anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

GALERIE
puls
 • puls
- +

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Cică multă lume din zona mai sus pomenită se întreabă în ultima vreme cum se face că până şi reţinuta Patriarhie a dat recent comunicat prin care a condamnat pe Putin şi politica lui criminală, ca să nu mai spunem că atâţia înalţi ierarhi români, greci, ba chiar şi basarabeni ori de prin alte părţi periculoase ale marii ortodoxii au făcut-o de mult, numai ortodocşii de prin Serbia încă nu se grăbesc la a face asta, dar, dacă aia o fi treaba lor, iote că se întreabă lumea de la Iaşi cum se face că nici întăi-stătătorul ortodox al mitropoliei Moldovei, Înalt-Prea Sfinţitul Teo Fan Fan, de asemenea nu a spus un cuvinţel mai răspicat până acuma, fie şi de sămânţă, de condamnare mai directă a atrocităţilor care zguduie lumea ortodoxă şi de punere la zid măcar simbolică a celui vinovat de toate astea, Vladimir Vladimirovici?

Să ne fie cu iertare, Înalt-Prea Sfinţite, ştim că nu-i treaba noastră asta, dar am zic că poate, na, luaţi cu pregătitul Ispasului, aţi uitat pur şi simplu de alte nenorociri. Aşteptăm deci Înalţarea, ş’apoi ne-om mai ruga...

Oare putem fi îngăduitori faţă de o aşa scăpare, au ba?

Ca să rămânem tot în parohie, tare ciudat ne pare şi un alt aspect aicea, legat de cele de mai sus şi de tăcerea asta pe temele arzătoare din lumea ortodoxă. Poate puţină lume ştie, dar IPS-ul nostru de la Iaşi este consiliat îndeaproape de cunoscutul sfetnic electoral Felix, ăla care l-a făcut premare pe mariner, şi apoi a urmat chiar prezident, la vremea lui, om priceput bine în comunicarea publică, ca să nu mai spunem că tot în zona sfetnicilor lui Teofan este şi soţia acestuia, de la radioul ăla cu tentă de profil, Itsy Bitsy.

Aşadar, cam greu am putea spune că mitropolitul nostru s-a luat cu una sau alta şi a uitat de treburile din lumea largă, căci avea cine să-i amintească asta, Doamne-ajută! Sau oare cum cumva or fi având legătură toate aceste tăceri olecuţă vinovate cu faptul că taman cei doi soţi au fost cei mai bine implicaţi din zonă în eferendumul acela eşuat legat de familia tradiţională, şi despre care s-au spus atâtea, că ar fi inspirat din alte răsărituri? Întrebăm, fireşte, nu dăm cu parul: o fi el război, dar nici aşa...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ţinut minte

Cătălin ONOFREI

De ţinut minte

Cele cinci mari trădări ale liberalilor.

opinii

Cine mai vrea să fie liber

Briscan ZARA

Cine mai vrea să fie liber

Nu mai există compatibilitate de idei şi credinţe nicăieri. E doar un curent general oficial, impus şi încurajat permanent de stat, la nivel de politică naţională, iar pe acela se merge într-un sens prin propagandă continuă. Se numeşte corectitudine politică. Nu poate fi definit de nimeni prin nimic, de aceea oricine poate face teoretic orice, dar poate fi şi tras la răspundere pentru orice, dacă situaţia o cere.

Curcubeul deasupra unei lumi intolerante

Cristina DANILOV

Curcubeul deasupra unei lumi intolerante

Fiecare dintre noi a avut o experienţă în care s-a simţit deplasat, o situaţie în care s-a simţit ruşinat sau inconfortabil doar pentru că a fost sau a făcut ceva diferit faţă de ceilalţi. Oamenii sunt experţi în a identifica aceste situaţii şi a face glume pe seama lor, uneori, din nefericire, excesiv.

Uzul raţiunii

Nichita DANILOV

Uzul raţiunii

Un popor fără un lider care să-i apere demnitatea şi interesele tinde să devină o mulţime nulă. Oare mai e nevoie să mai spun că spre asta alunecă zi de zi, ceas de ceas, România zilelor noastre?! Căci azi, noi, cei care am trăit în comunism, vedem cum idealurile în care am crezut sunt călcate unul după altul în picioare.

pulspulspuls

Pregătiri de puci la partidoiul ieşean: cine e organizatorul şi cine, vizatul?

Pregătiri de puci la partidoiul ieşean: cine e organizatorul şi cine, vizatul?

Un uichend agitat tare s-a încheiat ieri la partidoiul ieşean, stimaţi telespectatori. Ceva ce nu s-a prea văzut din stradă, că la discreţie lumea de la partidoi e campioană zonală, dar care cică a lăsat urme grele prin multe berouri, dacă nu cumva chiar şi cicatrici pe unele obrazuri mai puţin tăbăcite. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.