O lucrare cu semnătura falsificată a lui Bob Dylan, cumpărată cu 10.000 de lire
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 26.02.2021

O lucrare cu semnătura falsificată a lui Bob Dylan, cumpărată cu 10.000 de lire

GALERIE
Bob Dylan
  • Bob Dylan
- +

O schiţă cu semnătura falsificată a lui Bob Dylan a fost cumpărată de o firmă din Londra, ”Peter Harrington”, cu 10.000 de lire sterline, anunţă The Guardian.

Firma ”Peter Harrington” din Londra, specializată în cărţi vechi şi schiţe, a cumpărat lucrarea de artă, vândută drept un original din 1968 semnat Bob Dylan, la o licitaţie în 2014. Compania a descoperit recent înşelăciunea, denunţând-o ca un ”fals elaborat”, după cercetări complexe, însă au declarat că nu sunt îndreptăţiţi să o restituie. Casa de licitaţie a negat responsabilitatea de a asigura autenticitatea. 

Glenn Mitchell, specialist la ”Peter Harrington”, a declarat pentru The Guardian că faptele prezentate, însoţite de trei pagini cu istoric erau fie false, fie distorsionate.  Descrierea avea un link către Dylan şi formaţia, grupul canadiano-american care este pictat în schiţă, şi care cântă în aer liber. 
 
Se spunea că lucrarea de artă pe care Bob Dylan a creat-o. În prezentarea lucrării, era specificat faptul că formaţia ar fi vrut o pictură mai abstractă, mai luminoasă, cu acrilic, care să devină coperta albumului, în loc de această sumbră realizare.  Semnăturile de pe reversul lucrării de artă ar fi fost menite celor doi membrii ai formaţiei, Levon Helm şi Rick Danko, ca şi managerului Joseph Forno Jr. Helm a spus odată că a păstrat lucrarea de artă după ce a fost salvată de un incendiu în reşedinţa sa, din 1990. 
 
Suspiciunile lui Mitchell în privinţa autenticităţii lucrării au fost confirmate de Forno, care i-a spus că a fost acolo în seara incendiului: ”Nimic nu a supravieţuit din acel incediu cu excepţia persoanelor din casă... Nu am văzut niciodată tabloul”. Joseph Forno a respins totdată şi semnăturile, inclusiv pe a sa.  Robert Allen Zimmerman, cunoscut drept Bob Dylan, s-a născut pe 24 mai 1941, este cântăreţ, compozitor, textier şi poet american. Prin versurile sale, publicate în volume sau transpuse pe muzică, el a marcat cultura americană în a doua jumătate a secolului al XX-lea.
 
Majoritatea compoziţiilor sale au devenit embleme ale mişcărilor anti-război şi pentru drepturile civile la scară mondială. Dintre albumele care au marcat istoria muzicii se numără ”The Times They Are a-Changin'” (1964), ”Blonde on Blonde” (1966), ”Oh Mercy” (1989), ”Good as I Been to You (1992)” şi ”Together Through Life” (2009). În cariera sa de peste 55 de ani a primit 43 de nominalizări la premiile Grammy, a câştigat 12 astfel de trofee, a primit un Oscar, în 2000, pentru cel mai bun cântec, ”Things Have Changed" din ”Wonder Boys”, melodie care i-a adus şi un Glob de Aur.
 
Bob Dylan a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 1982, iar cinci cântece ale sale au fost listate între 500 piese care au configurat rock & roll-ul, clasament realizat de The Rock and Roll Hall of Fame and Museum în 2007. Scrierile sale au devenit volume de poezie şi memorii, iar lucrările sale - pictură şi scultură - sunt prezentate în mai multe albume de artă. Bob Dylan a fost desemnat câştigătorul premiului Nobel pentru Literatură pe 2016.
    

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.