anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

O minciună spusă în urmă cu 7 ani îi face viaţă grea unei ieşence

GALERIE
sala judecata
 • sala judecata
- +

O femeie din Ţibana a ajuns în faţa judecătorilor pentru că a vrut să-şi ajute fratele. Aceasta a fost judecată pentru mărturie mincinoasă, faptă pentru care Codul Penal prevede o pedeapsă de până la trei ani de închisoare.

Faptele de pe urma cărora Lenţica Budăi a fost dată în judecată s-au petrecut pe 8 martie 2014. În acea zi, femeia a aflat că fratele său fusese reţinut şi dus la postul de poliţie. A mers acolo împreună cu soţia fratelui pentru a se interesa cu privire la situaţie. Ulterior, avea să declare că a aşteptat în faţa postului de poliţie timp de două ore. După acest interval, fratele său a fost scos din sediu şi descătuşat, doar pentru a cădea imediat la pământ. Femeia a bătut în uşa postului de poliţie pentru a cere un pahar cu apă, moment în care cei doi poliţişti rurali ar fi ieşit şi au început să-l lovească pe cel căzut.

Afirmaţiile femeii, făcute la judecarea poliţiştilor pentru purtare abuzivă, s-au aflat însă în contradicţie atât cu declaraţiile cumnatei, cât şi cu cele ale altor martori. Astfel, cumnata a afirmat că soţul ei ar fi fost bătut în secţie, dar nu şi în faţa sediului. Alţi martori au afirmat că, dimpotrivă, bărbatul ar fi sărit la bătaie în momentul în care i-au fost scoase cătuşele, poliţiştii având nevoie şi de ajutorul unui trecător pentru a-l imobiliza. Acuzată de mărturie mincinoasă, femeia s-a prevalat de dreptul la tăcere în cursul urmăririi penale, cât şi în faţa magistraţilor Judecătoriei.

Deşi mărturia femeii fusese evident falsă, ea a fost achitată de judecători. Aceştia au precizat că mărturia falsă constituie infracţiune doar în condiţiile în care ea se referă la cauza judecată. Or, procesul în timpul căruia fusese făcută viza fapte petrecute în interiorul secţiei de poliţie, nu în afara ei. Prin urmare, mărturia falsă a femeii, chiar defavorabilă poliţiştilor, nu putea influenţa sentinţa. Argumentele judecătorilor nu au fost acceptate de procurori, care au declarat apel. Sentinţa definitivă urmează să fie dată la sfârşitul acestei luni de către magistraţii Curţii de Apel. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.