O întâlnire politică secretă între doi mari duşmani ieşeni. Ce voiau unul de la altul?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 28.07.2021

O întâlnire politică secretă între doi mari duşmani ieşeni. Ce voiau unul de la altul?

GALERIE
puls
  • puls
- +

Una mai rece pe azi, taman potrivită pentru o asemenea zi caldă de vară, stimaţi telespectatori. Dar, mai întâi, să vă introducem în context. 

Pentru că tot mai mulţi băieţi de la cumătrie îi cer oarecum socoteală lui Peni Hill de Bahlui că a stat prea mult cu urbanismul blocat iar proiectele lor au băltit în loc să duduie, cică Peni ar servi acestora, în ultima vreme, un scenariu destul de credibil, ce ar includeşi unele întâlniri şi evenimente ţinute bine la secret până de curând.

Concret, cică Peni Hill spune acuma prin târg că, în decembrie, undeva înaintea sărbătorilor, s-a întâlnit cu nea Măricel, acasă la acesta din urmă, unde ar fi bătut palma peste strategia de votare a vicilor: unul de la liberali, celălalt de la partidoi. De altfel, planul acesta l-am mai discutat cu voi aicea la vremea lui, dar, evident, fără scenariul unei astfel de întâlniri, care e nou-nouţ.

Numai că, ulterior, după cum zice Peni Hill acuma băieţilor, nea Maricel cică a fost cel care nu s-a mai ţinut de cuvânt, şi astfel planul nu a mai putut fi pus în aplicare. Măi, măi: oare chiar aşa să fi fost? Haideţi mai bine să ne întoarcem olecuţă în timp, la acele vremuri, ca să ne amintim unele chestiuni cărora atunci nu le-am dat importanţa cuvenită. Dar, pentru asta, trageţi cafeluţa olecuţică mai aproape şi daţi domniile voastre foaia la pulsuleţul următor!

Iaca şi şpilul!

Acuma, ehe, să nu credeţi că nea Măricel se sacrifica politic de dragul bunului mers al urbei, ca să bată doar pentru asta palma cu Peni Hill... Gurile rele zic că jupânul de la partidoi are, pe firma de lucrături feroviare, un puzuleţ interesant de trecut prin comiţii, undeva prin zona Gării mari, şi deci, iote, ar fi avut pentru că se bată palma cu jupânul de la premărie.

Numai că, zice-se, până la urmă, când să se treacă la fapte şi la vot, pe nea Măricel nu l-au mai lăsat şefii de partidoi de la Bucureşti să facă vreun fel de înţelegeri de genul ăsta, şefi care i-au transmis că gata, stop joc, Coneţ filma: PNL e duşmanul cel mare, deci nu cumva să bată palma cu ei în vreun fel.

Păi nu vă amintiţi cum nea Măricel prin iarnă trăgea din toate unghiurile în liberali şi în Costel “Tablă”, dar de Peni Hill nu zicea nici pâs, oricât de mare era scandalul cu dosarele? Păi ce, acuma zice ceva? Haida de, ura şi la Gară! De ce la Gară? Păi nu vă spusei, bre, că acolo-i puzuleţul?

Un scenariu interesant

Apropo de premari şi de viitorul lor, poate că pentru al nostru e unul spre răcoare, dar la alţii viitorul e mai luminos. Nu ştim dacă aţi auzit, dar vedem că tot mai mulţi comentatori informaţi dau ca scenariu foarte credibil candidatura la prezidenţiale în 2024 a lui Emil Boc, premarele de la Cluj.

Scenariul l-ar avea în spate inclusiv pe Iohannis, iar ca să se întâmple cică va trebui şi ca viitor lider al PNL să fie Cîţu, amicii din Ardeal ştiu ei de ce. Staţi puţin şi nu mânaţi, că nu-i mare lucru să avem condiţiile îndeplinite. Cel puţin aşa ne iese nouă dimineaţa în zaţul de cafea, de ceva zile încoa’.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ultimul val

Cătălin ONOFREI

Ultimul val

Câţi oameni au înţelepciunea de a se îndoi de lucrurile în care cred cu atâta tărie?

Filmuletul zilei

opinii

Tokyo – motivul nostalgiei

Victor BEJAN

Tokyo – motivul nostalgiei

Trăgând cu ochiul, prin televizor, către Jocurile Olimpice de la Tokyo, nu se poate să nu mă ducă memoria și la lumea sportului nostru bahluian „oropsât”, vorba lui Creangă.

Măştile lui Adrian Marino (II)

Florin CÎNTIC

Măştile lui Adrian Marino (II)

În preambulul centenarului de la naştere (5 septembrie) aş cere îngăduinţa ca să amorsez dezbaterea reluând acest text, în trei părţi, scris în 2015, la un deceniu de la moartea cărturarului. E o discuţie care se cuvine făcută fără patimă, dar şi fără parti pris-uri, pentru a descrie şi devoala măştile succesive care se întrevăd sub chipul sever, aulic, al ieşeanului apostat.

...Şi parfumul de tei în Copou

Radu PĂRPĂUȚĂ

...Şi parfumul de tei în Copou

Se întâlneau în jurul Universităţii. Se plimbau, ţinându-se de mână, pe dealul Copoului şi pe străzile din jur: până la Biblioteca Eminescu şi luând-o apoi câteva sute de metri spre Păcurari, până-n parcul Copou spre liceul Negruzzi sau prin încrengătura de uliţe repezi din sus de liceu, pe partea cealaltă până ieşeau în Sărărie - în acest din urmă loc chiar nu-i întâlnea nimeni cunoscut. Când se întâlneau cu vreun profesor de-al lor, le era ruşine şi îşi desprindeau repede mâinile, deşi - îşi dădeau seama - profesorul sau profesoara zâmbeau când îi vedeau. Lui i s-a părut că a văzut o dată un fel de înduioşare în ochii unei profesoare la vederea lor.

pulspulspuls

Iaca secretul dosarului surpriză care a adus un vice nou la Roznovanu!

PULS

Iaca secretul dosarului surpriză care a adus un vice nou la Roznovanu!

Vă povesteam ieri aicea la rubricuţă, stimaţi telespectatori, despre cum s-a făcut şi s-a dres încât noul vice dat afară din USR, junele Ciorăpel, avea deja dosarul făcut, la cheie, ca să conteste în instanţă decizia partidului de a-l exclude, contestaţie fără de care omul ar fi rămas fără mandat şi, evident, ciuciu vice dup’aia. 

Caricatura zilei

Propunere de nou sport olimpic

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.