O madamă de fier, lansată în timpul vizitei lui Jo Hanis la Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 06.03.2021

O madamă de fier, lansată în timpul vizitei lui Jo Hanis la Iaşi

GALERIE
puls
  • puls
- +

Dacă tot ne-a trecut Jo Hanis prin târg, haideţi să vă spunem şi una despre care se vorbeşte la greu în culisele politichiei de la Bucale, fiind se pare lansată din zona serviciilor taman când, şi probabil nu întâmplător, prezidentul se afla la Iaşi. 

Cică pentru perioada de după alegeri Jo Hanis ar fi primit o indicaţiune preţioasă de undeva de peste ocean, dar agreată de grangurii evropeneşti de la Bruxăl, care zicea că în ochii lor ar da tare bine dacă prezidentul va găsi susţinere pentru un anume personagiu numai bun de premier al României. Nu, nu e vorba despre Ciol Loş, ci, zice-se, de un nume cu care, ca să vezi, nici partidoiul nu ar avea nimic împotrivă.

Numele în cauză este, în poreclă, "Doamna Diavolescu", Delia Velculescu pe numele real, şi care a fost până de curând şefa misiunii FMI la Atena, care a gestionat beleaua cea mare în timpul crizei greceşti a datoriilor. Românca cică mai este supranumită peste ocean şi „Doamna de fier” de la FMI. Dar nu numai asta o recomandă pe simpatica madamă la funcţie, ci, atenţie, şi altceva mai româneşte: faptul că e sibiancă de fel, şi încă mai mult: a fost în liceu olimpică la Fizică, başca elevă taman a lui Jo Hanis, pe vremea când prezidentul preda la catedră. Ei, este că de-acuma se cam leagă maioneza?

Cum pierdem zeci de milioane din datul la gioale în politica de Bahlui?

Deşi peste tot ne vin sfaturi dinspre noii şăfi ai cejăului să stăm liniştiţi la locurile noastre, că se rezolvă, cică treaba cu aprobarea investiţiei de 10 milioane de iepuroi a firmei private din Bacău lângă debarcaderul de avioane de la Iaşi, pe care se tot aşteaptă s-o dea de vreo două luni oamenii lui Măricel, nu-i chiar aşa de roz-trandafirie cum ni se lasă să înţelegem.

Din câte a tras cu urechea amicul Archibald Tănase pe la întrunirile la bere ale unor băieţaşi mai de rangul doi ce se dau rotunzi prin casa cu pătrate, cică afacerea a fost pusă în aşteptare pe motiv că şefii cei mari aşteaptă ca investitorul să mişte din urechi. Dar acesta nu prea are nici o intenţie în sensul ăsta, căci el se bazează pe faptul că a mişcat deja, bătând doară palma încă din primăvară cu comenduirea debarcaderului. Partea proastă e că unii sunt de la partidoi, iar ceilalţi de la leberali, şi fiecare îl bănuieşte pe duşmanul politic că s-a înfruptat deja din bucate, iar el a luat ţeapă. Şi din cauza asta, iote-aşa, investitorul, zice-se, tatonează deja zona Sucevei şi pe Fluturel bocovineanul, ca să facă făbricoiul de reparat aeronave cu pricina. Asta, aşa, ca să înţelegeţi cam cum se fac treburile şi se încurajează investitorii pe la noi, şi apoi ne întrebăm miraţi nevoie mare: oare de ce nu vin! 

PS: Una scurtă la final, despre cel mai recent sondaj naţional care dă din coate prin Bucale. Cică potrivit acestuia Usereul lui Cucuşor Dan ar avea, ţineţi-vă bine, 19% din numărul celor care zic că vor vota. Asta ar fi vestea bună, pentru cei de dreapta. Vestea proastă este încă că Usereul nu ar avea cu cine să facă guvern, căci leberalii, hop aşa, ar obţine doar 18 la sută! Cât despre partidoi, acesta ar avea pe la 40%. Rămânem deci la socotelile anterioare: dacă Moliceanu scoate peste pragul electoral, atunci, după redistribuire, nici o şansă pentru dreapta...

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Nicolae GRECU

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

pr. Constantin STURZU

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.