anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.10.2020

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

GALERIE
puls
  • puls
- +

Pentru că e uichend, haideţi să fie, conform tradiţiei, tot fără politichie, deşi e campanie. 

Proaspăt externat, l-am văzut ieri la datorie, la emisiunea de la gazeta şantajiştilor lui Ghihocel Magazionerul, pe părintele Calistrat Chifan de la Vlădiceni, ăla făcut de altfel vedetă chiar de gazeta în cauză, de unde e cam nelipsit la confesiunile video, putând fi văzut cam o dată la trei-patru zile pe acolo.

Iar ieri l-am văzut cum povestea cu mare har telespectatorilor despre vindecarea lui miraculoasă de Covid, după ce a stat aproape două săptămâni internat la “Infecţioase”. Minune Dumnezeiască, ce mai deal-vale... Nu l-am auzit însă să povestească de o altă minune petrecută acolo, iubiţi drept-credincioşi, o adevărată lecţie de viaţă pentru el, dacă ştie s-o cetească în stele aşa cum se cuvine. Şi aşa cum credem că se cuvenea să o povestească la toate oiţele pe care le păstoreşte, dacă vrea să ne convingă că e de bună credinţă şi că s-a pocăit pentru tot trecutul neclar.

N-a fost să fie, însă, aşa că haideţi să vă povestim noi această minune pe care părintele vrea, ni se pare, s-o îndese sub preş, ruşinat probabil. Daţi aşadar foaia la pulsuleţul următor, ca să vedeţi păţania şi să bifaţi domniile voastre pilda, în locul celui care n-a făcut-o, deşi era primul care trebuia s-o facă!

Şi o grea lecţie de viaţă la uşa saloanelor

Cică acuma ceva vreme, nu prea multă, un tânăr care-l avea drept confesor pe părintele de mai sus vine la el şi îi mărturiseşte că s-a îndrăgostit, că iubeşte şi este iubit de o tânără frumoasă şi destoinică, fată cuminte şi în banca ei, că ar fi hotărât să se însoare cu ea, dar că vrea o binecuvântare de la părinte pentru că fata e catolică, şi că ar fi hotărât amândoi ca ea să treacă la ortodocşi.

Părintele, cică, s-a apucat să-l certe pe băiat, spunându-i să-şi vadă de treabă şi să lase popistaşa să-şi vadă de ale ei, că el trebuie să-şi găsească o fată de-a noastră, ortodoxă, şi câte şi mai câte cică n-a tunat şi fulgerat la adresa catolicilor cei răi părintele, zice-se, că băiatul a plecat ruşinat de acolo, dar şi revoltat. În final, omul şi-a văzut de treabă, s-a căsătorit cu fata şi nu a mai călcat pe la părintele cel fundamentalist.

Timpul trece,dar nu după multă vreme iată că părintele se îmbolnăveşte de covidoză şi se internează la Infecţioase. Aici are parte de toată atenţia şi îngrijirea speciale, mai ales din partea asistentei de salon, fată foarte caldă şi plină de compasiune cu pacienţii, pâinea lui Dumnezeu, nu alta.

La externare, părintele vine la ea să-i mulţumească, iar în acest moment prelatul nostru vestit, dar parcă nu prea smerit, primeşte o lecţie pe care ar trebui s-o povestească la toţi în gura mare, iubiţi drept-credincioşi: fata îi mulţumeşte şi ea, şi îi spune blând că ea este fata aia catolică cu care până la urmă iubitul ei ce i s-a spovedit la biserică s-a însurat. Cam atâta am avut a vă spune pe azi, părinte! Doamne-ajută!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Chirica: vechile probleme ale noului mandat

Claudiu RAUS

Chirica: vechile probleme ale noului mandat

Iată ce provocări uriaşe vă stau în faţă în acest mandat, domnule primar!

Filmuletul zilei

opinii

Necrofilie mediatică

Alexandru CĂLINESCU

Necrofilie mediatică

Când anunţă moartea cuiva, în principiu a unei personalităţi cunoscute (ceea ce nu e întotdeauna cazul), site-ul derapează în grandilocvenţă şi în automatisme goale de sens. Astfel, orice deces reprezintă un „doliu uriaş”.

Fake news în alegerile din R. Moldova

Radu POPESCU

Fake news în alegerile din R. Moldova

Studiourile Mosfilm de la Chişinău!

O întâlnire de promoţie, altfel

Nicolae CREŢU

O întâlnire de promoţie, altfel

Întâlnirile studenţilor de altădată, între ei şi cu profesorii lor, m-au făcut întotdeauna să gândesc o astfel de revedere peste ani ca pe o adevărată Sărbătoare, nu numai a ataşamentului faţă de Alma Mater ca „spaţiu” şi climat ale acelei vârste tinere către care se revine ca spre o matcă de „start”, intelectuală şi afectivă, dar şi a unei solidarităţi de breaslă, între discipolii de „atunci”, deveniţi ei înşişi profesori, şi formatorii lor de odinioară. Altfel spus, nu atât o întoarcere în timp, cât un dialog al generaţiilor de profesionişti ai catedrei, deschis şi viu, întemeiat pe reciproca preţuire a unei asemenea colegialităţi lărgite, fără hotare de vârstă, care începuse odată cu absolvirea însăşi.

pulspulspuls

Păreri, păruieli şi mânăreli. Iarăşi despre listele PSD Iaşi

Păreri, păruieli şi mânăreli. Iarăşi despre listele PSD Iaşi

Multe păreri am mai auzit ieri despre loviturile la gioale date la Iaşi dar şi la Bucureşti despre alcătuirea listelor de candidaturi de la PSD, multe au fost şi tânguielile vizavi de faptul că madam Gavrilă nu merita un asemenea tratament (lucru valabil în bună măsură, dar nu chiar în totalitate, căci dânsa doarme acum aşa cum şi-a aşternut politic în ultimii ani, nu-i aşa?). 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.