anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 12.08.2020

O mare universitate din Iaşi vrea cursuri online şi după pandemie. „Prezenţa e mai mare“

GALERIE
umf iasi cursuri online
  • umf iasi cursuri online
- +

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi a precizat pentru „Ziarul de Iaşi“ că UMF doreşte să continue şi după terminarea pandemiei susţinerea cursurilor online, chiar dacă restricţiile vor fi ridicate şi studenţii se vor putea întoarce în condiţii de siguranţă la şcoală.

Prof.dr. Viorel Scripcariu a explicat că este vorba doar de cursurile generale, pe care le ţineau profesorii cu amfiteatrele pline, cele teoretice - cum ar veni, în timp ce lucrările practice şi stagiile se vor desfăşura, când se va putea, la sediul universităţii.

„Vrem să găsim o soluţie pentru ca studenţii să poată să ţină cursurile online în continuare, pe platforma noastră, şi după pandemie. Am descoperit faptul că este mult mai interactiv şi prezenţa e mai mare decât cea pe care o aveam fizic până acum“, a explicat prof.dr. Viorel Scripcariu.

Miza mare este însă componenta practică, iar rectorul spune că la o întâlnire a universităţilor de profil din Europa s-a estimat faptul că şi în primele patru luni ale anului următor cursurile în universităţi se vor desfăşura în continuare preponderent online.

Cititi si: 1.367 de locuri la admiterea la Universitatea de Medicină Iași. Mai mult de jumătate sunt fără taxă

Problema este că studenţii au nevoie de activităţi practice pentru a dobândi acele abilităţi practice - iar dacă la UMF Iaşi o parte dintre aceste activităţi vor putea fi făcute în centrul de simulări ce urmează să fie inaugurat în toamnă, este în continuare important ca studenţii să poată intra în spitale.

„La cum arată lucrurile acum, este imposibil. Va trebui să gândim o varianta ca grupurile de studenţi care intrau uneori şi zilnic în spitale să meargă în grupuri şi mai mici măcar o dată pe lună pentru a putea face acea practică necesară. Nu se va putea face ca în trecut: la IRO, spre exemplu, când intra o grupă de studenţi, nu te mai puteai deplasa pe holuri, e clar că nu mai poţi avea astfel de aglomerări nici după pandemie“, a explicat prof.dr. Viorel Scripcariu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Otravă şi prostie veche (I)

Cătălin ONOFREI

Otravă şi prostie veche (I)

Recurgeţi la următorul experiment mental: închipuiţi-vă că, în mai 1990, Ion Iliescu şi FSN au luat decizia istorică de a nu mai intra în lupta electorală.

Filmuletul zilei

opinii

Într-o bună zi…

Briscan ZARA

Într-o bună zi…

Anii trec, corpul îmbătrâneşte, voinţa se diminuează şi mai mult, iar la un moment dat chiar spui fără să îţi dai seama că nu mai poţi fizic face lucrurile pe care le-ai tot amânat. Nu te mai ţin balamalele. Nu mai poţi urca pe munte, nu mai poţi alerga, nu mai poţi înota, nici măcar nu mai poţi sta treaz mai târziu de ora 23, nimic. Ai amânat până ce le-ai anulat.

Conflictualitatea elitelor şi consolidarea democraţiei

Ciprian IFTIMOAEI

Conflictualitatea elitelor şi consolidarea democraţiei

Consolidarea democraţiei reprezintă un proces eminamente focalizat pe îndeplinirea unor standarde politice: alegeri libere şi corecte, independenţa mass-media, guvernare democratică (stat de drept, eficienţă, transparenţă, corectitudine în alocarea şi cheltuierea fondurilor publice, echidistanţă, imparţialitate), societate civilă, justiţie independentă, combaterea eficientă a corupţiei. 

A doua pângărire a Hagiei Sophia (Sfânta Înţelepciune) (II)

Mihai DORIN

A doua pângărire a Hagiei Sophia (Sfânta Înţelepciune) (II)

Sau cum Turcia sfidează lumea creştină.

pulspulspuls

Vă mai amintiţi de ghinărarul Plaicuboi? Iacătă-l, biznisman!

Vă mai amintiţi de ghinărarul Plaicuboi? Iacătă-l, biznisman!

Informaţii interesante ne parvin recent din lumea biznisului ieşean, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Cu Satelitu

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.