bitdefender şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC), producătorul de soluţii de securitate IT a renovat din temelii şi un laborator al Facultăţii de Informatică în care îşi desfăşoară activitatea studenţii acesteia. Un demers similar au întreprins şi alte trei companii ieşene de IT: Amazon, AQUASoft şi Gemini CAD Systems. „Firmele au dorit să aducă ceva din «aerul» specific birourilor pe care le au deschise la Iaşi, pentru ca studenţii să facă trecerea mai uşoară din laboratorul unde învaţă spre locul unde vor fi angajaţi mai apoi. Pe lângă folosirea mai eficientă a spaţiului avut la dispoziţie, firmele au venit cu idei proprii de aranjare a birourilor, de distribuire a curentului electric, a wireless-ului, de aranjare a video-proiectoarelor şi a instalaţiilor de aer condiţionat sau de împrospătare cu aer curat”, a declarat anterior Adrian Iftene, conferenţiar doctor şi decan al Facultăţii de Informatică de la UAIC. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum ar fi arătat Teatrul Naţional din Iaşi dacă era gândit la Valea Lupului?

Cosmin PAȘCA

Cum ar fi arătat Teatrul Naţional din Iaşi dacă era gândit la Valea Lupului?

Iaşul nu-şi va recăpăta nici în următorii patru sau 40 de ani „aerul” european dacă autorităţile locale se vor zgârci la preţul proiectelor şi vor îndepărta, dintr-un patriotism local prost înţeles (sau din motive de corupţie?) companii importante pe plan internaţional.

Filmuletul zilei

opinii

Patos ideologic

Codrin Liviu CUȚITARU

Patos ideologic

A apărut odată cu faţa vopsită în alb şi negru. Gestul constituia un mesaj postcolonialist. În dualitatea fizionomică se sugera dubla critică, dubla identitate a individului postmodern, coexistenţa culturilor - una a „colonizatorului” tradiţional şi cealaltă a „colonizatului” de odinioară. A fost acuzat de rasism, întrucât a implicat că bietul „colonizat” nu poate fi decât o persoană de culoare.

Eficienţa pieţelor financiare

Alin ANDRIEȘ

Eficienţa pieţelor financiare

De-a lungul timpului investitorii pe pieţele financiare au căutat să găsească o metodă de identificare a valorii reale a unui activ financiar care să le permită obţinerea unor profituri considerabile. 

Despre necesitatea unui nivel LAU1 în sistemul administrativ al României (I)

George ŢURCĂNAŞU

Despre necesitatea unui nivel LAU1 în sistemul administrativ al României (I)

Despre sistemul european statistic şi administrativ.

pulspulspuls

Vă mai amintiţi de portocaliul Dezaxinia? Iacătă-l cu ce se mai remarcă la slujbă!

Vă mai amintiţi de portocaliul Dezaxinia? Iacătă-l cu ce se mai remarcă la slujbă!

Apropo de focarul de covid din aceste zile care s-a oploşit pe la berourile chefereului ieşean, şi despre care nu mai contenesc bârfele, căci, poate nu ştiţi, oamenii de acolo chiar mor de plictiseală la serviciu, nu gluma, haideţi să vă spunem şi noi una haioasă pe astăzi, legat de parascovenie. 

Caricatura zilei

Indieni vânători de nemascați

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.