anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

GALERIE
puls
 • puls
- +

Pentru că e uichend, haideţi să fie, conform tradiţiei, tot fără politichie, deşi e campanie. 

Proaspăt externat, l-am văzut ieri la datorie, la emisiunea de la gazeta şantajiştilor lui Ghihocel Magazionerul, pe părintele Calistrat Chifan de la Vlădiceni, ăla făcut de altfel vedetă chiar de gazeta în cauză, de unde e cam nelipsit la confesiunile video, putând fi văzut cam o dată la trei-patru zile pe acolo.

Iar ieri l-am văzut cum povestea cu mare har telespectatorilor despre vindecarea lui miraculoasă de Covid, după ce a stat aproape două săptămâni internat la “Infecţioase”. Minune Dumnezeiască, ce mai deal-vale... Nu l-am auzit însă să povestească de o altă minune petrecută acolo, iubiţi drept-credincioşi, o adevărată lecţie de viaţă pentru el, dacă ştie s-o cetească în stele aşa cum se cuvine. Şi aşa cum credem că se cuvenea să o povestească la toate oiţele pe care le păstoreşte, dacă vrea să ne convingă că e de bună credinţă şi că s-a pocăit pentru tot trecutul neclar.

N-a fost să fie, însă, aşa că haideţi să vă povestim noi această minune pe care părintele vrea, ni se pare, s-o îndese sub preş, ruşinat probabil. Daţi aşadar foaia la pulsuleţul următor, ca să vedeţi păţania şi să bifaţi domniile voastre pilda, în locul celui care n-a făcut-o, deşi era primul care trebuia s-o facă!

Şi o grea lecţie de viaţă la uşa saloanelor

Cică acuma ceva vreme, nu prea multă, un tânăr care-l avea drept confesor pe părintele de mai sus vine la el şi îi mărturiseşte că s-a îndrăgostit, că iubeşte şi este iubit de o tânără frumoasă şi destoinică, fată cuminte şi în banca ei, că ar fi hotărât să se însoare cu ea, dar că vrea o binecuvântare de la părinte pentru că fata e catolică, şi că ar fi hotărât amândoi ca ea să treacă la ortodocşi.

Părintele, cică, s-a apucat să-l certe pe băiat, spunându-i să-şi vadă de treabă şi să lase popistaşa să-şi vadă de ale ei, că el trebuie să-şi găsească o fată de-a noastră, ortodoxă, şi câte şi mai câte cică n-a tunat şi fulgerat la adresa catolicilor cei răi părintele, zice-se, că băiatul a plecat ruşinat de acolo, dar şi revoltat. În final, omul şi-a văzut de treabă, s-a căsătorit cu fata şi nu a mai călcat pe la părintele cel fundamentalist.

Timpul trece,dar nu după multă vreme iată că părintele se îmbolnăveşte de covidoză şi se internează la Infecţioase. Aici are parte de toată atenţia şi îngrijirea speciale, mai ales din partea asistentei de salon, fată foarte caldă şi plină de compasiune cu pacienţii, pâinea lui Dumnezeu, nu alta.

La externare, părintele vine la ea să-i mulţumească, iar în acest moment prelatul nostru vestit, dar parcă nu prea smerit, primeşte o lecţie pe care ar trebui s-o povestească la toţi în gura mare, iubiţi drept-credincioşi: fata îi mulţumeşte şi ea, şi îi spune blând că ea este fata aia catolică cu care până la urmă iubitul ei ce i s-a spovedit la biserică s-a însurat. Cam atâta am avut a vă spune pe azi, părinte! Doamne-ajută!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.