anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

O mare societate din Iaşi, aflată în insolvenţă, dă semne de revenire

GALERIE
CONSTRUCTII FEROVIARE MOLDOVA-SEDIUL1
 • CONSTRUCTII FEROVIARE MOLDOVA-SEDIUL1
- +

Potrivit raportărilor contabile, anul trecut, Construcţii Feroviare Moldova a declarat un profit de 33 milioane de lei.

Şefii companiei Construcţii Feroviare Moldova se gândesc deja la prelungirea planului de reorganizare după rezultatele economice de anul trecut, însă Fiscul ieşean, cel mai important creditor, insistă pe intrarea în faliment. Într-un raport privind primul trimestru din al doilea an de reorganizare, administratorul judiciar notează că a fost respectat graficul de plăţi, iar societatea are în continuare contracte, ceea ce o face „viabilă şi în măsură să îndeplinească parametrii prevăzuţi în plan”. Bilanţul aferent anului 2015 arată că societatea a avut venituri totale de circa 42 milioane lei şi un profit brut de circa 33,7 milioane lei, ceea ce va permite „rentabilizarea şi viabilizarea societăţii”.

„Aşa cum se observă, implementarea planului de reorganizare a avut efecte asupra conturi de profit şi pierderi, societatea înregistrând un profit brut de 33.677.944 lei, obţinut în primul rând datorită diminuării creanţelor propuse la plată prin programul de plăţi, măsură propusă tocmai pentru rentabilizarea şi viabilizarea societăţii. Profitul obţinut urmează a fi utilizat pentru acoperirea pierderilor din anii precedenţi şi recapitalizarea societăţii în scopul reinserţiei în circuitul economic. Cu toate acestea, societatea continuă să întâmpine dificultăţi în recuperarea creanţelor, majoritatea clienţilor fiind companii naţionale – CFR -  sau entităţi publice, supuse contrângerilor bugetare, plăţile lucrărilor efectuate de debitoare fiind făcute cu mare întârziere. Astfel, finanţarea deficitului de capital continuă să fie dificilă, cu repercursiuni asupra potenţialului companiei de a contracta noi lucrări şi de a controla costurile de producţie”, potrivit raportului administratorului judiciar. Acelaşi document arată că, urmare a rezultatelor obţinute şi reevaluării patrimoniului, cuantumul datoriilor totale a fost diminuat de la 150 milioane lei la circa 113 milioane lei, motiv pentru care se impune continuarea planului cu încă un an, pe lângă cei trei aprobaţi deja, creditorii urmând a fi convocaţi pentru a se pronunţa în privinţa prelungirii.

Ca motivaţie, CFM arată că a respectat graficul de plăţi în primul an de reorganizare, că are oferte concrete de vânzare pentru unele active imobiliare şi că activitatea principală prestată presupune un plan de durată pentru reinserţia economică. Totuşi, compania condusă de şeful Camerei de Comerţ, Paul Butnariu, are un oponent puternic în Direcţia Regională a Finanţelor Publice Iaşi, principalul creditor al firmei, care doreşte intrarea în faliment. Pe 3 martie, Tribunalul Iaşi a respins cerere de intrare în faliment promovată de Fisc, însă instituţia publică a formulat apel, care se judecă şi în prezent de magistraţii Curţii de Apel Iaşi.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.