O nouă încercare de asfaltare a drumului Iaşi - Botoşani
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

O nouă încercare de asfaltare a drumului Iaşi - Botoşani

GALERIE
drum iasi - botosani
  • drum iasi - botosani
- +

Consiliul Judeţean (CJ) mai face o încercare de a asfalta drumul Iaşi - Botoşani.

Pe 17 iulie va fi organizată o nouă licitaţie pentru desemnarea unui constructor care să reabiliteze DJ 282, 282 B şi 282 C Iaşi-Ţigănaşi-Vlădeni-Şipote-Plugari. Contractul vizează refacerea a 37,8 km de drum judeţean, reabilitarea a cinci poduri şi construirea a două poduri noi. Valoarea estimată a contractului se ridică la 56,1 milioane lei fără TVA, respectiv 69,5 milioane lei, inclusiv TVA. Lucrările ar urma să dureze maximum 16 luni de la data atribuirii contractului. Proiectul de refacere a DJ 282 Iaşi - Botoşani a fost demarat în 2007, împreună cu alte două drumuri, Iaşi - Ţibăneşti - Vaslui şi Suceava - Paşcani - Neamţ. Doar ultimul a fost reabilitat, drumul spre Vaslui aflându-se încă în şantier. Lucrările la drumul spre Botoşani au început în 2011, SC Euroconstruct angajându-se să finalizeze lucrările în decurs de 18 luni, la o valoare de 57 milioane lei. Lucrările ar fi trebuit să se termine în octombrie 2012. Cu patru luni înaintea termenului de finalizare a lucrărilor, preşedintele CJ a dispus rezilierea contractului, invocând ritmul lent de execuţie şi incapacitatea societăţii de a respecta graficul de lucru. Dispoziţia a fost atacată la Tribunal de către Euroconstruct, procesul ajungând în final la Curtea de Apel. Sentinţa dată la sfârşitul lunii trecute a fost favorabilă CJ. Reabilitarea drumului Iaşi - Botoşani are ca termen-limită sfârşitul anului 2015.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre 2024

Cătălin ONOFREI

Spre 2024

Spion rus ori doar simplu mercenar român, Ponta s-a activat şi a apăsat deja butonul roşu!

Filmuletul zilei

opinii

Zona de confort

Briscan ZARA

Zona de confort

E o poziţie în care am putea sta la nesfârşit, pe care o căutăm în momentele grele, o regretăm când o pierdem, dar pe care de multe ori o şi urâm pentru că nu ne oferă nimic deosebit. Cu toţii căutăm şi găsim această stare, fără ea e greu de trăit. Pentru că vrem sa ne simţim confortabil, liniştiţi, relaxanţi. Ca orice pe lumea asta însă, foarte rar recunoaştem când suntem într-o asemenea stare şi o apreciem extrem de puţine ori.

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Ciprian IFTIMOAEI

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a stabilit ca pe data de 15 mai a fiecărui an să se aniverseze Ziua Internaţională a Familiei pentru a sublinia importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă familiilor. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului şi a Patriarhiei Române, ziua de 15 mai a devenit zi de sărbătoare a familiei şi în România. Pentru anul 2021, Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a propus ca temă de reflecţie „Familiile şi noile tehnologii”.

Trilogia. Ultimul capitol

Mihai DORIN

Trilogia. Ultimul capitol

Drama universităţilor româneşti în primele decenii ale regimului comunist nu era un subiect lesne de acceptat la începutul anilor ’90 de comunitatea academică. Istoricul Dănuţ Doboş a constatat acest decalaj dintre subiectul istoric şi receptori, preferând, pentru început să se adreseze publicului larg.

pulspulspuls

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

Nu ştim dacă aţi observat în ultimele zile cam cât de tare a decăzut Iaşul, odată cu penaliada marilor cârmaci liberali, dar haideţi să vă atragem noi atenţia la un aspect care poate v-a scăpat. 

Caricatura zilei

Descoperire științifică

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.