anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

O întâlnire politică secretă între doi mari duşmani ieşeni. Ce voiau unul de la altul?

GALERIE
puls
 • puls
- +

Una mai rece pe azi, taman potrivită pentru o asemenea zi caldă de vară, stimaţi telespectatori. Dar, mai întâi, să vă introducem în context. 

Pentru că tot mai mulţi băieţi de la cumătrie îi cer oarecum socoteală lui Peni Hill de Bahlui că a stat prea mult cu urbanismul blocat iar proiectele lor au băltit în loc să duduie, cică Peni ar servi acestora, în ultima vreme, un scenariu destul de credibil, ce ar includeşi unele întâlniri şi evenimente ţinute bine la secret până de curând.

Concret, cică Peni Hill spune acuma prin târg că, în decembrie, undeva înaintea sărbătorilor, s-a întâlnit cu nea Măricel, acasă la acesta din urmă, unde ar fi bătut palma peste strategia de votare a vicilor: unul de la liberali, celălalt de la partidoi. De altfel, planul acesta l-am mai discutat cu voi aicea la vremea lui, dar, evident, fără scenariul unei astfel de întâlniri, care e nou-nouţ.

Numai că, ulterior, după cum zice Peni Hill acuma băieţilor, nea Maricel cică a fost cel care nu s-a mai ţinut de cuvânt, şi astfel planul nu a mai putut fi pus în aplicare. Măi, măi: oare chiar aşa să fi fost? Haideţi mai bine să ne întoarcem olecuţă în timp, la acele vremuri, ca să ne amintim unele chestiuni cărora atunci nu le-am dat importanţa cuvenită. Dar, pentru asta, trageţi cafeluţa olecuţică mai aproape şi daţi domniile voastre foaia la pulsuleţul următor!

Iaca şi şpilul!

Acuma, ehe, să nu credeţi că nea Măricel se sacrifica politic de dragul bunului mers al urbei, ca să bată doar pentru asta palma cu Peni Hill... Gurile rele zic că jupânul de la partidoi are, pe firma de lucrături feroviare, un puzuleţ interesant de trecut prin comiţii, undeva prin zona Gării mari, şi deci, iote, ar fi avut pentru că se bată palma cu jupânul de la premărie.

Numai că, zice-se, până la urmă, când să se treacă la fapte şi la vot, pe nea Măricel nu l-au mai lăsat şefii de partidoi de la Bucureşti să facă vreun fel de înţelegeri de genul ăsta, şefi care i-au transmis că gata, stop joc, Coneţ filma: PNL e duşmanul cel mare, deci nu cumva să bată palma cu ei în vreun fel.

Păi nu vă amintiţi cum nea Măricel prin iarnă trăgea din toate unghiurile în liberali şi în Costel “Tablă”, dar de Peni Hill nu zicea nici pâs, oricât de mare era scandalul cu dosarele? Păi ce, acuma zice ceva? Haida de, ura şi la Gară! De ce la Gară? Păi nu vă spusei, bre, că acolo-i puzuleţul?

Un scenariu interesant

Apropo de premari şi de viitorul lor, poate că pentru al nostru e unul spre răcoare, dar la alţii viitorul e mai luminos. Nu ştim dacă aţi auzit, dar vedem că tot mai mulţi comentatori informaţi dau ca scenariu foarte credibil candidatura la prezidenţiale în 2024 a lui Emil Boc, premarele de la Cluj.

Scenariul l-ar avea în spate inclusiv pe Iohannis, iar ca să se întâmple cică va trebui şi ca viitor lider al PNL să fie Cîţu, amicii din Ardeal ştiu ei de ce. Staţi puţin şi nu mânaţi, că nu-i mare lucru să avem condiţiile îndeplinite. Cel puţin aşa ne iese nouă dimineaţa în zaţul de cafea, de ceva zile încoa’.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul și-a trimis famiglia în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.