anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 29.03.2023

O nouă încercare de asfaltare a drumului Iaşi - Botoşani

GALERIE
drum iasi - botosani
 • drum iasi - botosani
- +

Consiliul Judeţean (CJ) mai face o încercare de a asfalta drumul Iaşi - Botoşani.

Pe 17 iulie va fi organizată o nouă licitaţie pentru desemnarea unui constructor care să reabiliteze DJ 282, 282 B şi 282 C Iaşi-Ţigănaşi-Vlădeni-Şipote-Plugari. Contractul vizează refacerea a 37,8 km de drum judeţean, reabilitarea a cinci poduri şi construirea a două poduri noi. Valoarea estimată a contractului se ridică la 56,1 milioane lei fără TVA, respectiv 69,5 milioane lei, inclusiv TVA. Lucrările ar urma să dureze maximum 16 luni de la data atribuirii contractului. Proiectul de refacere a DJ 282 Iaşi - Botoşani a fost demarat în 2007, împreună cu alte două drumuri, Iaşi - Ţibăneşti - Vaslui şi Suceava - Paşcani - Neamţ. Doar ultimul a fost reabilitat, drumul spre Vaslui aflându-se încă în şantier. Lucrările la drumul spre Botoşani au început în 2011, SC Euroconstruct angajându-se să finalizeze lucrările în decurs de 18 luni, la o valoare de 57 milioane lei. Lucrările ar fi trebuit să se termine în octombrie 2012. Cu patru luni înaintea termenului de finalizare a lucrărilor, preşedintele CJ a dispus rezilierea contractului, invocând ritmul lent de execuţie şi incapacitatea societăţii de a respecta graficul de lucru. Dispoziţia a fost atacată la Tribunal de către Euroconstruct, procesul ajungând în final la Curtea de Apel. Sentinţa dată la sfârşitul lunii trecute a fost favorabilă CJ. Reabilitarea drumului Iaşi - Botoşani are ca termen-limită sfârşitul anului 2015.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Lucian DÎRDALA

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Graniţa terestră între Rusia şi NATO va deveni, curând, una considerabilă... Vom putea vorbi de un veritabil flanc estic, de la Marea Neagră, la Oceanul Îngheţat. Invazia rusă în Ucraina a deschis o cutie a Pandorei din care au ieşit rele pe care lideri precum domnii Erdoğan sau Orbán le pot ignora, dar nu le pot readuce sub capac.

opinii

De ce scriu?

Florin CÎNTIC

De ce scriu?

Cum, dintr-un scrupul arhivistic, mi-am numerotat textele trimise săptămânal Ziarului de Iaşi, am descoperit că acesta este cu numărul 500. Astfel încât aş face o scurtă pauză de respiraţie faţă de tematica obişnuită a rubricii mele.

Meditaţie despre europubelă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Meditaţie despre europubelă

Despre un tomberon, zis şi europubelă, cum îi spune mai simandicos lăzii de gunoi, am putea spune că este pântecele răsturnat al unui cetăţean european. Asemănările sunt frapante. 

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Alex VASILIU

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Nu mai trebuie demonstrat că forţa de comunicare, convingere şi impresionare a imaginii plasează sunetul pe locul al doilea, mai ales acum, în epoca civilizaţiei ecranelor omniprezente. Apariţia televiziunii, cu multe decenii în urmă, a însemnat pentru unii ignorarea relevanţei radioului, însă timpul a demonstrat că „arma clasică”, aparent simplă, numită microfon, poate învinge deseori în lupta pentru captarea interesului public. Dacă este folosită inteligent, inspirat, cu grijă pentru cultivarea valorii, cu harul comunicării. Şi în cazul radioului, „reclama este sufletul comerţului”. 

pulspulspuls

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Apăi, dragilor, om fi având noi nişte anişori adunaţi pe creştet, dar când vezi asemenea năzdrăvănii zău că îţi vine, ca-n tinereţe, să-ţi faci bocceluţa şi s-o tai unde-i vedea cu ochii: Canada, Anglitera, chiar şi Congo, zău aşa, numai Iaşi şi Românica nu.

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.