anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

O nouă despăgubire pentru accidentul mortal din Braşov al trupei de copii ieşeni

GALERIE
accident_Persani_Brasov
 • accident_Persani_Brasov
- +

Asirom SA încă plăteşte daune pentru victimele unui accident provocat de şoferul unui autocar în urmă cu aproape şase ani. Tribunalul s-a pronunţat vineri cu privire la cererea unui adolescent rănit uşor în accident. Ca şi în alte cazuri, asigurătorul nu a cerut respingerea pretenţiilor, ci doar limitarea acestora la o sumă rezonabilă.

Pe 17 iunie 2016, un grup de adolescenţi, membri ai unui grup artistic din cadrul Palatului Copiilor, însoţiţi de profesori, au plecat spre Arad, pentru a participa la un festival internaţional de folclor. Intrat în judeţul Braşov, autocarul a oprit la popasul de pe dealul Perşani, pentru masă.

Aproape imediat după plecare, la baza dealului, şoferul a pierdut controlul volanului, iar autocarul s-a izbit violent de parapetul care despărţea sensurile de mers şi s-a răsturnat. În urma accidentului, şoferul, rezerva acestuia, dirijorul ansamblului şi unul dintre copii au murit pe loc, ceilalţi pasageri fiind răniţi.

Printre aceştia, s-a aflat şi Robert C., care stătea pe al cincilea rând de banchete. El a suferit doar răni uşoare, pentru vindecarea cărora fiind necesare mai puţin de două săptămâni de îngrijiri medicale. Acesta s-a adresat instanţei, cerând obligarea Asirom la plata a 540 lei ca daune materiale şi 210.000 lei, reprezentând daune morale.

„A arătat reclamantul că a fost grav afectat din punct de vedere psihic , fiind speriat atât de tare când a avut loc accidentul, încât şi acum mai retrăieşte momentele acelea. A fost îngrozit să vadă morţi sau răniţi, domnul dirijor fiind de nerecunoscut, bucăţi din corpul său fiind peste tot. O lungă perioadă de timp i-a fost frică să meargă cu maşina şi de fiecare dată când o făcea avea mari emoţii. Imediat după, tot pentru o perioadă, frica se manifesta în mai multe feluri: coşmaruri, fiori când mergea pe întuneric, când mergea cu un mijloc de transport”, au reţinut magistraţii Tribunalului din plângerea lui Robert C.

Psihologul care l-a consultat pe băiat în iunie 2020 a confirmat efectele accidentului asupra moralului acestuia.

Constatând că Asirom nu contestă în niciun fel afirmaţiile tânărului şi concluziile psihologului, judecătorii nu au avut altceva de făcut decât să aprecieze cuantumul despăgubirilor, astfel încât acestea să compenseze suferinţa, fără a deveni o sursă de îmbogăţire fără justă cauză.

Magistraţii au respins capătul de cerere privind daunele materiale, întrucât nu fuseseră depuse acte doveditoare.

„Reclamantul a suferit şi suferă o restrângere considerabilă a posibilităţilor de viaţă socială. Personalitatea lui a fost afectată la o vârstă sensibilă, la momentul trecerii de la adolescenţă la tinereţe, transformându-l dintr-o persoană veselă şi sociabilă într-o persoană retrasă, care preferă să evite interacţiunea cu colegii şi prietenii. A fost nevoit să renunţe la o pasiune importantă pentru el şi în cultivarea căreia investise timp, energie şi a fost nevoit să-şi vadă mentorul – conducătorul ansamblului, ucis şi mulţi dintre colegii săi grav accidentaţi”, au consemnat judecătorii.

Aceştia au decis acordarea ca daune morale a unei sume de 75.000 lei. Pronunţată vineri, sentinţa poate fi atacată cu apel. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.