O importantă instituţie publică va fi restructurată. Vezi cine va fi afectat la Iasi!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

O importantă instituţie publică va fi restructurată. Vezi cine va fi afectat la Iasi!

Este vorba despre Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

GALERIE
ticau eugen-pndr-agronomie3
  • ticau eugen-pndr-agronomie3
- +

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit va fi reorganizată sub forma unei noi structuri, intitulată Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) pentru a implementa noul Program de Dezvoltare Rurală şi Pescuit (PNDR) 2014 – 2020.

Ordonanţa care stabileşte cadrul legislativ de organizare şi funcţionare a AFIR a fost aprobată în şedinţă de Guvern pe 18 iunie şi va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial. La nivel local, structura judeţeană şi cea regională a instituţiei nu vor fi afectate, directorii rămânând aceiaşi, susţin unele surse din interior. Singura specificare din Ordonanţă face referire la adjuncţii şefilor de Oficii Judeţene de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, ale căror posturi vor fi desfiinţate. Totuşi, modificarea legislativă le permite acestora să opteze pentru funcţia de şef-serviciu în cadrul structurii judeţene. În cazul OJPDRP Iaşi, adjuncta directorului Eugen Ţicău (FOTO) este Florentina Bernacic. „Precizăm că reorganizarea Agenţiei vine ca un pas firesc, în contextul începerii unei noi perioade de programare financiară la nivelul Uniunii Europene şi al necesităţii de optimizare a activităţii, în sensul debirocratizării şi eficientizării proceselor derulate de instituţie. Procesul de reorganizare a APDRP presupune inclusiv aplicarea unor sisteme de management performante care vor asigura reducerea duratei de analizare a solicitărilor de finanţare, descentralizarea unor activităţi la nivelul structurilor judeţene, un control mult îmbunătăţit al utilizării fondurilor plătite, eliminarea unor procese complexe şi greoaie cum ar fi procesul de achiziţie de bunuri sau reducerea timpului necesar pentru solicitarea fondurilor europene prin depuenrea on-line a cererilor de finanţare”, au transmis reprezentanţii Centrului Regional de Plăţi printr-un comunicat de presă. AFIR va avea sarcina să ducă la implementare sarcina de implementare tehnică şi financiară a PNDR 2007 – 2013 şi a programului SAPARD, dar şi să implementeze noul program PNDR 2014 – 2020. AFIR va prelua patrimoniul APDRP şi va respecta criteriile de acreditare pe toată perioada pentru care i-a fost conferit managementul asistenţei prin deciziile Comisiei Europene.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum să transformi o instituţie esenţială pentru piaţa asigurărilor într-o vacă bună de muls?

Dan CONSTANTIN

Cum să transformi o instituţie esenţială pentru piaţa asigurărilor într-o vacă bună de muls?

Cert este că piaţa asigurărilor nu este supravegheată în nici un fel, iar salariile lor babane sunt plătite din poliţele noastre, ale tuturor.

Filmuletul zilei

opinii

Irimia. Florin Irimia

Codrin Liviu CUȚITARU

Irimia. Florin Irimia

„Cazul” prezenţei prozatorului Florin Irimia pe lista de „activitate ştiinţifică zero” a Universităţii din Iaşi îmi demonstrează clar nebunia în care s-a ajuns cu „scientometria”. Acest monstru e pe cale să anuleze diversitatea şi bogăţia experienţei intelectuale, care ar trebui să stea la temelia vieţii universitare. Este noul „nazism” academic şi nu greşesc deloc emiţând o asemenea comparaţie.

Câteva date statistice recente (I)

George ŢURCĂNAŞU

Câteva date statistice recente (I)

În plan regional, cele opt judeţe ale Moldovei au coborât sub 4 milioane de locuitori, involuţia demografică având valori peste media naţională (-9 la mie). Alături de judeţul Iaşi, doar Suceava are un declin inferior mediei naţionale (-6,4 la mie). Toate celelalte judeţe au pierdut între 11,2 şi 13,8 la mie din populaţie.

Minciuna de aur

Bogdan ILIESCU

Minciuna de aur

„A lie told often enough becomes the truth.” (O minciună spusă suficient de des devine adevărul.) Vladimir Lenin

pulspulspuls

E clară treabă, fraţilor: oamenii lui Mihăiţă sunt toţi în fundul gol!

E clară treabă, fraţilor: oamenii lui Mihăiţă sunt toţi în fundul gol!

Nu ştim dacă ştiţi, dar, pe lângă un fin analist cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, amicul nostru Archibald Tănase este şi un vechi şi încercat şofer în traficul infernal din Iaşi. 

Caricatura zilei

Toc

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.