anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 26.11.2022

O importantă fabrică de mobilă are datorii de 3,6 milioane lei la creditori

GALERIE
mobili brianza
 • mobili brianza
- +

Compania ieşeană Mobili Brianza, cunoscută în domeniul fabricării de articole de mobilier, are de restituit creditorilor circa 3,6 milioane lei ca urmare a intrării în faliment. Cele mai mari creanţe, ambele de peste 1,2 milioane lei, le au de primit Romanian Interntional Bank şi Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Iaşi. 

Totuşi, în cazul vânzării bunurilor, cei doi creditori nu vor recupera toate creanţele deoarece doar anumite părţi din sume sunt considerate creanţe garantate. Astfel, în cazul Romanian Interntional Bank a fost acceptată ca fiind creanţă garantată suma de 551.000 lei, în timp ce diferenţa de 662.000 lei este creanţă chirografară. De asemenea, în cazul creanţei Fiscului, suma de 660.000 lei este creanţă garantată, suma de 236.000 lei a fost trecută în rândul creanţelor bugetare, în timp ce diferenţa de 337.000 lei reprezintă datorii realizate în timpul procedurii insolvenţei.

Cu creanţe importante mai figurează patronul Dumitru Gîdiceanu care a creditat firma producătoare de mobilă cu circa 200.000 lei şi societatea Astra Vernici care nu şi-a primit suma de peste 650.000 lei pe mărfurile livrate. Firma ieşeană a intrat în insolvenţă în 2012, iar în aprilie 2013 s-a pronunţat deja intrarea în faliment ca urmare a nedepunerii unui plan de reorganizare. În 2012, anul intrării în insolvenţă, societatea Mobili Brianza a avut afaceri de circa 5 milioane lei şi pierderi de 300.000 lei.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Globalizare în alb şi negru

Nicolae GRECU

Globalizare în alb şi negru

Unele fenomene de la Cupa Mondială care se desfăşoară acum în Qatar sunt puse, mai mult sau mai puţin justificat, pe seama acestui concept al contemporaneităţii.

opinii

Savantul și ingenua. O poveste de iubire de odinioară (II)

Eugen MUNTEANU

Savantul și ingenua. O poveste de iubire de odinioară (II)

Coborât din sferele rarefiate ale preocupărilor sale de cercetător erudit al dialectelor limbii latine și al formării limbii române literare, tânărul aspirant la gloria științifică, dar și doritor să‑și asigure un cămin și o familie începe un asiduu asalt sentimental.

Pentru un pumn de voturi

Radu POPESCU

Pentru un pumn de voturi

La nouă luni de la declanșare, războiul din Ucraina produce în continuare răni și în Republica Moldova, o țară pomenită în fața unor crize umanitare, energetice și economice fără precedent.

Literarh

arh. Ionel OANCEA

Literarh

Tema MUST-ului de arhitectură din anul acesta s-a născut din ispitirile creatorului de spaţii artistico-funcţionale venite din lumea celorlalte arte. În acest continuum al expresivităţii estetice, literatura poate fi în conexiune cu arhitectura până în pragul dincolo de care cuvântul inventat pentru titlu, „literarh” începe să aibă substanţă? Răspund din capul locului, da. Inspirat de răspunsul acesta ferm, uşor demonstrabil, poate nu este lipsit de logică să găsim în limba arhitecţilor poeţi şi prozatori un echivalent inspirat pentru englezescul MUST.

pulspulspuls

Hopaa: premarele Mihăiţă s-a spălat singur pe la subsuori cu sondajul. A scos capul afară şi dă ordine

Hopaa: premarele Mihăiţă s-a spălat singur pe la subsuori cu sondajul. A scos capul afară şi dă ordine

Iacătă, stimaţi telespectatori, cum megasondajul acela ultraincredibil al liberalilor, care-l scotea pe Mihai Chirica premare în 2024 încă dinainte de alegeri, cu 50% şi peste, i-a dat edilului şef apă la moară, stuchit la furcă, cum se mai spune, başca tupeu politic, şi după numai câteva zile omul scoate deja capul la interval ca să facă ordine în partid. 

Caricatura zilei

Jucătorul argentinian Lautaro Martínez protestează

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.