O minciună spusă în urmă cu 7 ani îi face viaţă grea unei ieşence
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 20.01.2021

O minciună spusă în urmă cu 7 ani îi face viaţă grea unei ieşence

GALERIE
sala judecata
  • sala judecata
- +

O femeie din Ţibana a ajuns în faţa judecătorilor pentru că a vrut să-şi ajute fratele. Aceasta a fost judecată pentru mărturie mincinoasă, faptă pentru care Codul Penal prevede o pedeapsă de până la trei ani de închisoare.

Faptele de pe urma cărora Lenţica Budăi a fost dată în judecată s-au petrecut pe 8 martie 2014. În acea zi, femeia a aflat că fratele său fusese reţinut şi dus la postul de poliţie. A mers acolo împreună cu soţia fratelui pentru a se interesa cu privire la situaţie. Ulterior, avea să declare că a aşteptat în faţa postului de poliţie timp de două ore. După acest interval, fratele său a fost scos din sediu şi descătuşat, doar pentru a cădea imediat la pământ. Femeia a bătut în uşa postului de poliţie pentru a cere un pahar cu apă, moment în care cei doi poliţişti rurali ar fi ieşit şi au început să-l lovească pe cel căzut.

Afirmaţiile femeii, făcute la judecarea poliţiştilor pentru purtare abuzivă, s-au aflat însă în contradicţie atât cu declaraţiile cumnatei, cât şi cu cele ale altor martori. Astfel, cumnata a afirmat că soţul ei ar fi fost bătut în secţie, dar nu şi în faţa sediului. Alţi martori au afirmat că, dimpotrivă, bărbatul ar fi sărit la bătaie în momentul în care i-au fost scoase cătuşele, poliţiştii având nevoie şi de ajutorul unui trecător pentru a-l imobiliza. Acuzată de mărturie mincinoasă, femeia s-a prevalat de dreptul la tăcere în cursul urmăririi penale, cât şi în faţa magistraţilor Judecătoriei.

Deşi mărturia femeii fusese evident falsă, ea a fost achitată de judecători. Aceştia au precizat că mărturia falsă constituie infracţiune doar în condiţiile în care ea se referă la cauza judecată. Or, procesul în timpul căruia fusese făcută viza fapte petrecute în interiorul secţiei de poliţie, nu în afara ei. Prin urmare, mărturia falsă a femeii, chiar defavorabilă poliţiştilor, nu putea influenţa sentinţa. Argumentele judecătorilor nu au fost acceptate de procurori, care au declarat apel. Sentinţa definitivă urmează să fie dată la sfârşitul acestei luni de către magistraţii Curţii de Apel. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Acord controversat, moment controversat

Lucian DÎRDALA

Acord controversat, moment controversat

Am avut parte de o dovadă elocventă a modului în care guvernul de la Berlin exercită leadership-ul politic în Uniunea Europeană: atent să inspire acţiunea Comisiei, priceput să creeze coaliţii de sprijin largi, capabil să ofere justificări pragmatice şi, mai ales, mereu atent să nu perturbe liniştea unui cadru instituţional comunitar atât de favorabil pentru companiile germane capabile de expansiune.

Filmuletul zilei

opinii

Un măscărici toxic

Florin CÎNTIC

Un măscărici toxic

Una dintre marile probleme ale Evului Media în care trăim o reprezintă idolii de carton. De regulă caraghioşi, dar, câteodată, toxici. Donald Trump va rămâne neîndoielnic în istorie, însă nu cum ar fi dorit.

Politrucii vechi și politicienii noi

Radu PĂRPĂUȚĂ

Politrucii vechi și politicienii noi

(reflecţii în urma unei audienţe)

„Când te ascult, mi se deschide inima” (II)

Alex VASILIU

„Când te ascult, mi se deschide inima” (II)

Anii frumoşi, mulţi, încărcaţi pentru Viorica Cortez de succese pe cele mai prestigioase scene ale lumii, ar putea fi ilustraţi numai prin reproducerea, chiar fragmentară, a listelor cu teatrele, partenerii, dirijorii cu care a realizat spectacole şi concerte, ale revistelor şi ziarelor ce au adăpostit cronici laudative. Lectura documentelor impresionează. Fotografiile înfăţişând-o în roluri diferite, alături de stele ale scenei lirice, stârnesc admiraţia.

pulspulspuls

Nervozitate mare pe samsarii de la cumătrie. Cu ce îi mai abureşte Peni?

Nervozitate mare pe samsarii de la cumătrie. Cu ce îi mai abureşte Peni?

Tergiversările în desemnarea celui de-al doilea vice, dar şi întârzierile în găsirea unei majorităţi care să-i sprijine viziunile edilitare şi nu numai, auzim că ar fi creat mare nervozitate în ultima perioadă în rândul şmenarilor imobiliari care, fiecare după posibilităţi ori interes, au pus umărul sau teşchereaua la dispoziţie pentru realegerea premarelui lor. 

Caricatura zilei

Febra

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.