Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

O nouă ediţie Romanian Creative Week!

GALERIE
RCW_header_website-1980x1114
  • RCW_header_website-1980x1114
- +

Primăria Municipiului Iași și Federația Patronatelor din Industriile Creative vă invită marți, 3 mai 2022, de la ora 13.00, în Sala „Vasile Pogor” a Palatului Roznovanu, la conferința de presă dedicată Romanian Creative Week (RCW), eveniment - emblemă al Iașului, care va avea loc în perioada 20 – 30 mai 2022. Conferința de presă va fi susținută de primarul Mihai Chirica și organizatorii RCW și îi va avea invitați pe mai mulți participanți la eveniment. 

Aflat la cea de-a doua ediție,  RCW, cel mai important eveniment dedicat industriilor creative românești, își extinde aria de prezentare și de explorare a creativității, prin expoziții indoor și outdoor, concursuri și intervenții arhitecturale, evenimente new media, provocări de realitate augumentată și imersiuni în realități virtuale, workshopuri, show-uri de modă, proiecții de film, muzică live, gaming, o tabără de creație muzicală și conferințe pe drepturi de autor, dar și din sfera Innovation & Digital. 

„După o perioadă prea lungă, în care, din cauza pandemiei de COVID-19, ieșenii nu s-au mai putut bucura de evenimente culturale de amploare, iată că ne-am întors la normalitate! Iașul reintră în forță în zodia manifestărilor culturale de ținută! Deși RCW este abia la a doua ediție, prima fără restricții, asistăm deja la formarea unui nou brand al orașului nostru, care va scrie istorie, va genera entuziasm și va crea suporteri fideli. S-a spus de multe ori că industriile creative - excelent reprezentate în Capitala Moldovei - au devenit un mare avantaj al Iașului, care trebuie valorificat și promovat în moduri dintre cele diverse. Sunt convins că RCW ne va propune una dintre cele mai inspirate călătorii în lumea economiei creative. Este, nu am nicio îndoială în această privință, o lume a viitorului. Îi felicit pe organizatori, le doresc succes și îi îndemn pe ieșeni să își dea frâu liber imaginației participând în număr cât mai mare la cea de-a doua ediție a festivalului RCW!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

„RCW este catalizatorul industriilor creative din România, platforma care ajută la dezvoltarea sustenabilă a unor industrii esenţiale. Faptul că acest eveniment este organizat la Iaşi nu e întâmplător: Iaşul a fost mereu mediul potrivit creativităţii”, a declarat Irina Schrotter, președintele Federației Patronatelor din Industriile Creative.

RCW este organizat de Federația Patronatelor din Industriile Creative, singura federație patronală reprezentativă la nivel național care activează în sectorul industriilor creative din România, având drept parteneri: Primăria Municipiului Iași, Palas, Ministerul Culturii, Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, Muzeul Național al Literaturii Române Iași,  UniCredit Bank, glo™, BCR, Raiffeisen Bank, Lancome, Philips, Vodafone, Rodotex, Greenfield Copou, Freudenberg, DPD, Lenovo, Samsung, Volvo, Red Bull, Polirom,  Uniunea Artiștilor Plastici Iași, StakeBorg, Code 932, FONTIS, Universitatea Națională de Arte „George Enescu Iași”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, Institutul Cultural Francez, IndieRO, Spitalul Militar Iași, Școala „Gheorghe Asachi” Iași, Direcția Apelor Prut, PRO TV, Kiss FM, TVR Iași, Agerpress.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

Liste electorale

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri