anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

O mică observaţiune despre marea mărturisire duhovnicească a Mitropolitului nostru

GALERIE
puls
 • puls
- +

Tare cuprinşi de fiorul evlaviei adevărate întru Hristos am mai fost cuprinşi ieri, iubiţi dreptcredincioşi, după ce am cetit cuvintele alese şi pline de adevărată credinţă duhovnicească ale mitropolitului nostru. 

Cum care anume vorbe de duh? Păi, acelea în care ne povăţuia sau ne probozea, după caz, pentru faptul că adesea mulţi dintre noi avem nevoie de minuni, de învieri ori de icoane izvorâtoare de mir ca să dobândim adevărata credinţă sau pocăinţă. Adevărat şi înţelept grăit-a mitropolitul, fără doar şi poate, slavă lui! Atâta doară, dacă ne este permisă o micuţă şi nevinovată observaţiune de pe margine, din partea noastră, păcătoşilor şi nevrednicilor, şi să ne fie cu iertare atâta cutezanţă, dar o facem doar cu gândul la cele bune şi întru Domnul, cu iertăciune să ne fie!

Aşadar, oare se cade întru totul ca taman cel ce abia a terminat de organizat cel mai mare pelerinaj din ţară la moaşte, adicătelea la ceva care ar întări credinţa şi pocăinţa altfel decât cetind scriptura, cum cu mare înţelepciune chiar mitropolitul o spune în predica sa, deci taman acest înalt prelat organizator al grandioasei manifestări recente se cade să ne probozească acuma că aşteptăm să izvorască mir de la icoane ca să credem în puterea Domnului?

Iartă-ne aşadar pre noi, păcătoşii, că ne gândim la asemenea treburi nevrednice, dar dacă noi nu o facem, apăi nici conţilierii domniei voastre n-or s-o facă în veci, ştim toţi de ce. Doamne-ajută şi iartă deci pre noi, păcătoşii, dacă am aruncat băţul prea departe tura asta!

Bun venit înapoi în viaţa publică, doamnă dipotat Cozet!

După o frumoasă şi notabilă absenţă din mediul politic virtual ieşean (căci în cel real nici atâta), iată că putem consemna prima ieşire publică a deputatului ieşean USR Cozet Chichirău!

Să fie oare vorba despre revenirea în capul mesei, la bucate? Sau doar, aşa cum poate nu aţi crede, patriotism şi atât?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.